udka - 4428 przepisów (strona:159/296)

Kurczak po węgiersku 128

przyprawą (resztę przyprawy dodamy do potrawy) i smażymy na oleju. Przesmażone mięso przekładamy do garnka. 2 Na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w pióra i dodajemy do udek. Do garnka dolewamy szklankę wody i dusimy do miękkości. 3 Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa z cebulą. Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz ketchup pikantny

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Galart drobiowo-wieprzowy z warzywami i jajkiem 1217

foremce do babki albo zwykłej misce. Galart zazwyczaj podawany jest z sokiem z cytryny (lub octem) oraz świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5 kg mięsa (u mnie 2 udka z kurczaka oraz łopatka wieprzowa) 2 jajka 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 4 ziarenka pieprzu żelatyna mieszanka warzyw w puszce

Blog z Apetytem
Kurczak w potrawce chrzanowej 135

potrawka to takie trochę jedzenie z odzysku. Mieliśmy gotowane udka z krupniku , była też z tego krupniku marchewka. No przecież nie wyrzucimy. Ania chwilę pomyślała i stwierdziła, że będziemy robić potrawkę z kurczaka. Wystarczyło dodać cebulę, chrzan i śmietanę i wyszedł tak pyszny obiad, że ja mogę codziennie takie obiady z recyklingu jeść. Pewnie nie raz wam zostaje jakieś mięso

Marder&Marder Manufacture
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 169

hermetyczne gotowanie pozwala zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 169

hermetyczne gotowanie pozwala zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU

Kuchnia MagdaLeny
Aromatyczny ryż 123

Dziś na niedzielny obiad przygotowałam udka z kurczaka w oryginalnej przyprawie indyjskiej Chicken Masala. Mięso jest bogate w smaku i wymagało dobrego dodatku. Pomyślałam,że podobnie aromatyczny ryż dobrze się sprawi w tej roli. SKŁADNIKI: 2 paczki ugotowanego na sypko ryżu lub kaszy 1 srednia marchewka około 10 cm pora  garść suszonych moreli,żurawiny i rodzynek 1 szalotka łyżka

Kuchnia Beaty
Kurczak z grilla 135

łyżeczki sól, pieprz 1 ząbek czosnku Czosnek przeciskam przez praskę, a następnie rozcieram z przyprawami i łączę z sosem teriyaki. W tak przygotowanej marynacie maczam mięso z 2 udek z kurczaka przez minimum 30 minut. Wcześniej mięso odkrawam od kości. Moja marynata, za sprawą sosu teriyaki jest lekko słodka, dlatego kurczak może wydawać się na pierwszy rzut oka spalony

MamaOskarka
Sałatka czosnkowa z wędzonym kurczakiem i serem. Hit kanapkowy 161

Pyszna i bardzo wyrazista sałatka kanapkowa, która smakuje wszystkim. Składniki: średni por, 250 gramów żółtego sera, 2 ząbki czosnku, dwie wędzone ćwiartki z kurczaka (udka), pół puszki kukurydzy konserwowej, natka pietruszki, dwie czubate łyżki majonezu, sól, pieprz. Zrób tak: por przekrój wzdłuż, umyj i pokrój najcieniej jak umiesz, oprósz solą, wymieszaj i odstaw na jakieś 15 minut. W tym czasie

Kulinarna Polska
Łosoś w słodkiej marynacie 177

Łosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drobiowe roladki z brokułem 133

Robiąc krem z brokułów , w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki. Składniki: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości 500 g brokułów 2 ząbki czosnku 6 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka 10 łyżek panierki panko 100 ml oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym

R'n'G Kitchen
Sos paprykowo - marchewkowy 128

Mięso - główny składnik obiadu. Czasami jest to pierś z kurczaka, czasami jakieś udko - ale jedno jest pewne do mięsa musi być jakiś sos. Ja od dawna, dawna robię między innymi sos paprykowo -marchewkowy (ulubiony mojego męża). Delikatny, aromatyczny a przede wszystkim łatwy do zrobienia. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Składniki: Papryka - czerwona, zielona, żółta (na dwie osoby wystarczy

My World by Dagmara Rek
Galaretka z nóżek w jaju 139

Galaretki z nóżek w innej odsłonie.  Będą ozdobą wielkanocnego stołu.  Składniki: 1 golonka wieprzowa 1 nóżka wieprzowa 2 udka z kurczaka 5 marchewek 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 pora 4 ziela angielskie 4 listki laurowe pęczek natki pietruszki 1 płaska łyżka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 3 litry wody Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele

Słodki Zakątek
Podudzia kurczaka po pekińsku 174

Kurczak zawsze będzie uniwersalny i doskonały jako baza do wspaniałych dań nie tylko tych pieczonych.  Całego możemy dowolnie nadziewać a udka piec w różnych marynatach. Te podudzia są wyraziste w smaku słodko-pikantne syrop klonowy i świeżo wyciśnięta pomarańcza dodała im niebanalnego smaku. Bardzo szybko i bardzo prosto. Wszystkie produkty do przygotowania tego przepisu znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata

Wanilia i Kardamon
Pasztet z galaretką wiśniową 141

blogu i dodam, że galaretka wiśniowa dopełnia całości. Kawałek nałożony na kromkę chleba diametralnie odmienia smak kanapki :) Składniki : Pasztet : - upieczone mięso z drobiu ( miałem pojedynczą pierś i niecałe dwa udka ), - 1 duża, podsmażona cebula, - 50 g roztopionego masła, - czosnek granulowany, - majeranek, - rozmaryn, - pieprz czarny, sól, Galaretka wiśniowa : - 1 szklanka wiśni mrożonych, bez pestek, - 1,5 łyżeczki żelatyny, - 1 łyżeczka cukru

Przepisy Mikołaja
WYLUZOWANE UDKA Z KURCZAKA Z CYTRYNĄ I ROZMARYNEM 154

dobre, że zjedliśmy połowę z Wężem wieczorem a miało być na następny dzień na obiad .Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek to powiem, ale duszona cytryna smakuje wyśmienicie ;) Składniki: 500g wyluzowanych udek z kurczaka dorzuciłam 2 piersi z kurczaka łyżka mąki bezglutenowej (opcjonalnie do obtoczenia) sól ziołowa  oliwa z oliwek  cytryna 6-8 ząbków czosnku mały por 4 marchewki

Cytryna&Co.