Przepis na : deser
Tapioki w perełkach używam od czasu do czasu, by zrobić szybki i smaczny deser bez glutenu. Zdecydowanie wolę budyń czy pudding domowej roboty od tego z torebki, bo mam większą kontrolę nad ty, co jem. Tym razem wybór padł na smak kokosowy, a że sezon na maliny wciąż trwa, stały się świeżym i bogatym w smak dodatkiem. Składniki (na 3 porcje): 6 łyżek perełek tapioki 400 ml mleka kokosowego łyżka cukru maliny Mleko kokosowe umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Do gotującego się mleka dodać tapiokę. G... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)