bez przekładania..nawet może i smaczniejsze..chociaż te przełożone dżemem -u mnie malinowym też były pyszne. Ciasteczka razem ze mną piekły : Marzenka , Małgosia , Kasia , Asa ,... 1 szkl. mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 130 g masła lub margaryny 1 marchewka o wadze około 80g dżem truskawkowy
Moje domowe kucharzeniepudru 1 śmietan fix Dodatki: 3 galaretki truskawkowe świeże truskawki Białka ubij ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawaj stopniowo cukier, wiórki kokosowe na to mąkę i proszek do pieczenia. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni(...)dół, następnie 5 min góra dół (bez termoobiegu) Po upieczeniu przecinamy na pół. W filiżance rozpuść 2 łyżeczki cukru, sok z cytryny i zalej ciepłą wodą.Nie masz co zrobić z białkami? Tym nasącz dolną część ciasta. Następnie przełóż ciasto bitą śmietaną. Ułóż truskawki i zalej galaretką. (3 galaretki rozpuść w litrze wody, galaretkę wlej lekko stężoną
Niezły Młynekczerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jest także lekko kwaskowy, orzeźwiający w sam raz na ciepłe dni albo na chłodne dni, aby komuś(...)chudy 500 g. mleko w proszku odtłuszczone 1/2 szkl. śmietana kremówka 30 % 200 ml. maliny mrożone 400 g. miód 3/4 łyżki sok z cytryny 3 łyżki galaretka truskawkowa 2 op. + woda 700 ml. żelatyna 6 łyżeczek + 70 ml. METODA: Spód: Blachę wyłożyć pergaminem. Herbatniki umieścić w malakserze i drobno je zmiksować. Masło roztopić i odstawić
Kuchnia Paulettesczasu w tym miesiącu spędziłam i spędzę na urlopie, przyda się te parę godzin ekstra.W związku z tym, że do domu wróciłam raczej zmęczona, nie chciało mi się niczego piec. Ale że kupiłam ostatnie już chyba truskawki, doszłam do wniosku, że trzeba coś z nimi zrobić. Malutkie, dość kwaśne, same w sobie szału nie robią już, niestety. I wtedy pomyślałam(...)zimnej wodzie, zalać gorącą, mieszać aż do rozpuszczenia. Przestudzić.Chłodną żęlatynę wymieszać z masą truskawkową. Przelać do silikonowych foremek do lodu, schłodzić w lodówce 2-3 godziny.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić.Gotowe galaretki wycisnąć z foremek. Ułożyć na papierze do pieczenia, zrobić paseczki z czekolady. Zostawić do zastygnięcia.Podawać schłodzone.Smacznego!Zdjęcie, jakie jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzeocen) Idealny puszysty biszkopt z kremem truskawkowym w wersji keto. Ucieszą się z niego osoby nie tylko na diecie nieskowęglowodanowej i bez cukru, ale także bezglutenowej. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jedynie krem w mojej odchudzonej wersji należy przygotować dzień wcześniej, ale naprawdę warto! Dzięki niemu ciasto jest niskokaloryczne, o wysokiej zawartości białka i sycące, czyli(...)odważone suche składniki. Całość delikatnie wymieszać ręcznie za pomocą łyżki lub szpatułki. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej ciasto. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 170⁰C góra-dół i piec przez 30 minut. Upieczone ciasto wyjąc z piekarnika i odstawić na 30 minut. Następnie wyjąć z papierem z foremki i całkowicie
Ola la LCHFDo pieczenia pumpernikla przymierzałam się od jakiegoś czasu. I nadażyła się świetna okazja, Ania Kamińska autorka bloga Kuchennymi Drzwiami zaproponowała upieczenie domowego pumpernikla w Piekarni
Codziennik Kuchennybez pieczenia. Składniki spód herbatniki 180 g zimna woda 50 ml kawa rozpuszczalna 1 łyżka sernik serek śmietankowy cream cheese naturalny 500g cukier waniliowy 16 g cukier puder ok. 50 g śmietana 30 % 100 ml kakao 2 łyżki żelatyna 28 g zimna woda 150 ml truskawki 300 g cukier 2-3 łyżki galaretka 1/2 opakowania galaretki truskawkowej
Smaczne mojebez pieczenia, na chrupiących herbatnikach, jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonała słodkość dla fanów owocowych ciast, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 750g białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 250g masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 galaretka truskawkowa Polewa
Szalona Kuchnia EwelinyPieczone warzywa bardzo uwielbiam. Zapiekanka z cukinią oraz z płatkami drożdżowymi jest przepyszna! Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki żytniej 1 łyżka płatków drożdżowych przyprawy: pieprz
Truskawkowa Fiestasmaku bez problemu zastąpi wszystkie inne, złożone ciasta. To ciasto to absolutny must have w tym sezonie truskawkowym. Jedyny jego minus jest taki, że znika w mgnieniu oka. Smacznego! Składniki: 1 margaryna 3 jajka 2 żółtka 3,5 szkl. mąki 1,25 szkl. cukru 0,5 szklanki kwaśnej śmietany (u mnie 18%) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
psgotujemybył bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry. Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki. Spód babeczek nakłuć widelcem. Babeczki piec w piekarniku
Kuchnia w opałachpieczenia dzięki czemu przygotujemy je szybko i bez wysiłku. Sernik na zimno możemy przyrządzić z dowolnymi owocami* i smakiem galaretki.Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Składniki:250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa)60 ml mleka 4 łyżki cukru pudru (lub więcej)3 płaskie łyżki żelatynydowolna galaretka (u mnie truskawkowa
Słodka Stronapieczenia, cukier, jajka I masło- miksujemy do bezgrudkowej masy. Wykładamy ciasto do foremki mufinkowej .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na 20-25 min.Po upieczeniu wyciągamy do ochłodzenia. Ciastka wykładamy z blachy mufinkowej na płaska , wyłożoną papierem do pieczenia.Wykonanie bezy:Ubijamy białka na sztywną pianę, powoli dodając cukier. Na każde ciastko wykładamy łyżeczkę dżemu truskawkowego
Smaki EdytyZapraszam na torcik bez pieczenia, z owocami z puszki i kremem budyniowym, na biszkoptach nasączonych likierem migdałowym. Wierzch zdobi pianka z mleka skondensowanego i galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak(...)ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam… Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym kolorze (użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka papai w syropie 425g – możemy zastąpić gruszkami, brzoskwiniami Do nasączenia (poncz): 150ml
Mała Cukierenkakońcu wlać sok z cytryny.Na arkuszy papieru do pieczenia narysować 4 koła o średnicy 15cm. Łyżką nakładać białka i formować okrągłe bezy.Dorotuś polecała piec bezy 1 godzinę w temperaturze 140 stopni. Być może jest to dobra opcja, jeśli mamy w piekarniku termoobieg. Ja go nie mam i piekłam bezy niecałą godzinę w temperaturze 130 stopniach(...)dodać cukier, serek mascarpone i skórkę z cytryny. Wymieszać. Dolać sok z cytryny i wymieszać.Na koniec "składamy tort". Najpierw beza. Na nią 2/3 kremu z mascarpone. Druga beza, na nią 1/3 kremu mascarpone, a na krem sos truskawkowy (zostawić trochę do polania wierzchu). Trzecia beza. Na bezę 3/4 bitej śmietany. Czwarta beza. Na nią reszta bitej śmietany
W kuchni wieczorem