Połączenie tuńczyka z jajkiem zawsze świetnie smakuje, a dodatek pozostałych składników jeszcze bardziej podbija smak potrawy i dodaje jej charakteru. Artykuł Sałatka z jajkiem i tuńczykiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSzybka i prosta sałatka porowa, to super propozycja na śniadanie, kolację, a nawet na imprezę. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na sałatkę z porem i tuńczykiem. Sałatka porowa – Składniki: 1 średni por – tylko biała i jasnozielona The post Sałatka porowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePieczona papryka z farszem z ricotty i tuńczyka w zalewie. Tak przygotowanym daniem zachwycisz swoich bliskich! Artykuł Papryka pieczona z tuńczykiem i serkiem ricotta pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g ryżu 200 g cukinii 150 g fasolki szparagowej 1/2 czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy z puszki pomidorki koktajlowe pędy bambusa w … Czytaj dalej Bowl z tuńczykiem i warzywami
czarrna od kuchniSzybka pasta z tuńczyka z puszki. Nadaje się do jedzenia na kanapkach lub zawijania w tortilli. Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak to można dodać do niej drobno posiekaną cebulę lub szczypiorek. Składniki: 200g tuńczyka w oleju 1 mała puszka kukurydzy lub połowa dużej 1 czerwona papryka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub skyru 1 łyżeczka ostrej musztardy
Mohiellajeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Jak wszystkim wiadomo, podstawą włoskiej kuchni są wysokiej jakości
Eat me! Fit me!jeśli je mają oczywiście). Szparagi wrzuć do lekko osolonego wrzątku i pozwól im się gotować przez 12 minut. Następnie delikatnie je wyjmij i przełóż na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Tuńczyka odcedź z oleju i zmiksuj na gładką masę z majonezem, sokiem z cytryny, kaparami i przyprawami. Szparagi polej sosem i udekoruj pokruszonym żółtkiem jajka. Posyp kiełkami lub rukolą. Składniki pęczek(...)zielonych szparagów 120 g tuńczyka w oleju 2 żółtka ugotowanych jajek 2 łyżki majonezu 3 kapary łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz do smaku kiełki lub rukola do dekoracji Fotorelacja z Enjoy European Quality Food Konferecję poprowadził Emiliano Castagna – wiceprezes Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej, odpowiedzialny za sektor gastronomiczny. Podczas spotkania promowanych było 6 wyjątkowych produktów z oznaczeniem
Eat me! Fit me!Składniki: na około 30 babeczek: 200 g mąki 150 g margaryny 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody farsz: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 opakowanie oliwek (200 ml) … Czytaj dalej Kruche babeczki z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchniSkładniki: 180 g mąki 250 g ricotty 250 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodze 2 ząbki czosnku sól, pierz 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Do mąki dodać łyżeczkę soli, … Czytaj dalej Strudel z tuńczykiem i ziemniakami
czarrna od kuchniIdealna sałatka na kolację i nie tylko ;-) Składniki: 1/2 opakowania rukoli kolorowe pomidorki koktajlowe 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 60g sera sałatkowego (u mnie Salatos) oliwki czarne i zielone oliwa z oliwek przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Rukolę umyć, delikatnie wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Ser pokroić w kostkę, oliwki można przepołowić lub zostawić(...)całości. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek - ilość sosu wedle uznania. 3. Wszystkie składniki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa Aniglikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra
Natka Pietruszkiglikemicznym jest jak najbardziej wskazany, jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem, szczupłą sylwetką i dobrą energią każdego dnia! Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisu Składniki (4 porcje): 4 duże pomidory, tuńczyk w sosie własnym, 170g, około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 50g kaszy bulgur, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebulki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 kulka sera mozzarella (125g), szczypta soli(...)patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż na niej pokrojoną cebulkę i czosnek. Po chwili dodaj miąższ z pomidorów i posiekaną natkę. Później dodaj także ugotowaną kaszę i odsączonego tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Pyszny farsz Gotowym farszem wypełnij pomidory. Na wierzch ułóż plaster mozzarelli. Tak przygotowane pomidory włóż do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra
Natka Pietruszki