sierpniowych wtorków spędziłam w warszawskiej TGI Fridays znadującej się w samym sercu Warszawy przy ulicy Jana Pawła II. W małym gronie blogerów kulinarnych mieliśmy testować nowe oraz tradycyjne dania serwowane w tej sieci. Pierwszy TGI Fridays powstał w 1965 roku. Jego założycielem był Alan Stillman. W jego okolicy mieszkało bardzo dużo stewardess oraz modelek ( w jednej kamienicy(...)brownie wypiekane ze 100 % ciemnej czekolady oraz świeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami waniliowymi, ciepłą polewą czekoladową i karmelową oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem truskawkowym Moca mud pie - mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana
Kulinarne przygody Gatitychyba każda dziewczyna kiedyś marzyła o mieszkaniu na paryskim poddaszu; a Barceloną, bo wydaje mi się tajemnicza i urzekająca. 2. Twoja popisowa potrawa to...? Tak ja napisałam wyżej - sernik. Zdecydowanie. 3. Dlaczego zaczęłaś gotować i interesować się kuchnią i kulinariami? Bo się nudziłam. Nie mając pracy przez kilka chwil, nie wiedziałam, co ze sobą robić. A że jeść trzeba(...)blogerów? Czytasz, czy raczej oglądasz tylko fotografie? Czytam, od deski do deski (najbardziej lubisz jaglankę, a słuchasz Chet Fakera). 9. Cerata? Renesans czy wciąż kuchenny kicz? Zależy jaka. Taka tradycyjna, śliska i w kratę do mnie nie przemawia. Ale są już takie bardziej eleganckie , które przypominają obrusy, i można je dostać w bardzo ciekawych wzorach - jeśli kiedyś będę miała miejsce
Pożeraczka, czyli raz adobrze