wątróbka drobiowa - 999 przepisów (strona:21/67)

DROBIOWA WĄTRÓBKA OWINIĘTA BOCZKIEM PIECZONA W PIEKARNIKU 120

apetytem. Mój mąż, który nie przepada za wątróbką również się zajadał ;) Jeśli szukacie pomysłu na wątróbkę inaczej niż tradycyjna z cebulką to polecam ten przepis :) Składniki: * około 300 g wątróbki drobiowej * kilka plasterków boczku  * sól i pieprz do smaku (użyłam  Skworcu ) * płaska łyżeczka majeranku (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Wątróbki dokładnie oczyścić, umieścić w misce. Wsypać sól, pieprz, majeranek

Zrób to smacznie
Wątróbka 158

chce mi się stać przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej pęczek natki pietruszki pęczek koperku jedna duża cebula pieprz i sól ok. pół szklanki wody Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić

Pysznie & Pięknie
Fit wątróbka z jabłkiem 185

wątróbkę , ale dość dawno jej nie przygotowywałam , więc dziś naszła mnie ochota . I zapraszam na moją wersie wątróbki , jest równie smaczna . Składniki  ( dla 3 osób )  150 dag wątróbki drobiowej  3 średnie cebule  1 średnie jabłko  1 duża łyżka oleju kokosowego  6 łyżek kaszy jaglanej  Wykonanie  Wątróbkę bardzo dokładnie oczyszczamy z żółtej błonki

Mój Smak
Świąteczny pasztet 212

piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej 1 cebula 300 g słoniny 1 bułka namoczona w rosole 2 jajka sól pieprz Mięso (oprócz wątróbki i słoniny) podzielić na mniejsze kawałki, oczyścić z kości (jeśli trzeba

Posadzone i zjedzone
Wątróbka z pieczarkami i tymiankiem 215

nutą tymianku jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 800-900g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 200g pieczarek 2 cebule (duże) tymianek sól , pieprz Dodatkowo: mąka olej do smażenia Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć

Di gotuje
Placuszki z wątróbki 193

placuszkach doskonale smakuje, a z serkiem i pomidorem, to efektowne danie na przekąskę, kolację i obiad. Powinniśmy ją spożywać, gdyż stanowi doskonałe źródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę

kgwjanczewo
Wątróbki smażone z gruszkami 110

samotności, po cichu. Bo śmierdzą, bo są tfu i są tfu. Parę dni temu zrobiłam je podczas nieobecności My w domu, z gruszkami. Były pyszne.  Składniki: 300 g wątróbek drobiowych 1 duża cebula 1 gruszka 2 łyżki mąki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 małe porcje) Wątróbki oczyszczamy, kroimy w mniejsze kawałki, obtaczamy w mące. Smażymy na średnim

Kardamonovy
Wątróbka po żydowsku - pasta na kanapki 300

cebuli, jabłka oraz ugotowanych jajek. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce.  Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka odrobina oleju majeranek sól, pieprz Wątróbkę oczyścić, ewentualnie pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić

Ugotować
Wątróbka z jabłkiem 148

pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste". I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta. 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa) 1-2 jabłka (koniecznie twarde) 1 duża cebula mąka olej do smażenia sól, pieprz     Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące. (Uprzednio można namoczyć

Di gotuje
Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia 197

spożycia od razu po zrobieniu. Przepis leżał dosyć długo w jednym z segregatorów z przepisami w kuchni na półce i w końcu nadszedł czas by go zrobić. Składniki: 500g wątróbki drobiowej 4 marchewki ugotowane 1 cebula 3 łyżki majonezu sół, pieprz, majeranek do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku

Motylkowa Kuchnia
WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 131

taką właśnie wątróbkę na obiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące

Zrób to smacznie
Wątróbka z cebulą i karmelizowanym jabłkiem 180

Składniki 600 g wątróbki drobiowej 2 cebule jabłko 2 ząbki czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku odrobina octu balsamicznego (opcjonalnie) Przygotowanie Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Osuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w paseczki. Oprószyć mąką i smażyć na odrobinie oleju.   Dodać pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać i przyprawić majerankiem, lubczykiem i dwoma ząbkami czosnku. Sól i pieprz

Gaździnka warzy
Wątróbka z papryką 153

wymaga czasu ale pozwala też celebrować to co smakuje najlepiej. Na takie weekendowe śniadania często robię szakszukę albo właśnie wątróbkę z papryką         Składniki : 400 g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule szczypiorek z cebulką 1 czerwona papryka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz odrobina wody                Wykonanie: Wątróbki oczyściłam

Kuchnia u Krysi
Pieczony pasztet,delikatny i idealny na kanapki 262

pieczony,bardzo szybki do zrobienia i nie drogi,można go kroić nawet bardzo cieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka-polecam serdecznie.... Składniki: 40 dag wątróbki drobiowej 25 dag zmielonego boczku 35 dag łopatki wieprzowej zmielonej 2 jajka 60 g smalcu sól,pieprz,maggi Przygotowanie: wątróbkę miksujemy blenderem,dodajemy mielony boczek i łopatkę i dalej miksujemy

Swojskie jedzonko
Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami 163

warzywami i wątróbką. Szaszłyki są szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości.  www.alma24.pl SKŁADNIKI: 1 cukinia, 1 papryka żółta, 3 cebule, 2 pomidory, 300g wątróbki drobiowej, 1,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Olej mieszam z majerankiem, papryką mieloną oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 171

domu robiła wątróbkę to ja nigdy nie byłam głodna, albo zakopywałam ją na talerzu pod ziemniaki. Smaki jednak się zmieniają i dzisiaj jem ze smakiem. Składniki 600 g wątróbki drobiowej 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 średnie cebule 1 duże jabłko natka pietruszki sól pieprz Wątróbkę umyć  i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek

O kuchni z uczuciem
Wątróbka z figami 167

wątróbki drobiowej, 2 cebule, 6 - 8 fig, masło do smażenia, kilka listków rozmarynu, sól, Figi umyć, osuszyć pokroić w ćwiartki. Wątróbkę oczyścić –usunąć błony i różne przyległości, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić, lekko przysmażając na 2 - 3 łyżkach masła, dodając szczyptę soli oraz posiekany rozmaryn. Cebulę zdjąć, przełożyć do miseczki. Na patelnię dołożyć 1 - 2 łyżki masła

królestwo garów
Pieczona wątróbka 159

Wątróbka. Smutne wspomnienie czasów dzieciństwa. Ale pieczona wątróbka z jabłkiem to zupełnie inna historia. Składniki 500 g wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól morska świeżo mielony pieprz Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie wkładamy do miski i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki. Jabłko myjemy

My Chcemy Jeść
Galantyna z kurczaka 272

Kurczak 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, listek laurowy, ząbek czosnku,     250 g wątróbki drobiowej, tłuszcz do smażenia, 100 ml sherry, 100 ml gęstej śmietany, łyżka świeżych listków tymianku, sól, pieprz, Ja użyłam wątróbkę z gęsi, ale może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi

królestwo garów