Lubicie owoce w zielonych sałatkach? My uwielbiamy, a SAŁATKA Z... Artykuł Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zblendować Przepis bierze udział w akcjach: Milion smaków truskawek oraz Koktajlowy zawrót głowy
PodwójnaporcjaLato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: truskawki około 250g-300g galaretka truskawkowa budyń waniliowy lub śmietankowy Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijamy. Na koniec(...)zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem do popołudniowej kawki :) Życzę smacznego
Czerwona PorzeczkaPyszna, orzeźwiająca lemoniada z truskawek, z dodatkiem świeżej mięty i na wodzie gazowanej 🍓 Oczywiście możecie ją przygotować ze zwykłej wody mineralnej, ja jednak wolałam wersję z bąbelkami 🍷 Osłodziłam ją miodem, bo tak lubię najbardziej, ale tutaj macie dowolność, słodźcie czym tylko chcecie! 😋 Dobrze schłodzona lemoniada, z kostkami lodu będzie wspaniałym napojem na coraz cieplejsze dni... 😚 Tak właściwie co tu dużo(...)pisać - przygotujcie ją w domu i oceńcie sami, a na pewno ten truskawkowy napój zrobicie jeszcze nie raz! SKŁADNIKI: 500 g truskawek (lub więcej wg uznania), umytych i odszypułkowanych 1,5 lita schłodzonej wody gazowanej (można użyć zwykłej) ulubiony "dosładzacz" (użyłam miodu, może być np. syrop z agawy, ksylitol lub cukier - cukier warto rozpuścić wcześniej w odrobinie gorącej wody) świeże
Słodko-Słony Świat Ilonymiętowy. Ufff, za długo, co:) Na szczęście robi się go o wiele szybciej, dosłownie raz-dwa. Taka szklaneczka witamin na dobry początek dnia:) Składniki (na 2 porcje): dwie garści truskawek 1 pomarańcza 1 banan kawałek korzenia imbiru kilka listków mięty woda Pomarańcze obkroić ze skórki wraz z albedo, miąższ pokroić w ćwiartki. Banan obrać, pokroić na kilka kawałków. Truskawki umyć
Obiad gotowymamy gotowy serniczek :) Składniki na blaszkę 18 cm 400 gr serka twarogowego w temp. pokojowej np. Mój Ulubiony 1 zwykła galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru 150 - 200 gr truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowo-malinowej bez żelatyny od Delecty (możecie użyć też zwykłej galaretki) do dekoracji chipsy z wiórek kokosa od Plenus <-- Klik Spód ciasteczkowy: 120 gr herbatników(...)taka galaretka tężeje już podczas stygnięcia, w przypadku normalnej galaretki, czekamy do całkowitego wystygnięcia i dopiero jak zaczyna tężeć to zalewamy owoce) Kiedy galaretka lekkiego przestygnie, układamy na serniku truskawki i zalewamy galaretką. Chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem obsypujemy chipsami z kokosa lub płatkami białej czekolady. Smacznego
Gotowanie...to proste !grysikowa. Całościowo bardzo fajna kompozycja. Masa grysikowa: 650 ml mleka 120 g masła 3 pełne łyżki Nutelli 90 g kaszy manny 1 łyżka cukru Masa truskawkowa: 700-750 g truskawek 350 ml + 100 ml wody 100 g cukru 90 g mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 700 ml jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 4 łyżki musu truskawkowego (odłożone(...)mannę i cały czas mieszając, gotujemy przez kilka minut, do zgęstnienia. Gorącą masę grysikową przelewamy na herbatniki. Po wyrównaniu, układamy kolejną warstwę herbatników. Odstawiamy blaszkę do całkowitego schłodzenia masy. Truskawki miksujemy na gładki mus. Cztery łyżki musu odkładamy, a resztę razem z cukrem oraz 350 ml wody doprowadzamy do wrzenia. Pozostałą zimną wodę (100ml) mieszamy dokładnie z mąką ziemniaczaną. Mieszankę
Smaki Na Talerzumleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników (ok 300 g) 2 galaretki truskawkowe kilkanaście truskawek W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao, wymieszać. Wlać mleko (zostawić 1 szkl). Zagotować, wymieszać. W pozostałym mleku wymieszać kaszkę. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, wlać kaszkę i mieszać(...)ułożyć na spodzie warstwę herbatników, wylać 1/3 masy grysikowej. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnią warstwą mają być herbatniki. Ciasto ostudzić. W międzyczasie rozpuścić galaretki w 1/2 l gorącej wody. Truskawki umyć, osuszyć, obrać. Przekroić na pół i poukładać na herbatnikach. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia
Smakołyki Asiciastka z ciasta francuskiego. Robi się je bardzo szybko, za to delektować się nimi trzeba powoli 😀 Ciastka truskawkowe. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 szt dużych truskawek 5-8 łyżek dżemu pokruszona czekolada Rozwijamy ciasto francuskie (musi mieć temperaturę pokojową). Szklanką lub foremką wycinamy ciastka. Każde z nich smarujemy dżemem zostawiając około 1 cm odstępu(...)brzegu.Na wierzch układamy truskawki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 210 C. Po wyjęciu posypujemy czekoladą. Ciastka z ananasem. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego puszka ananasów nutella cukier puder Ciasto trzeba rozwinąć i wyciąć z niego krążki o centymetr większe niż krążek ananasa
Niuniokikilka chwil. A odkąd któregoś razu spróbowałam połączenia owoców z masłem orzechowym… bardzo często dodaję ten nietypowy dodatek i urozmaicam moje koktajle Spróbujcie i Wy Składniki: 10 truskawek 2 banany 2 łyżki masła orzechowego z wiórkami kokosowymi (do kupienia w eSłoneczko ) 1 szklanka zimnego mleka Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy obrane, pokrojone banany. Dodajemy truskawki, 2 pełne
Słodkie okruszkiTrzymając się tych zasad powstał tort dla Kubusia, małego wielkiego mężczyzny. Biszkopty są tradycyjne z dodatkiem barwnika. Do tortu użyłam galaretek kolorowych, mrożonych malin, świeżych truskawek i borówek. Do ozdoby użyłam masy cukrowej w trzech kolorach- zielony, czarny i biały. Z isomaltu zrobiłam jezioro i cyferkę dwa( isolmat jest odpowiednikiem cukru w cukiernictwie, jest bardziej stabilny(...)mascarpone 300 ml śmietany kremówki 1/4 małej puszki słodkiego mleka skondensowanego (można dodać mniej lub więcej w zależności jak lubicie) 300 gram borówek amerykańskich 300 gram truskawek pokrojonych jeśli są duże. Śmietanę z mascarpone ubić, dolewając słodkiego skondensowanego mleka na stabilny krem. Krem maślano-waniliowy do posmarowania tortu z wierzchu. 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmini makaronem, który całkowicie odmienia pospolity omlet zarówno w efektownym wyglądzie jak i smaku- oczywiście nieskromnie dodam, że na plus, wieeelki plus! 😊 Do podania: dowolne owoce- ja użyłam sezonowych: truskawek, moreli oraz borówek, dodatkowo kapka miodu (bo słodyczy nigdy za wiele! 😜) oraz świeża, fantastycznie aromatyzująca mięta... Koniecznie spróbujcie! Omlet, 2 porcje: * jajka- 4 szt. * makaron Lubella Mini świderki z czekoladą(...)waga przed ugotowaniem) * mąka pszenna- 2 łyżki * cukier trzcinowy- 2 łyżki * masło klarowane- 1 łyżeczka Do podania: * owoce- około 400 g (truskawki, morele, borówki) * świeża mięta- po kilka listków * miód- do polania Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (koniecznie al dente!) i ostudzić. Jajka roztrzepać z cukrem trzcinowym oraz mąką, dodać ostudzony makaron i wylać mieszankę na rozgrzaną, dużą patelnię
Kraina Miodem PłynącaDla jednych zupy owocowe to ucieleśnienie beztroskich wakacji, dla innych - koszmar dzieciństwa. ZUPA TRUSKAWKOWA Z MAKARONEM to staroświeckie, sentymentalne danie, któremu warto dać szansę! Artykuł ZUPA
COOKMAGAZINEsię na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Przygotowanie to na prawdę kilka minut. Urozmaicajcie Wasze spotkania i zaimponujcie innym. Składniki: 500 g arbuza bez pestek 300 g truskawek listki mięty (ok 10) szklanka lodu łyżka miodu 100 ml wódki (wersja dla dorosłych) Przygotowanie: arbuz, truskawki, miętę, miód, lód i ewentualnie alkohol umieszczamy w kielichy blendera. Włączamy robot
Niezły Młynekdesery. W końcu prostocie tkwi siła i… smak Warto siąść z talerzykiem w ręku (w szczególności w śród zieleni) i zjeść coś tak pysznego. Spróbujcie. Składniki: około 7 truskawek 1 nektarynka 1/2 wafla gryczanego BioJeje garstka płatków migdałowych oryginalny syrop klonowy listki świeżej mięty Przygotowanie: Nektarynkę kroimy w kosteczkę. Truskawki kroimy na pół. Owoce mieszamy na talerzu (używam
Słodkie okruszki