pierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny mleka (mieszamy w mikserze / blenderze), drugi sos to zmiksowane truskawki z dodatkiem cukru. Naleśniki dekorujemy bitą śmietaną, sosami oraz truskawkami. Naleśniki truskawkowe i czekoladowe
Bon Appetit Małgorzatywymieszać z 1 łyżką musu z truskawek oraz z rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Panna cottę rozlać do małych salaterek i wstawić do lodówki do stężania. Podawać z musem truskawkowym, truskawkami i świeżą miętą. Jogurtowa panna cotta
Bon Appetit Małgorzatymiseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :) Truskawkowy sernik na zimno w formie deseru
Bon Appetit MałgorzatyŻaden kisiel z torebki nie może równać się z tym domowym. A ten truskawkowy jest przepyszny. Będzie smakować i małym i dużym :)Składniki:100 g truskawek50 ml wodycukier do smaku1 łyżka mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej wodySposób przygotowania:1. Truskawki odszypułkować, dokładnie umyć, rozgnieść widelcem lub pokroić na kawałki.2. Owoce przełożyć do garnuszka, zalać wodą, doprawić cukrem do smaku
Kuchnia domowa Anizimę, jeśli tylko jest taka możliwość, robię różne soki. W tamtym roku robiłam wiśniowy i winogronowy, a w tym sezonie zaczynam tydzień temu od soku truskawkowego. Do zrobienia soku użyłam sokownika, a z pozostałej pulpy owocowej zrobiłam dżem.Składniki:5 kg truskawekcukierSposób wykonania:1. Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do kosza sokownika.2. Całość podgrzewamy, pamiętając, by uzupełniać wodę w dolnym
Kuchnia domowa Aniczyli jak zrobić dżem z pozostałej pulpy owocowej po robieniu soku truskawkowego :)Składniki:pulpa z owoców truskawekcukierodrobina kwasku cytrynowego lub sok z cytrynySposób przygotowania:1. Do truskawek dodajemy cukier wedle uznania. Smażymy na ogniu, mieszając.2. Dodajemy kwasek cytrynowy lub sok z cytryny do smaku. Dzięki temu dodatkowi dżem zachowuje ładny kolor i ma bardziej wyrazisty smak.3. Gorący dżem przekładamy
Kuchnia domowa AniPyszny, delikatny , truskawkowy sernik. Zmieniłam nieco składniki spodu, głównie ze względu na domowe zapasy. Używałam żelatyny w płatkach a nie sypkiej. W przepisie podaję jednak żelatynę zwykłą tak jak w oryginale, gdyż jest ona bardziej popularna. Przepis ze strony Moje WypiekiSkładniki na spód:140 g herbatników70 g masłana masę:500 g świeżych truskawek2 łyżki soku
Stare GaryOmlet biszkoptowy z ricottą i domowym dżemem truskawkowymTen dżem bije wszystkie kupne(i inne) dżemy na głowę! Jeszcze dwa sprawdziany i koniec.Czekam już tylko
More food, love and dreamskrysztalkow lodu.Taka akcje powinno sie przeprowadzic kilkakrotnie.Mam nadzieje,ze moj przepis bedzie dla Was inspiracje do tworzenia wlasnych smakowitych lodow.Zycze smakowitego ochlodzenia !A oto druga lodowa propozycja.Po rzeskich lodach truskawkowych pyszne lody chalwowe.Poniewaz sa na bazie jogurtu greckiego sa jak jogurt idealnie gladkie,aksamitne w smaku.Naprawde rewelacyjne.Smakuja jak z najlepszej wloskiej lodziarni.Rowniez nie zamarzaja na kamien.Takze na drugi dzien
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie chcę tu pisać, że taki sposób na upieczenie babeczek jest mój bo akurat może ktoś już tę metodę stosował. Ja bynajmniej czegoś takiego nie spotkałam
Ewa w kuchniposmarowania spodu ciasta Składniki na nadzienie:300 g truskawek 1,5 łyżki żelatyny 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Do dekoracji:100 g czekoladek z nadzieniem truskawkowym listki miętyObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, dodać pozostałe składniki. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 30 x 35 cm, nasmarowanej tłuszczem
Świat Ciastaubijając na wolniejszych obrotach. Wsypać cukier puder, wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i nieco ostudzić. Wlewać ją powoli do masy, miksując na najwolniejszych obrotach lub mieszając łyżką.Mus truskawkowy:200 g truskawek2 łyżki cukruTruskawki z cukrem zmiksować blenderem na gładki mus.Dodatkowo:1 kg truskawek, pokrojonych w plastry (zostawić kilka w całości do dekoracji)200 g ciastek owsianych z czekoladą typu
Food SquarePropozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystaniasyrop truskawkowy.Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym
Maminek kulinarnypodobnie jak ja średnio czują się w wypiekach. Powodzenia. Trzymam kciuki za wasze kulinarne eksperymenty! Składniki:100g miękkiego masła200ml mleka500g mąki + jeszcze trochę70g cukru + 5łyżek50g świeżych drożdży1 jajkokonfitura truskawkowa lub dowolny dżem50g płatków migdałowych Przygotowujemy ciasto drożdżowe. 50g masła rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy mleko. W misce mieszamy 500g mąki, 70g cukru i szczyptę soli. Drożdże kruszymy, dodajemy
Smakowity Blog Kulinarny