truskawka - 16921 przepisów (strona:778/1129)

Najlepszy przepis na gofry 506

morzem? Chrupiące z wierzchu, puszyste w środku, góra bitej śmietany i owoców za jedyne 12 zł. Do tego upaćkane wszystko, klejące się ręce, uświnione dzieci, piasek w zębach, truskawki w piasku, bita śmietana na koszuli. Jednym słowem – relaks w pełni. Od momentu zajęcia się gastronomią do tematu gofrów sprzedawanych we wszelkich budkach podchodzę jak pies do jeża, ostrożnie. Dowiedziałam się

ladykitchen
Pyszny test deserów Belriso 238

Strawberry, Belriso Choco Cherry) • 16 deserów Belriso w dowolnych smakach . Oprócz nowości w stałym asortymencie znajdują się  Belriso Czekolada , Belriso o smaku waniliowym , Belriso Wiśnia , Belriso Malina , Belriso Truskawka , Belriso Pieczone Jabłko , Belriso Cynamon ,Belriso Karmel ,Belriso Mleczny  Oprócz deserów kurier przywiezie  : Przewodnik projektu, książeczkę "Twoje badanie opinii" oraz zestaw gadżetów do zdjęć . Nie pozostaje już

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Jak zrobić w domu sok typu Kubuś bez Thermomix? 171

minut.  2. Dodajemy pozostałe składniki: obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na drobne kawałki jabłka, obrane banany, ew. inne owoce wg uznania (np. pomarańczę, maliny, truskawki, ananasa, gruszkę itp). Jeśli używamy robota, pozostałe owoce rozdrabniamy dokładnie na najwyższych obrotach w jego misce, jeśli używamy tylko blendera, to wszystko od razu wrzucamy do garnka z marchewką i długo

Aromatyczne Podróże
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 125

przepisy - tutaj mamy podziała na: przepisy podstawowe - bulion warzywny, kulki z ciecierzycy, figowy winegret, przecier z daktyli i wiele innych  śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo

kruche babeczki
Torcik winogronowy 124

przepis na ten torcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 2 czubate łyżki mąki

To co kocham
Biszkopt z rabarbarem 109

Mokry biszkopt dzięki zawartości tłuszczu idealnie pasuje do różnych sezonowych owoców. Robię go z truskawkami, malinami, jabłkami, śliwkami i innymi. Złota zasada to obtoczenie owoców w mące ziemniaczanej przed położeniem na ciasto. Nie opadają wtedy na dno i nie robi się z nich marmoladka. Tym razem zamiast owoców użyłam rabarbaru

To co kocham
Kompot z rabarbaru 106

kolor gdy użyjemy rabarbaru malinowego o czerwonym miąższu. Jeśli mamy zwykły, zielony w środku, aby uzyskać intensywnie różowy kolor należy dodać 2-3 wiśnie lub kilka truskawek. Składniki: • 4 łodygi rabarbaru o czerwonym miąższu tzw malinowy • 1/2 szklanki cukru • 2,5 litra wody • 1 laska cynamonu • 1 anyż gwiazdkowy • 4 sztuki goździków • kilka gałązek mięty Wykonanie

To co kocham
Knedle ziemniaczane z morelami 97

kuchni austriackiej, czeskiej i polskiej. Różnią się jednak nadzieniem, które może być na słodko, słono lub ostro. Bardzo popularne u nas są ze śliwkami lub truskawkami. Moje knedle, a właściwie kule ziemniaczane, nadziałam morelami. Wyszły bardzo okazale. Składniki: • 1 kg ziemniaków ugotowanych • 250 g mąki pszennej • 1 jajko • sól Nadzienie • 12 moreli • 3 łyżki

To co kocham
Gofry francuskie z bitą śmietaną i jagodami 124

wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej do smarowania gofrownicy Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić

To co kocham
Beza Pavlova z owocami 150

jajek – 250 ml • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu Krem • 1 l śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru • dowolne owoce, u mnie truskawki, borówka amerykańska, maliny i jeżyny Wykonanie: Beza • Białka ubić na sztywno. • Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. • Masa ma być sztywna i nie spadać

To co kocham
Fasolka szparagowa w zielonym sosie 119

zmieniają walorów odżywczych warzyw i są najlepszym półproduktem do wykorzystania nie w sezonie. Zamrażarka mojej mamy skrywa takie właśnie cudeńka, oprócz fasolki szparagowej, groszek zielony, truskawki i jagody. Faolka szparagowa to moje ulubione warzywo strączkowe. Latem mogę jeść ją codziennie, najlepiej z masełkiem i jajkiem sadzonym. Moja dzisiejsza propozycja to dodatek

To co kocham
Superdeser jogurtowy z jagodami goji 113

jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży jogurt • 1/2 szklanki jagód goji • kilka truskawek, malin, wiśni lub innych czerwonych owoców • 2 łyżki miodu • szczypta cynamonu Wykonanie: • Jagody goji zalać na noc wodą – taką ilością, aby przykryła jagody. • Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem

To co kocham
Koktajl morelowo-miętowy 160

Bardzo odżywczy i orzeźwiający koktajl. Osobiście bardzo lubię morele i są to dla mnie jedne ze smaczniejszych owoców, zaraz po truskawkach i czereśniach. Dojrzałe i bardzo miękkie idealnie miksują się z jogurtem na gładki koktajl, a liście mięty dodają temu połączeniu nowego smaku. Ja nie potrzebuję dosładzania ale Sławek

To co kocham
Domowy sok a`la Kubuś- Thermomix 167

Usunąć powstałą na powierzchni pianę, ostudzić i rozlać do butelek.  Smacznego!:) UWAGA: Dla uzyskania ciekawszego smaku, lub dla odmiany, można dodać różnych innych owoców- np. pomarańcza, grapefruit, truskawki, maliny, ananas. Jeśli sok mają polubić i chętnie pić małe dzieci, warto przetrzeć go przez sitko przed rozlaniem do butelek, nasz syn zaakceptował go dopiero po takiej operacji, gdy był rzadszy

Aromatyczne Podróże
Beza Pavlovej 138

gramów cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 3 opakowania małej śmietany kremówki (36%) 3 śmietan-fixy świeże owoce sezonowe (najładniej będą wyglądały kolorowe, np. borówki, truskawki) Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru - ubijać cały czas. Białka powinny być tak ubite, żeby nie wyleciały z miski, gdy się ją przekręci

Szczęśliwa kuchnia