wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:53/67)

PIECZONY PASZTET MIESZANY 202

teraz to kiedyś,w przyszłości z pewnością skorzystacie. Składniki:   3 kg mięsa (wołowe,wieprzowe,drobiowe)(tym razem dałam 1 kg drobiowego tj 2 udka,pierś z kurczaka oraz 2 kg wieprzowego) 1/2 kg podgardla wieprzowego 1/2 kg wątróbki wieprzowej 2-3 cebule 6 jajek 5 dag suszonych grzybów 2 marchewki 2 mniejsze pietruszki kawałek selera 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Niespełnione zdolności kulinarne
Warsztaty Drób na świątecznym stole 185

hormonów jest całkowicie zakazane, a podawanie antybiotyków odbywa się jedynie w przypadku wystąpienia choroby i pod kontrolą weterynarza. Rozwiało to moje wątpliwości, więc teraz częściej będę sięgać po mięso drobiowe ze sklepu. Kolejny poruszony podczas dyskusji temat dotyczył mycia mięsa. Czy kupione w sklepie mięso albo tuszki drobiu należy myć przed przyrządzaniem. Zdaniem Pani Aleksandry, nie jest to konieczne(...)Póki kroiliśmy smażyliśmy, siekaliśmy, gotowaliśmy, w piekarniku rumienił się indyk pieczony w całości z nadzieniem z pęczaku, kolendry i wątróbki. Po wspólnym gotowaniu tradycyjnie wszyscy zasiedli to stołu, by cieszyć podniebienie pysznymi daniami. Po więcej informacji na temat mięsa drobiowego, jego właściwości można znaleźć na stronie www.dobrydrob.pl . Znajdziecie tam również krótki film animowany o faktach i mitach związanych z mięsem

Obiad gotowy
Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami 198

populacja zajęcy drastycznie zmalała, rzadko pojawia się na naszych stołach. Z reguły do przygotowania pasztetu wykorzystujemy różne rodzaje mięsa: drób, wołowinę, wieprzowinę i dziczyznę. Dodamy do nich także wątróbkę, suszone grzyby, czasem suszone śliwki i sporo przypraw. Ugotowane, upieczone lub uduszone wcześniej mięso dokładnie mielimy, a  następnie po wymieszaniu z dodatkami pieczemy w piekarniku. Możemy je także upiec(...)następnie pieczemy w wyżej wymienionej kąpieli wodnej. Ostatnia sobota Karnawału to idealny czas na jego upieczenie. Pasztet drobiowy z pistacjami i morelami Proporcje na 3 foremki o długości 23 cm Składniki: 700 g piersi 700 g filetów z udka kurczaka 500 g wątróbki 1/2 szklanki bulionu 2 duże jajka 2-3 łyżki rozpuszczonego masła sól pieprz 2 łyżeczki gałki muszkatołowej

Kulinarne przygody Gatity
Kaczka faszerowana po niemiecku 223

Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :)   Składniki kaczka , ok 3 kg Farsz : podroby (żołądek , wątróbka i serce kaczki) 15 dag boczku surowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 dymka 1 pęczek natki 2 jajka skórka z otarta z 1/2 cytryny 3 bułki 3/4 l mleka 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki masła 1 łyżka mąki(...)łyżeczka estragonu półtora łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem

R'n'G Kitchen
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 178

można zamrażać, robię wcześniej i potem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i  keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: • 600 g karkówki • 2 nogi kurczaka • 300 g wątróbki z kurczaka • 5 jajek • 1 bułka np. kajzerka • 200 g suszonej żurawiny • 3 cebule • kilka ziaren

To co kocham
NAJLEPSZY krupnik na serduszkach drobiowych 109

Faktycznie, to jedna z najprostszych zup jakie znam! Osobiście nigdy nie lubiłam podrobów, po wątróbkę sięgałam sporadycznie, a po pozostałe wcale. Lecz serduszka to co innego… Koniecznie musicie spróbować tej zupy, by poznać smak prawdziwego krupniku i przełamać się do serc drobiowych, które są wyśmienite. Do dzieła Składniki: – 500g serc drobiowych – 2l bulionu lub 2l wody

Be Fit Be Strong
Gulasz z serc indyczych 199

podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki  czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis) , a dzisiaj gulasz z serc indyczych. Składniki 500 g serc indyczych 2 szklanki rosołu drobiowego 2 średnie cebule 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta płatków chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła

O kuchni z uczuciem
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 176

PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER .  Pyszny, wiejski pasztet pieczony. SKŁADNIKI:  300g podgardla wieprzowego 300g wątróbki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g wołowiny (pręga lub łata) 100g suszonych grzybów 2 cebule 5 jajek 2 czerstwe bułeczki Czytaj więcej>>> > PASZTET DROBIOWY - przepis na pieczony pasztet domowy .  Najlepszy pasztet z drobiu. Najlepszy przepis na pasztet drobiowy

Moja Książka Kucharska
Domowe wędliny i mięsa na Boże Narodzenie 689

przepisów. Udanego gotowania! Peklowana szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana

Karo in the Kitchen
Gulasz z żołądków drobiowych. Wersja dla dziecka 182

Właściwie to jedne z moich ulubionych smaków dzieciństwa, więc jak nie kochać żołądków, serduszek i obłędnej wątróbki z cebulą mojego taty? :D przepis dodatkowo wzbogacony jest o czerwony olej palmowy, który ma niezwykle właściwości i nadaje cudownego karotenowego koloru :) Potrzebujemy: 0.5 kg żołądków drobiowych pół szklanki wody 1 cebula pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 liść laurowy 1 ziele

MamaOskarka
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6532

klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce Polska biała kiełbasa – od podstaw Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Szynka wieprzowa – domowa wędlina

Karo in the Kitchen
Pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem 217

awers to tego typu pasztetów. Ale mam alternatywę na taki pasztet. Po pierwsze pasztet drobiowy zrobiony z całego kurczaka - tj. z tego, co się da wykroić z niego. Mięso nie jest wcześniej obgotowywane tylko od razu surowe mielone. Tym razem bez dodatku boczku i wątróbki ale za to z kilkoma innymi składnikami, które nadają pasztetowi ciekawego charakteru. Przepis na pasztet

Right Behind The Kitchen
Flaczki z żołądków drobiowych 161

ludzie, którzy na wszelkiego rodzaju podroby i tym podobne ustrojstwo – żołądki, serca, wątróbki, ozory, nerki, itd – nie mogą nawet za bardzo patrzeć. Są też jednak tacy, którzy je uwielbiają. Nie wiem jakie dokładnie są odsetki ludzi pałających pozytywnymi i negatywnymi emocjami odnośnie np. drobiowych czy wołowych żołądków, ale ja akurat od dziecka należę do ich entuzjastów. Lubię zarówno tradycyjne wołowe

Kulinarna Pokusa
Krokiety z mięsem kurczaka i serem 203

już jest włożony na olej). Mięso z kurczaka zastąpić można mięsem mielonym drobiowym, polędwiczkami z królika, mięsem z indyka czy standardowym mięsem mielonym wieprzowym bądź wołowym. Krokiety podałam z barszczem czerwonym. Lubisz dania z kurczakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z wątróbki z kurczaka . The post Krokiety z mięsem kurczaka i serem appeared first on MeCooks

mecooks
#2 Pasztet drobiowy - smarowidło do chleba bez konserwantów ;) 148

drobiowe pasztety do smarowania, ale odkąd zaczęłam wnikliwie wczytywać się w ich składy - przestałam je kupować. Mięsa w nich mało co, masa soli  właściwie nie chcę wiedzieć, co stanowi pozostałą część takiego paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja na jeden słoik po dżemie + jedną kanapkę ;) Składniki Spora pierś z kurczaka (ok. 250 g) Wątróbka(...)odrobinie oliwy. Gdy będzie już obsmażona dodajemy masło i cebulę. Gdy masło rozpuści się, a cebula zeszkli, dodajemy odsączoną wątróbkę, czosnek i łyżeczkę tymianku. Smażymy, aż... mięso się usmaży - wątróbka nie będzie czerwonawa w środku, a kurczak nie będzie różowy :P. Studzimy trochę mięso, przekładamy do wyższej miseczki (żeby nie pryskało) i blenderem miksujemy na jednolitą masę, dodając do smaku

Kuchnia w szuwarach