tuńczyk i ryż - 500 przepisów (strona:24/34)

Sałatka dwa oceany 165

height: 1em;" /> Takie małe co nieco " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : Ocean tuńczyka : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki fasoli czerwonej 2 świeże papryki chilli -posiekane drobniutko mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki(...)paluszków krabowych surimi-pokrojonych w grube plasterki 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu 2 pęczki koperku -posiekanego 1 ząbek czosnku -wyciśnięty praską skórka starta z jednej ,dużej cytryny ( na drobniutkiej tarce ) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól i biały pieprz do smaku Ocean tuńczyka przygotowujemy jak każda sałatkę , z tą tylko różnicą ,że składniki „mokre” ( fasolka

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka makaronowa z serem 341

Zapiekanka makaronowa z serem to pomysł na danie jeśli nie macie zbytnio czasu na gotowanie i jeśli lubicie żółty ser. Tak, tak danie to w żadnym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem 176

makaronem, zapiekanki i.. tarty :) I to właśnie dyniowa tarta będzie dzisiaj królować!  Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem Przygotowanie tarty uważam za bardzo wdzięczne zadanie :) Cokolwiek dodamy, z czymkolwiek to połączymy - zawsze wychodzi idealnie! Dzisiejsze połączenia - tuńczyk i szpinak, zapiekane w musie z dyni - może nie są typowe, ale na pewno wspaniale współgrają. Musicie spróbować! Na początek krótko(...)foremce do tarty, brzegi odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy niewielką ilość ryżu, fasoli, grochu. Pieczemy w temp. 200 st. przez 20 min, a następnie po ściągnięciu papieru z dociążeniem - jeszcze przez 5 minut. Farsz: 200 g mrożonego szpinaku w liściach 250 g tuńczyka (po odsączeniu) 250 g pieczonej dyni 4 ząbki czosnku 3 jajka kilka pomidorków koktajlowych

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Risotto z kurczakiem i szparagami 195

Risotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na Sylwestra 349

selerem konserwowym i ananasem Salsa z mango i chili   Mini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku QUICHE LORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie   Chipsy z batatów   Nalewka z malin - malinówka

Atlas Smaków
Szybka sałatka z komosą i tuńczykiem. Świetna do szkoły lub pracy 189

posiłek. Z komosą i tuńczykiem jest świetna na szybki lunch w szkole lub w pracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę(...)sałatkę. Quinoa pochodzi z Ameryki Południowej, sałatkę skomponowaliśmy więc ze składników, które można spotkać w tamtejszych kuchniach. Oczywiście, jeśli macie ochotę, dorzućcie coś od siebie. Sałatka z komosą i tuńczykiem Składniki: 100 gramów komosy ryżowej, mała czerwona cebula, papryka czerwona, ogórek, natka pietruszki, dobrej jakości tuńczyk w puszce (kawałki w oleju), sól, pieprz. Zrób tak: komosę wypłucz w wodzie, następnie

Kulinarna Polska
Szybka sałatka z komosą i tuńczykiem. Świetna do szkoły lub pracy 190

posiłek. Z komosą i tuńczykiem jest świetna na szybki lunch w szkole lub w pracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę(...)sałatkę. Quinoa pochodzi z Ameryki Południowej, sałatkę skomponowaliśmy więc ze składników, które można spotkać w tamtejszych kuchniach. Oczywiście, jeśli macie ochotę, dorzućcie coś od siebie. Sałatka z komosą i tuńczykiem Składniki: 100 gramów komosy ryżowej, mała czerwona cebula, papryka czerwona, ogórek, natka pietruszki, dobrej jakości tuńczyk w puszce (kawałki w oleju), sól, pieprz. Zrób tak: komosę wypłucz w wodzie, następnie

Kulinarna Polska
Tuna rolls 241

Składniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru 0,5 łyżeczki

czarrna od kuchni
Skomponuj swój idealny lunch! 192

żywieniowej. Najlepiej jest wybierać produkty pełnoziarniste, które nie tylko dostarczają wolno uwalnianej energii, ale także cennego błonnika. To mogą być : pełnoziarniste pieczywo kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna ryż brązowy ryż parboiled makaron pełnoziarnisty  płatki zbożowe, np. owsiane, żytnie, orkiszowe itd.  Osobiście najchętniej sięgam po pieczywo w postaci moich ulubionych bułek - grahamek, ale jeśli zostaję dłużej(...)Rano tylko podgrzewam i pakuję w swoje pudełko. Placki z cukinii i tuńczyka Robiłam już kilka razy, ale przepis opublikowałam dopiero w wakacje. Pamiętam, że wtedy zaczynałam przekonywać się do cukinii... a z czasem dodawałam ją do wielu innych potraw. ;) Placuszki są naprawdę pyszne. Zjadłam w towarzystwie ryżu i pomidorków. Drobiowe klopsiki  Klopsiki to także świetny pomysł! Nie muszą

Kuchnia Ellie
Sałatka z tuńczyka 161

ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką. Szybka, zdrowa i smaczna, dla mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka

Zasmakuj Kuchni
Najprostsze sushi maki 186

torebki ryżu białego (200–250 g, w zależności od tego, czy torebki mają 100 czy 125 g) 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 g), 5–6 płatów sushi nori (w zależności od ilości ryżu), 1/3 ogórka świeżego, Sos sojowy, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu ryżowego, Mata bambusowa do zawijania sushi Opcjonalnie: wasabi, Opcjonalnie: młody imbir.'; document.write(" "); Ryż(...)paski/słupki. Przygotowujemy zaprawę do ryżu, mieszając ze sobą cukier, sól, ocet i wodę. Gotową zaprawę dodajemy do ostudzonego ryżu i mieszamy, by nadać mu kleistość. Na macie bambusowej rozkładamy arkusz nori i rozkładamy na nim cienką warstwę ryżu, pozostawiając w górnej części niezakryty ryżem pasek o szerokości ok. 1/5 arkusza. Ryż układać możemy za pomocą łyżki lub zwilżonych

Proste-przepisy.pl
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 306

bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española de patatas Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą

Kulinarne przygody Gatity
Sushi poradnik krok po kroku 214

ryż:500 g klejącego ryżu krótkoziarnistego gatunku uruchi-mai (do sushi)6 łyżek japońskiego octu ryżowego3 łyżki białego cukru2 łyżeczki soliPrzygotowanie:Ryż przed przygotowywaniem należy opłukać minimum 5 razy w lodowatej wodzie, aż do momentu, gdy odlewana woda stanie się klarowna. Następnie ryż zalać dużą ilością zimnej wody i odstawić na 30 minut. Wodę odlać. Ryż(...)Póki ryż jest jeszcze gorący należy zalać go awasezu. Następnie ryż należy mieszać delikatnie drewnianą łopatką i wachlować, celem jego szybkiego wystudzenia. Należy przy tym uważać by nie uszkodzić ziarenek. Gotowy ryż powinien mieć temperaturę pokojową. I tylko taki możemy użyć do sushi - ciepły ryż spowoduje, że glony nori staną się gumowate. Miskę z ryżem przykryć

Food Square