(Oriental spaghetti) Ciekawe połączenie smaków :) Składniki: 200 makaronu spaghetti om nom nom/ 200 g spaghetti 2 łyżki zielonego pesto / 2 tbsp green pesto 2 filety
czarrna od kuchnikości , tak żeby utworzyło koszyczek Wywracamy do góry nogami .Trudne nie jest , wystarczy trochę wprawy . Solimy , pieprzymy do smaku . Smażone pieczarki i cebulę , mieszamy z serem i upychamy do udek . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nakrywamy otwór plastrem szynki , obtaczamy w jajku , następnie w bułce . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie porozpadały . Po obtoczeniu w bułce i jajku najlepiej podwójnie , lekko(...)lodówki na godzinę , żeby przy smażeniu się nie rozpadały . Smażymy na głębokim tłuszczu , aż zrobią się złote . Ogień nie może być zbyt duży gdyż panierka szybko zbrązowieje , a kurczak się nie dopiecze . Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku i serwujemy na gorąco . Smacznego ! Artykuł Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyprzykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania kuraka odrobiną wody jak to zwykle czyniłam, żeby mięso nie przypiekło i nie przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak za każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był
Blondynka Gotujekurczaka lub indyka. U nas akurat był królik, a konkretnie rosół z królika , z którego zostało mi mięso i warzywa. Dodałam też gotowaną marchewkę i pietruszkę, aby wzbogacić całe danie. Królik i marchewka są słodkie więc do doprawienia potrawki trzeba użyć ostrzejszych przypraw, np. ostrą paprykę czy przyprawę do gyrosa. mięso gotowane z królika - użyłam 2 udek gotowana marchewka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekurczaka pęczek szparagów zielonych duża garść bobu puszka groszku lub szklanka groszku świeżego zielonego papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól pieprz zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku olej koperek świeży Wykonanie: *Pałki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, obiema paprykami oraz skrapiamy olejem. Odstawiamy na min dwie godz do lodówki pod przykryciem. * Udka
Z Majeczką w kuchnibyły kotleciki drobiowo ciecierzycowe, więc Oskarek nie mógł zostać w tyle, dla niego również przygotowałam porcję, ale mini pulpecików gotowanych chwilę we wrzątku. Potrzebujemy: 1 udo z kurczaka zagrodowego, bez skóry pół jajka pół łyżeczki suszonego szczypiorku 2 łyżki mąki z ciecierzycy, ja użyłam mąki od Indian Bazaar pół łyżeczki ziaren czarnego sezamu, ja użyłam od Indian(...)użyłam od Indian Bazaar łyżka bułki tartej, np. od Oleofarm ze złocistym lnem mielonym, do kupienia TUTAJ szczypta mielonego kuminu, ja użyłam od Indian Bazaar Udko oddzielamy od kości, usuwamy skórę i mielimy. Do mięsa dokładamy resztę składników i wyrabiamy masę. W płaskim garnku zagotowujemy wodę i nakładamy po łyżeczce masy mięsno ciecierzycowej, gotujemy chwilę
MamaOskarkaudka). Doprawiam solą i pieprzem. Do dużej miski przekładam ryż, zawartość patelni, groszek zielony, garść startego na tarce żółtego sera i pół kulki mozzarelli drobno posiekanej. Wszystko mieszam. Przekładam do żaroodpornego naczynia. Posypuję startym żółtym serem i układam plastry pozostałej mozzarelli. Zapiekam w 180 stopniach przez 20 minut. Posypuję świeżą pietruszką i podaję. Pycha. Artykuł Zapiekanka ryżowa z kurczakiem
MojaQchnia.plmoim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam pieczone udo z indyka , smaczne i dietetyczne . SKŁADNIKI : ok. 1 kg udo z indyka, vegeta, przyprawa do pieczonego kurczaka Kotanyi , czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, 1/2 kostki mięsnej Winiary, lub kostka rosołowa. 1 szklanka wody. opcjonalnie, jeśli ktoś lubi bardzo słone, to może trochę dodać soli, ale nie polecam(...)przyprawy już nadają słony smak. Sposób przygotowania : 1 . Mięso opłukać, natrzeć dobrze przyprawami i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godz. ( najlepiej na całą noc ) 2. Udko włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać wodę(obok mięsa) i wkruszyć pól kostki mięsnej lub rosołowej. 3. Naczynie przykryć i włożyć do zimnego piekarnika. Piec w temp. 190-200 st C. przez
Pysznosci Babci BasiWitam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy (np sarepskiej) 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju pieprz i sól do smaku pół łyżczki oregano szczypta natki z pietruszki 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę WARZYWA 1 duża marchew pół małej(...)cukini 1 cebula 2 łyżki masła sól i pieprz Ćwiartki dokładnie myjemy. Do miseczki dajemy składniki marynaty i wszystko dokładnie mieszamy. Udka dajemy do osobnego naczynia i dodajemy do ich marynatę,obtaczamy je w niej dokładnie. Odkładamy naczynie z udkami do lodówki na około 2 godziny,po tym czasie wykladamy je wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulubicie z ziemniakami czy z ryżem? Ja preferuję z ziemniakami, ale wersja z ryżem dobrze smakuje również na drugi dzień. Składniki: 1 skrzydło z indyka lub 3 skrzydełka z kurczaka 1/2 selera 1 mała pietruszka 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki suchego ryżu (długoziarnisty lub arborio) 4 ogórki kiszone 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki(...)pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanego koperku łyżeczka oregano Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce, zalać 1,5-2 szklankami wody i gotować do miękkości. Udko umyć, włożyć do drugiego, nieco większego garnka, wypełniając go do 2/3 zimną wodą. Gotować ok. 45 minut. Selera, pietruszkę i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać razem z pokrojoną
Czerwień i błękitUwielbiam sałatki brokułowe, a w szczególności te... na bazie majonezu. Tą zrobiłam pod wpływem chwili i okazała się tak pyszna, że często gości na moim stole
Di gotujezakopać w śniegu aniżeli utopić... cóż nam pozostało... czekanie na radosne, słoneczne dni, czekanie za przyrodą budzącą się do życia.... no właśnie pozostało jedynie czekanie... Składniki 4 podudzia z kurczaka garść kiszonej kapusty 3 cebule 3 pory 5 marchewek 1 seler 2 pietruszki kostka rosołowa olej 1/2 szklanki białego wytrawnego wina oregano sól, pieprz Sposób Kapustę drobno pokroić(...)Cebulę obrać, posiekać. Marchew, seler i porę obrać, pokroić w słupki. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody.Udka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć udka, zrumienić. Zdjąć mięso, przełożyć do garnka z warzywami, na ten sam tłuszcz włożyć cebulę i por, zeszklić, dodać marchew, seler, porę oraz kapustę, smażyć 10 minut. Warzywa wraz
Kuchenne aromatyDziś proponuję danie, dzięki któremu możemy wykorzystać świąteczne resztki mięs. Niestety po świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z
karmelowyMój młodszy syn Kubuś nie lubi i nie je pomidorów.No chyba że zupa pomidorowa....taki rodzaj uwielbia! Dodatkowo- tylko z małym makaronem, ze świderkami
Z Majeczką w kuchni