oliwa do wysmarowania blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy
Pobite gary BarbaryNajwięcej na moim blogu jest przepisów na pierś z kurczaka :) Ale oprócz tego, że najbardziej ją lubię, to i Wy najczęściej szukacie i wchodzicie w takie
Parowar FacetaBakłażan znany również pod nazwą oberżyna lub gruszka miłosna. Przywędrował do nas z Indii. Nie jest to warzywo lecz owoc , a konkretnie jagoda. Niedawno robiłam cukinię zapiekaną z mięsem mielonym (przepis) a dzisiaj zrobiłam bakłażana zapiekanego z kurczakiem i serem. Pychota. Składniki: 2 średnie bakłażany 2 pojedyncze piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 2 pomidory 1 cebula
O kuchni z uczuciemrozgrzanej oliwie ze szczyptą soli, aż zmięknie i puści sok, jeszcze ciepłą wrzucić do miski z makaronem. 3. Pierś kurczaka gotować w bulionie ok. 25 minut, wyjąć i jeszcze ciepłą pokroić w grubą kostkę, dodać do pokruszonego makaronu i warzyw, posypać przyprawami z zupek i dokładnie wymieszać. Dodać korniszonki pokrojone w cienkie półplasterki i posiekaną natkę pietruszki. 4. Dodać majonez
Kuchnia Prezydentowejcebula czerwona 150 g kapusty białej puszka pomidorów krojonych 750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki natka pietruszki pieprz sól papryka słodka - pół łyżeczki bazylia - szczypta oliwa grillowana pierś z kurczaka PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikrem. Przyszedł czas na cukinię. Składniki: włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, pół selera, por) 3 cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyziela angielskie,pieprz, sól,2 łyżki margarynyok. 3 łyżki śmietany1 łyżka mąki pszennejbazylia albo natka pietruszki Kurczaka umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i zagotować. Wyłowić szumowiny. Dodać obrane i umyte warzywa. Całość gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. W drugim garnku rozpuścić margarynę, dodać pokrojone
Bon Appetit Małgorzatyoleju do smażenia 2 ząbki czosnku sok z 1/2 limonki sól pieprz 1 dymka do dekoracji Pieczone filety z kurczaka należy pokroic w paseczki. Zarumienic na rozgrzanym oleju. Papryki rozciąc , oczyścic. Marchewkę i cebulę obrac i posiekac , a pozostałe warzywa drobno pociąc. Pędy bambusa osączyc z zalewy. Plastry ananasa pokroic na niezbyt duże kawałki. Przygotowane warzywa dodac do mięsa. Smażyc
Słodkości i nie tylkoksiążeczce pt.: "Einfach lecker kochen - Gerichte aus Mexiko" i w przepisie zmniejszyłam tylko nieco ilość warzyw, żeby móc delektować się większą ilością wywaru. Smacznego! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (może być z kostki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 g piersi z kurczaka 2 średnie marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 mała puszka ciecierzycy (150 - 200 g) 1 papryczka chili(...)praskę prosto do bulionu. Cebulę pokroić w grube piórka (ja przekroiłam na ćwiartki i wyjęłam z zupy, kiedy się rozgotowała), chili w drobniutką kostkę. Mięso (filet w całości) i warzywa rzucić do bulionu, gotować na niewielkim ogniu 20 minut. 2. Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dorzucić do bulionu. Avocado pokroić w cienkie półplasterki, skropić sokiem z cytryny. Odstawić. Mięso wyciągnąć
Kuchnia PrezydentowejSylwestra z nowymi przepisami i takim, które już były prezentowane na blogu. Na sylwestrowym stole nie zabraknie dań w sam raz na jeden kęs, będą sałatki, faszerowane jajka i warzywa, desery i ciepłe dania.Sylwestrowe menu – top lista:Z dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki.Tartinki z łososiem i serkiem(...)sałatki są też bardzo sycące i efektownie wyglądają.Oprócz sałatek, polecam faszerowane jajka i warzywa: pomidorki i ogórki, które sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska sylwestrowa – elegancko wyglądają, są smaczne i najważniejsze- przyrządza się je ekspresowo.Jajka faszerowane jogurtem i kurczakiem5 jajek1 plaster grillowanej piersi kurczaka z pieprzemmała garść mixu sałat1 łyżka jogurtuszczypta pieprzu CayennePrzygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJednogarnkowe danie z kaszą gryczaną w roli głównej. Z dużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne. Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka. Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać(...)ogniu, na 1 łyżce masła i 1 łyżce oliwy szklimy cebulkę (4 minuty). Dodajemy startą dynię, czosnek i jarmuż. Smażymy, co jakiś czas mieszając, przez około 7 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie. W razie potrzeby podlewamy 2-3 łyżkami wody. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, suszonym oregano, kurkumą, pieprzem i chili. Dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę i dokładnie mieszamy
cool and mintyudek drobiowych (z kurczaka), 1 skrzydło z indyka, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 1 por, 1 jajko, 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżka masła, 2 łyżki oleju, świeża bazylia lub1 łyżka mrożonej bazylii, 1/2 pęczku zielonej pietruszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz. Mięso wraz z obranymi warzywami władamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól, ziele
Delicious Titbitsgałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Pieczone pory z ziemniakami i kurczakiem podajemy na gorąco jako danie obiadowe. Por jest niskokalorycznym (100 g to tylko 24 kalorie) i bogatym w składniki mineralne warzywem. Znajdziemy w nim witaminy C, A, E, B1, B2, PP. To również źródło żelaza i białka. Jest uważany
My Chcemy Jeśćjakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 1 cebula 2 łyżki suszonych warzyw 1 liść laurowy 4 kulki ziela angielskiego sól natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Skrzydło z indyka płuczemy, zalewamy zimną
Kuchnia domowa AniDziś szybka, ale treściwa sałatka z drobnym makaronem i wędzonym udkiem z kurczaka. My taką bardzo lubimy i często ją przygotowujemy. Sałatka makaronowa z wędzonym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki