truskawka - 16921 przepisów (strona:784/1129)

CHLEBY drożdżowe Z MĄKĄ KOKOSOWĄ - pszenny i gryczany 260

dobrze, jak na świeżych. Pomijając, strukturę chleb miał podobną do tego poprzedniego z mąką koko, tylko bardziej gęstą, smak - jeśli ktoś lubi grykę to super, idealnie komponujący się z truskawkami ze słoika albo brzoskwiniami. Mąka kokosowa to mega źródło błonnika, tak że warto podkręcić sobie chleb jej dodatkiem, zyskując jednocześnie ładny, zwarty, świetny do krojenia w cienkie kromki bochenek

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Szałołt z czerwōnōm ćwiklōm (Sałatka buraczana) 203

grillowanego wōsztu. [40]   [1] ogród [2] od [3] sam [4] burak ćwikłowy [5] gotowanych [6] może zjeść [7] kiedyś [8] były [9] naprawdę [10] sosu [11] dałem [12] truskawki [13] przeszedłem [14] znalazłem [15] zmienić przepis [16] wymyśliła [17] nektaryny [18] powiedzieć [19] zdarzają [20] co będzie potrzebne [21] sałata [22] może [23] garść [24] młodych [25] najlepiej

Chop w kuchni
TRUSKAWKOWA PANNA COTTA 164

łyżkami zimnej wody, mieszamy. podgrzewamy aż się rozpuści. Jeszcze ciepłą wlewamy do masy śmietanowej, mieszamy, studzimy. Zimną wlewamy do foremki. Odstawiamy do stężenia. Zimne wyjmujemy z formy, dekorujemy truskawkami. Potrzebne formy znajdziecie  tutaj:  KUP FORMĘ SERCE

Z Majeczką w kuchni
Tropikalny Eton Mess 237

Eton Mess czyli angielski bałagan z Eton, oprócz klasycznej wersji z truskawkami ma wiele innych pysznych odmian. Prawdę mówiąc ilość możliwych kombinacji jest ogromna. Dziś proponuję podróż w tropiki :-) Słodkie, kruche bezy, puszysta śmietanka, orzeźwiające kiwi, soczyste słodkie mango i kwaśno - słodki lemon curd. .. Poezja doznań smakowych! To jeden z najprostszych i najszybszych deserów świata - gotowy w dosłownie kilka minut

maniapieczenia
Delikatny deser lodowy z kaki i wanilią 217

wykonania maszyny do lodów - jedynie dobry i sprawny malakser/blender kielichowy. Ponadto do części z nich wystarczą jedynie zamrożone wcześniej owoce. Prawda, że brzmi świetnie? Robiłam już lody z truskawek , arbuza , jeżyn , bananów , mango, z borówkami , ale do wykonania ich z kaki zachęciła mnie Weronika, autorka bloga Ziołami Malowane tym przepisem , który jedynie delikatnie przetworzyłam. Po prostu niebo w gębie, musicie

Be Fit Be Strong
Serowy leśny mech 329

delikatnie łączymy z wystudzoną galaretką z żelatyną oraz ubitą śmietaną. Do formy do pieczenia wkładamy jeden blat szpinakowy. Masę serową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście. Przykrywamy drugim blatem. Dekorujemy truskawkami lub innymi owocami sezonowymi (najlepiej jagodowymi). Schładzamy przed podaniem

Pyry na Gaz
Pączki (babcine) 209

robię różnie.   1 kg mąki 6 żółtek 100g masła 1 szklanka cukru 100g drożdży 1/2 litra mleka 1 kieliszek spirytusu (*) Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa )  olej/smalec do smażenia  1/2 kieliszka octu (**)    Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wkruszyć drożdże i wsypać cukier. Całość zalać ciepłym mlekiem, przykryć ściereczką i odstawić

Di gotuje
Ciastka twarogowo-kokosowe z dżemem 184

mąki pszennej 180g masła (zimnego) 220g twarogu (mielonego; użyłam z kostki) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około

Di gotuje
Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym 188

faworki. Składniki Naleśnik: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 laska wanilii 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego kilka szczypt kardamonu Dżem: 250 g truskawek (mogą być mrożone) 250 g wiśni (mogą być mrożone) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki nasion chia Dżem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Owoce myjemy lub rozmrażamy. Wrzucamy do rondla i smażymy

My Chcemy Jeść
Walentynkowe serca z powidłami śliwkowymi. 205

Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :)  Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech   cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta  wyciąć foremką serduszka, po parze. Na jedno serduszko nałożyć po małej łyżeczce powideł, przykryć drugim serduszkiem i delikatnie w koło

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto drożdżowe 180

masła 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki W misce mieszam wszystkie składniki na kruszonkę. Oprócz kruszonki na ciasto możemy położyć różnorodne owoce, np. śliwki, jabłka, borówki, czy truskawki. Wcześniej posmaruj ciasto albo białkiem albo rozbełtanym jajkiem. Na owoce sypiemy kruszonkę. Ciasto drożdżowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 45 minut, ale nie dłużej, żeby ciasto ciasto się

Calzonella.com
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 214

Odstawić w chłodne miejsce do zgęstnienia. Sernik najlepiej przechowywać cały czas w lodówce, wtedy jest najlepszy. Na górę można też położyć ulubioną galaretkę z owocami. Doskonale się sprawdza z truskawkami bądź brzoskwiniami z puszki

Calzonella.com
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 227

serkiem mascarpone. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i delikatnie połączyć z masą serowo-czekoladową. Przełożyć na wystudzoną tartę. Na wierzchu ułożyć maliny, bądź inne owoce, jak np. borówki, lub truskawki. Udekorować listkami mięty i cukrem pudrem. Smacznego! :) Jeśli spodobał ci się ten przepis, polub go lub udostępnij innym. Dzięki

Calzonella.com
Ziemniaki w szpinaku, podsumowanie 2015 roku 268

chocolate cake with beets : 2. Panierowany camembert z żurawiną / Coated camembert with cranberries : 3. Domowe masło orzechowe / Home-made peanut butter : 4. Najprostsze wegańskie i bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami / The easiest vegan and gluten-free cake with strawberries : 5. Wegeburgery / Veggie burgers : 6. Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą / Polish baked dumplings with spinach and feta : 7. Biszkopt

Qlinarnie i Qlinarnie
Piankowa rozkosz 184

prawdziwa piankowa rozkosz, delikatna, rozpływająca się w ustach. Dzisiaj dodałam brzoskwinie, ale już nie mogę się doczekać, aby dodać truskawki, maliny. Składniki: (kwadratowa blaszka  o wymiarach 22x22cm) podłużne biszkopty (24 sztuki) pół litra śmietany 36% 1 śmietan-fix 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa  brzoskwinie z puszki  Galaretkę cytrynową i agrestową przygotowujemy według przepisu

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania