Szybkie w wykonaniu oponki serowe czyli donaty. Składniki: - 3 szklanki mąki - pól kilograma twarogu - 3 jajka - łyżeczka sody - 2 łyżki cukru - 3 łyżki śmietany - 1 łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) - 1 litr oleju lub smalcu Wykonanie: Mąkę,cukier i sodę wymieszać dodać ser,śmietanę i spirytus zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Na obficie posypanej mąką stolnicy przenosimy ciasto. Ciasto rozwałkować
magiczna kuchnia Kasiwgłębienie wbić jajko i powoli wlewać wodę.Wszystko razem zagnieść na elastyczne ciasto. Kaszę gryczaną ugotować na sypko.Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć na oleju.W misce pokruszyć twaróg dodać usmażoną cebulę , ugotowaną kaszę.Doprawić solą ,pieprzem i wymieszać. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz następnie zlepić boki formując pierożki. Pierogi wrzucać partiami
magiczna kuchnia Kasiwzięłam się do dzieła. Upiekłam niski biszkopt z mąki orkiszowej, pojechałam na wieś położoną na terenie Rudniańskiego Parku Krajobrazowego nazbierać borówek amerykańskich z krzaczka rosnącego w ogrodzie znajomych, zakupiłam twaróg wyprodukowany w mleczarni w Skale. I tak oto powstała moja wizja domowego sernika na zimno. Jeśli kiedykolwiek będę mieć dzieci to nie skalam się przygotowaniem im ciasta z torebki! ;) SKŁADNIKI
W kuchni KatieZiemniaki umyłem ,,obrałem ,zalałem wrzątkiem ,by je zakrywał ,wsypałem kopiastą łyżkę soli i gotowałem pod przykryciem na dość mocnym ogniu 25-30 min. Odcedziłem ,kiedy ziemniaki wystygły ,wraz z twarogiem zmieliłem. Cebulę bardzo drobno posiekałem ,zrumieniłem na maśle i razem z tłuszczem połączyłem z masą serowo-ziemniaczaną. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Na środek każdego umieściłem farsz i zlepiłem
R'n'G Kitchenulubionego cytrusa i chia. Składniki Naleśniki: 500-600 ml mleka kilka łyżek mąki łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia jajko olej kokosowy do smażenia szczypta soli Farsz: 250 g tłustego twarogu 2 banany 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos: dojrzałe pomelo 2 łyżki miodu 2 łyżki chia Przygotowanie Normal 0 21 false false false
R'n'G KitchenWiększą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany 18% 200 g drobnego cukru 50 g budyniu waniliowego lub śmietankowego
maniapieczeniaprosty i nie musimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć "na wynos" do pracy czy szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło. Pamiętajmy, że nie można
Be Fit Be Strongczuję nóg.. może dziś na basen? Jako była pływaczka muszę utrzymać formę :) Propozycja na zdrowy i nietypowy w smaku krem, którym można smarować chleb, można dodawać do jogurtu, twarogu, owsianki.. Pewnie można dodawać go do innych pysznych rzeczy na które nie wpadłam. Awokado świetnie nadaje się do koktajli, sałatek, ciast, wręcz do wszystkiego, a w szczególności do różnego
Be Fit Be StrongZostawiam Wam przepis na tartę i korzystając z pięknej letnie pogody, jadę cieszyć się wspaniałym weekendem... Ciasto: 250 g twarogu 1 jajko pół łyżeczki soli 1,5 szklanki mąki (najlepiej krupczatki) 2-3 łyżki oleju i łyżka do wysmarowania formy Nadzienie: 250 g fasoli szparagowej Mamut 150 g chudego wędzonego boczku 1 cebula dymka, posiekana 2 ząbki czosnku
Czerwień i błękitzmiksować razem w malakserze. Przełożyć do formy i docisnąć równomiernie do dna. Schłodzić 30 minut w lodówce. Masa serowa 100 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 600g twarogu zmielonego trzykrotnie (może być wiaderkowy) 6-8 łyżek domowego cukru waniliowego 3 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 dużych truskawek + dodatkowo do dekoracji Czekoladę połamać
Pełny talerzminut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia i przełożyć do tortownicy. Podpiec 10-15 minut w 180 st. C do zarumienienia. Masa serowa 750 g - twarogu (ja użyłam presidenta z biedronki) 4 - jajka 200 g - cukru 1 łyżka - cukru waniliowego szczypta soli budyń waniliowy 500 g - śliwek węgierek Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę
Cynamonowe szczęściemiód. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy rozpuszczoną masę i jajo i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych wypełniając je do połowy. Masa serowa: 350 g twarogu kremowego (u mnie President) 2 jaja 2 łyżki cukru szczypta soli wiśnie z nalewki lub kompotu do dekoracji Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy
Cynamonowe szczęściemakijaż pozostaje nienaruszony zgodnie z obietnicami. Niewątpliwie jest to rozwiązanie wygodniejsze od tradycyjnych kropel, dlatego Optirex na stałe wszedł do wyposażenia mojej torebki. A teraz przepis: 4 łyżki twarogu kremowego szczypta soli 1 łyżeczka budyniu czekoladowego 2-3 daktyle suszone 1 pomarańcza kilka rodzynek 2 łyżki płatków owsianych masło do natłuszczenia formy Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy z solą
Cynamonowe szczęściepodaniem warto dodatkowo oprószyć je cukrem pudrem. Jako nadzienie wybrałam trzy rodzaje przetworów owocowych: domowy dżem truskawkowy , frużelinę z czarnej porzeczki oraz jabłka prażone. Wy możecie wykorzystać ulubione dodatki - twaróg, budyń, nutellę, świeże owoce, itp. Z każdym nadzieniem buchty będą smakować wybornie, a jeśli tak jak ja, ułożycie w formie koło siebie bułeczki z różnymi dodatkami, sięgając
Smakołyki Berenikijeszcze ostrożnie testuję jego wszystkie możliwości. ;) Chlebek można z powodzeniem potrzymać dłużej w piecu i dopiec skórkę, będzie jeszcze bardziej wyrazisty. Jest idealny na śniadanie, wspaniale smakuje z serem, twarogiem i wszelkimi łagodnymi pastami. Można go robić także na samych drożdżach, będzie wtedy mniej kwaskowaty, nieco lżejszy, a zrobienie go zajmie nam 2-3 h. Składniki (na 2 formy
Kuchnia Prezydentowej