Spaghetti z tuńczykiem i serem pleśniowym Składniki Tuńczyk w oleju 300g (bez zalewy) Makaron spaghetti pełnoziarnisty 300g Pomidor 2 sztuki Czosnek 5 ząbków Cebula 2 sztuki Jogurt grecki 100 ml Majonez 1 łyżka Sól do smaku Pieprz do The post Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTortilla z tuńczykiem i warzywami -to pyszne danie, ale także idealny pomysł na obiad i kolację. Równie dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezę, czy też jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Gdyby nie ten majonez, to można by uznać to za The post Tortilla z tuńczykiem i warzywami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – pewnie część z Was zaraz się oburzy, że serwuję taką chemię, ale z drugiej strony trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, jak często jemy takie zupki? Osobiście nie jem ich często i gęsto, więc patrząc na The post Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem to kolejna propozycja warstwowej sałatki na blogu. Tak samo, jak przy poprzedniej sałatce (zobacz: Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem) inspiracja pochodzi z gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. The post Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem – to kolejna pyszna propozycja na blogu na sałatkę z serkiem wiejskim. Ze względu na dodatek jajek jest dość sycąca. Polecam ją na śniadanie, kolację lub w pudełeczko do pracy. Zachęcam do wypróbowania ró The post Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMoże moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna. To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali. Zerknijcie również na sałatkę z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - klik . 200g fasolki szparagowej (u mnie żółta(...)zielona) 2 jajka 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 1/2 papryki konserwowej 1/2 pęczka koperku (opcjonalnie; może być również natka pietruszki) Ponadto: sól, pieprz około 3 łyżki majonezu (lub więcej) Fasolkę ugotować na parze lub w osolonej wodzie, natomiast jajka na twardo. Następnie ostudzoną fasolkę należy pokroić na mniejsze kawałki, a jajka z papryką w kostkę
Di gotujeMakaron ze świeżymi i suszonymi pomidorami, oliwkami i tuńczykiem 🐟 Jeden z moich ulubionych.Przyznawać się... Kto je ryby, a kto nie? My w lecie zdecydowanie częściej ze względu na działkę przy stawach. Składniki na 3 porcje: 300 g makaronu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 pomidor Garść oliwek 5 suszonych pomidorów Świeża bazylia 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła(...)Pomidora sparzamy wrzątkiem i ściągamy skórę. Kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni z masłem/oliwą przez 5 minut. Czosnek wyciskamy, suszone pomidory i oliwki kroimy. Również podsmażamy. Dodajemy tuńczyka (razem z płynem) i doprawiamy. Podsmażamy do momentu redukcji płynu. Całość podajemy ze świeżą bazylią
Czarnawisienkaznajomi ją uwielbiają, więc może i Wy spróbujecie? Polecam! Ps. Sałatkę dodatkowo udekorowałam kruchymi ciasteczkami z serka topionego, na które przepis znajdziecie tu - klik . 4 jajka 1 puszka tuńczyka 1 puszka marchewki z groszkiem 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku 200g serka topionego Sos : 200-250 ml majonezu 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego sól, pieprz Serek topiony włożyć(...)Jajka ugotować na twardo. Następnie należy oddzielić białka od żółtek i osobno zetrzeć na średnich lub dużych oczkach tarki. Cebulę ze szczypiorkiem drobno posiekać, a groszek z marchewką oraz tuńczyka odcedzić z zalewy. Przygotować sos. Majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem i doprawić solą z pieprzem. W misce (najlepiej przezroczystej) warstwowo ułożyć: białka - 1/2 sosu - marchewkę z groszkiem - sos - tuńczyka - cebulę
Di gotujeSkładniki: 400 g dowolnego makaronu 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 puszki pomidorów krojonych (lub 800 g świeżych pomidorów obranych i bez pestek) 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju (jeśli mamy tuńczyka w oliwie to może jej użyć) 1 łyżka tymianku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron(...)oraz tymianek. Po około 2 minutach dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz cukrem. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz ugotowany makaron. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem można posypać parmezanem
Qchnia po prostuMakaron zapiekany z tuńczykiem z puszki, pomidorkami i beszamelem. Doprawiony czosnkiem, gałką muszkatołową oraz dla zaostrzenia smaku - tabasco. Przyprawy te dodają potrawie delikatnej ostrości i świeżości zarazem. Świetnie komponują się z rybą i beszamelem, pod którym makaron jest zapieczony. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 170 g makaronu papardelle lub fetuccine 300 g różyczek kalafiora 1 puszka (160 g) tuńczyka(...)gotowania makaronu. Formę żaroodporną, z wysokim rantem, o średnicy około 23 cm smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C, bez termoobiegu. 1/2 beszamelu i podzielonego na kawałki tuńczyka z puszki, dodajemy do miski z makaronem i kalafiorem. Delikatnie mieszamy i przekładamy do formy. Na wierzch wykładamy pozostały beszamel (w razie potrzeby, można rozcieńczyć pozostałą wodą z gotowania
cool and mintySkładniki: 500 g dowolnego makaronu 2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach) sok z 1/2 cytryny 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy i wrzucamy do dużego garnka. Do makaronu dodajemy tuńczyka, około 5 łyżek oliwy z tuńczyka oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie podgrzewamy
Qchnia po prostuSałatka Nicejska – przepis Sałatka Nicejska to efektowna zdrowa i pożywna potrawa kuchni francuskiej, której głównymi składnikami są sałata rzymska, jaja, tuńczyk, pomidory i cebula, a wszystkie składniki skropione aromatycznym sosem winegret. Poniżej sprawdzony przepis na tą pyszną sałatkę. Sałatka Nicejska Składniki (na dwie porcje): 2 mini sałaty rzymskie 1 mała cebula czerwona 4 jajka 200g pomidorków koktajlowych około 20szt czarne(...)oliwki drylowane około 20szt 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 1 łyżeczka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu winnego Szczypta soli Szczypta świeżo zmielonego pieprzu ½ łyżeczki cukru Sałatka Nicejska Przygotowanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki
Księga-SmakuSałatka jest naprawdę świetna! Proporcje są na małą porcję, więc jeśli macie zamiar przygotować ją na święta, to spokojnie można podwoić składniki. Składniki: 18 krakersów 3 jajka 1 puszka tuńczyka w osie własnym ok 6 łyżek majonezu biały pieprz sól szczypiorek Sposób wykonania: 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone jajka podzielić na białka i żółtka. 2. Ser żółty zetrzeć(...)majonezu i wymieszać. 3. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z 3 łyżkami majonezu i szczyptą soli (naprawdę odrobinkę lub można i sól pominąć, bo krakersy są słone). 4. Tuńczyka odsączyć z wody, dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. 5. Na płaskim naczyniu ułożyć warstwowo: 6 krakersów, ser z majonezem, 6 krakersów, tuńczyka, 6 krakersów, białka z majonezem
Kuchnia domowa AniSKŁADNIKI 300 g makaronu typu muszle 300 g tuńczyka w oleju 200 g ricotty 50 g czarnych oliwek 40 g startego parmezanu 400 ml passaty pomidorowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 gałązki tymianku oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 300 g di conchiglioni 300 g di tonno sott'olio 200 g di ricotta(...)passatę pomidorową oraz 3 gałązki tymianku; doprawiamy solą i pieprzem. Całość przykrywamy i dusimy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy drobno pokrojony tuńczyk, wcześniej odcedzony z nadmiaru oleju oraz ćwiartki oliwek. Kontynuujemy gotowanie ok. 5 minut. **** PREPARAZIONE Cuocete i conchiglioni in abbondante acqua bollente salata, scolateli e tenete da parte. Scaldate
La grande e la piccola cuoca