Składniki: mleko kefir szpinak natka pietruszki 1 ząbek czosnku banan zielony melon sok z cytryny chudy twaróg 2 łyżki miodu pieprz
ClauditteMissCookingSkładniki do zmiksowania: banany kefir twaróg chudy 1/2 łyżeczki cynamonu 4 kostki czekolady gorzkiej Składniki na wierzch: jabłko otręby ze śliwkami Zdjęcia wykonane: OLYMPUS
ClauditteMissCookingSkładniki które musimy zmiksować: 3 jajka 150 g białego chudego twarogu 6 suszonych moreli 1 duży banan 1 łyżka otrębów ze śliwkami 1/2 szklanki wody 3 kostki gorzkiej czekolady Składniki na wierzch omleta: 1 rozkruszony wafelek ryżowy 1 pokrojony w kostkę baton - OLIMP Baton Matrix Pro 32 Wanilia otręby ze śliwkami WYSOKOBIAŁKOWY BATON "LOW CARB" WANILIOWY MATRIX pro 32 - WYSOKOBIAŁKOWY
ClauditteMissCookingSkładniki (wszystko razem miksujemy blenderem): 250 g chudego twarogu mleko 1 płaska łyżeczka Aglio e Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley 5 suszonych pomidorów
ClauditteMissCookingtwardo, pół miękko :) Takie są zdecydowanie najlepsze. Jednak nie mogę Wam zagwarantować, że u Was po takim samym czasie wyjdą takie same. Liście szpinaku myjemy. Twaróg rozgniatamy razem z kefirem i dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory. 1/2 pomidora wydrążamy z miąższu i na kapelusiku robimy wykałaczką kropeczki z białego sera. Weekend Pogoda była cudowna. temperatura
ClauditteMissCookingwiele dni zakwasów, pozwoliły mi dopracować odpowiednią mieszankę, która stosowana pozwala złagodzić wszelkie bóle mięśni i uzupełnić niedobory mocy! Tatusiowie, rośnijcie w siłę! Twarożek dla aktywnego tatusia :) 500 g twarogu chudego 1 miarka czyli 50 CC uniwersalnej odżywki proteinowej rozpuszczonej w 1/2 szklance ciepłej przegotowanej wody 6 suszonych śliwek 1/2 banana
ClauditteMissCookingjest kaloryczna i nie powoduje próchnicy. Źródło informacji na temat stewii KLIK garść żurawiny suszonej około 30-35 g kilka kropelek aromatu wanilinowego szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Do miksera wkładam twaróg, żółtka, jogurt, kakao, proszek budyniowy, miód i stewie. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Masę sernikową wymieszać z pianą. Dodać żurawinę i aromat. Przemieszać delikatnie. Masę przełożyć
ClauditteMissCookingdonicach rozdaje im swoje pierwsze promienie żeby mogły śmiechem zakwitnąć... Dzień dobry i zapraszam na śniadanie :) Składniki: 1/2 opakowania świeżego jarmużu (5 liści) 4 duże, wiejskie jaja 100 g twarogu solankowego np. bałkańskiego albo fety 1/4 czerwonej papryki 4 do 5 pomidorków koktajlowych 50 ml mleka 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki klarowanego masła Jajka roztrzepujemy z mlekiem, mąką ziemniaczaną
Bon Appetit MałgorzatyMiękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam . Składniki: 500 gram twarogu sernikowego 2 jajka łyżka prawdziwego cukru waniliowego bądź pół opakowania ok. 8 gram kupnego pół szklanki cukru pudru 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku
Krakowskie smaki Anisera zmielonego szczypta startej drobno laski wanilii czubata łyżeczka cynamonu pół łyżeczki kwasku cytrynowego 400 ml mleka 50 gram cukru budyń waniliowy żółta galaretka Wykonanie: Twaróg utrzeć z wanilią i cynamonem, dodać do niego kwasek cytrynowy i dokładnie wymieszać. Budyń ugotować na mleku, dodać do niego galaretkę (proszek), zagotować cały czas mieszając. Ugotowany budyń dodać
Krakowskie smaki Anipolecam;) Składniki: 450 gramów sera białego tłustego 2/ 3 szklanki cukru 1/3 szklanki kremówki 36% 2 duże jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie, dodać do niego cukier, wymieszać Następnie do masy serowej dodać kremówkę, jajka oraz ekstrakt i wymieszać na gładką masę. Masę dzielimy na pół i barwimy na dowolny kolor
Krakowskie smaki Aniłyżki cukru brązowego 2 łyżki domowego cukru waniliowego – ja mam robiony na cukrze jasnym, brązowym mąka pszenna od 1,5 kg do 2 kg – zależności ile wam zabierze. Odsączony twaróg łączymy ze wszystkimi składnikami w misce. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę. Na początku wyrabiam hakami do ciasta. Potem przekładam na stolnicę, podsypuję mąką i wyrabiam do momentu aż ciasto będzie elastyczne
ladykitchenSkładniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 małe jajko 1 łyżeczka roztopionego masła 1/2 szklanki ciepłej wody Farsz: 1 kostka twarogu 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na bok aby odpoczęło. 2. Kiedy ciasto odpoczywa, przygotować farsz. Wszystkie składniki ze sobą połączyć za pomocą widelca
A Ty Smakuj Mniewystygnięcia i stężenia. Kroić dekoracyjnie i podawać z dodatkami. Pół szklanki serka twarogowego wymieszać z dwoma zgniecionymi burakami z wywaru , doprawić do smaku solą i pieprzem, dekorować talerz . Resztę twarogu układamy na talerze dekoracyjnie. * jabłka z wywaru wyciągamy i kroimy w plastry , układamy na galarecie z buraków. * ogórek kroimy w długie plastry obieraczką do jarzyn , zwijamy w rulon . * rzodkiewki również
na gazieoctu winnego jabłkowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml śmietanki 36% biała czekolada 100 g 3 łyżki pełnego mleka w proszku 2 łyżeczki cukru pudru 300 g trzykrotnie mielonego twarogu 0,5 kg truskawek (ja wykorzystałam mrożone) Sposób przygotowania: Białka ubijamy do białości razem z dodatkiem soli. Gdy masa będzie zwarta dodajemy partiami cukier puder ciągle miksując. Następnie wsypujemy mąkę
Słodkie Przyjemności