Bardzo zdrowa domowa szynka bez konserwantów. Nie jest różowa jak te sklepowe, które zawierają saletrę i inne polepszacze. Jest szara, krucha i aromatyczna. Jeśli znudzi się na zimno, to po podgrzaniu idealnie nadaje się na obiad jako sztuka mięsa w dowolnym sosie. Postanowiłam nie kupować już wędlin, tylko piec samą szynkę, schab, polędwicę, boczek
To co kochamNasz blog obchodzi pierwsze Urodziny.Przez rok odwiedziło nas tysiące osób, wielu wyraziło swoje opinie i uwagi.Wszystkim bardzo dziękujemy i wierzymy, że pozostaniecie z nami
Maminek kulinarnyMoże się będę powtarzać, ale muszę, domowe hand made smakuje najlepiej!. I dlatego serdecznie Was namawiam do zrobienia tego sosu tatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam
Apetyczna babeczkaAKCESORIA KUCHENNE NA WIELKANOC Dla miłośników domowych wypieków świątecznych, również znajdzie się coś interesującego :) Lidl Tesco Dziś na tym koniec, ale zachęcam do odwiedzania bloga, bo na bieżąco będą pojawiały się kolejny wpisy z ciekawymi promocjami :) Tuż przed Świętami przyjrzę się również promocjom spożywczym, a przede ruszę na poszukiwania dobrych jajek, wędlin, przetworów (do sałatek) i napojów. Polecam
Tradycyjna Kuchnianajbardziej "chodliwym" daniem. Dziś mam dla Was domową pizzę która powstała z włoskiej mąki od Skworcu.com.pl Wyszło pysznie! zapraszam. Składniki na jedną pizze; 2 szkl. włoskiej mąki farina do pizzy - Skworcu 10 g świeżych drożdży pół łyżeczki cytrynowej soli Skworcu 2 łyżki oliwy ok. 3/4 szklanki ciepłej wody Dodatkowo; 20 dag dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 2 łyżki przecieru pomidorowego
Radość kipiąca uśmiechem.Bułeczki już lekko uschnięte, ser żółty tak samo[ ktoś nie zamknął dokładnie opakowania] ..no i co z tym zrobić? ano takie oto pyszne zapiekane bułeczki..w
Moje domowe kucharzenieChleb przeważnie piekę dość zwykły, tzn stosuję różne mąki, ale inne składniki dosypuję tak żeby nie nadawały jakiegoś bardzo specyficznego smaku. Przeważnie są to jakieś ziarenka
Smaczna Pyzasmaki. Czosnek, majeranek, sól i pieprz. Do nich pieprz ziołowy i czosnek niedźwiedzi. Idealnie zmielone i odpowiednio wybrane mięso, prawidłowy czas i sposób parzenia zagwarantują Wam pyszną, soczystą, całkowicie domową białą kiełbasę. To nie jest kiełbasa po której będzie Wam się dwa dni odbijało czosnkiem – ale czosnek jest tu świetnie wyczuwalny . Jest przyjemnie, odpowiednio pikantna i pieprzna – ale w żaden(...)słona w punkt . Jeśli do tej pory tylko ją kupowaliście, pora zakasać rękawy i zrobić własną białą kiełbasę. Wybór jak najlepszych kawałków mięsa to podstawa. Jeśli robimy wędliny w domu – wiemy w 100% co w nich jest i korzystamy zawsze z jak najwyższej jakości składników. I takie tez kupujemy na kiełbasę mięso – ma być odpowiednio poprzerastane tłuszczem
Karo in the KitchenTeraz, nawet jeśli zakupy niezrobione, budżet domowy wyszedł, a za oknem i w domu upał 30 stopni - obiad dla mojego mini Mężczyzny musi być. Oto idealna propozycja na resztkowy obiad poweekendowy, gdy weny i czasu na organizację brak, a w lodówce poniedziałkowa pustka. Składniki (na 3 osoby): 3 jajka 15 dag ulubionej wędliny 1/2 dużej cebuli 2 duże łyżki bułki
Kuchnia po mojemuZapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z
Dieta bez mlekaCudownie kwaśny, bogaty w wędzonkę i białą kiełbasę, podany z jajkami, z doskonale wyczuwalnym aromatem czosnku i majeranku. Sekret udanego żurku tkwi w dobrej jakości zakwasie
Smakowity Blog KulinarnyDomowy pasztet z kurczaka z żurawiną. Nie mam zaufania do tych sklepowych, ponieważ nie wiadomo co się w nich znajduje. Dlatego od czasu do czasu przygotowuję go w domu na kanapki, a później część zamrażam, żeby mieć na później. Taki pasztet jest świetnym dodatkiem na kanapki zamiast wędliny
Marta Gotujesię krajowa mortadela , ratująca jadłospis domowy w kryzysowych chwilach. Prawdę mówiąc, preferowałam takie "podrabiane" kotlety od tych mielonych czy schabowych nawet. Ot, takie spaczenie smakowe dzieciństwa :) Poniższe trudno nawet nazwać przepisem, bardziej jest to pomysł na obiad i to taki z lekka kryzysowy. Wątpliwe są też wartości odżywcze takiego posiłku, bo mortadela do wędlin wysokiej jakości raczej nie należy
Grunt to przepis!polecam pyszną zupę fasolową z wędliną i warzywami. Zupa jest bardzo syta. To doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy. SKŁADNIKI: 300g wędzonych żeberek wieprzowych, 300g fasoli Jaś, 2 litry wody, 200g kiełbasy podwawelskiej, 200g boczku wędzonego, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki papryki
Tradycyjna kuchnia KasiTaka zapiekanka w sumie to już jest na blogu..ale ta jest z wolnowaru...Wolnowar w mojej kuchni spisuje się idealnie...jestem naprawdę zadowolona...nie muszę
Moje domowe kucharzenie