tosty z serem - 334 przepisów (strona:18/23)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 140

klasycznego Bordeaux Merlot. W ustach okrągłe, wyraźne smaki czarnej wiśni i dojrzałej śliwki, z nutami przypraw. Doskonale zrównoważone taniny, dobra kwasowość. Polecane do pieczonego indyka, włoskich wędlin i twardych serów. Importer:VININOVA Sp z o.o Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel 2012 Region: Lodi Lodi, region z klasycznym śródziemnomorskim klimatem i odpowiednią glebą jest idealnym miejscem do produkcji światowej klasy zinfandeli(...)Louisa M. Martini charakteryzuje się głębokim burgundowym kolorem, aromatem ciemnych owoców, wędzonego cedru i suszonych ziół. Skoncentrowane smaki czarnej wiśni oraz jagody są przyjemnie zharmonizowane z nutami cedru i tostu na przyjemnym finiszu. W ustach bogate i zrównoważone, charakteryzuje się długim finiszem z bardzo ekspansywną paletą. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Importer: PWW Sp. z o.o. Starmont Cabernet Sauvignon

królestwo garów
Sandwicze z cheddarem, szparagami, guacamole i ostrym sosem mango 143

To, że sandwicze są popularne w Ameryce wie każdy. Czy wyglądają tak jak te? Nigdy nie byłam w Stanach Zjednoczonych więc ciężko mi powiedzieć jakie kanapki

Mienta blog
Pomidorowa pizza z figami i serem pleśniowym 137

Czy zagląda tu jakiś fan pizzy? Bo ta jest jedną z lepszych jakie robiłam. Macie ochotę? :) Pamiętajcie o użyciu składników jak najlepszej jakości aby pizza była

Mienta blog
Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 127

się nie dzieje w gazecie, którą czytasz przy śniadaniu - i właśnie dlatego rzucasz się na nią z takim zapałem. Dzięki niej dłużej napawasz się kawowym aromatem, smakiem ciepłych tostów. Możesz z niej wyczytać, że świat wciąż jeszcze przypomina siebie i że dzień wcale się nie spieszy, aby zacząć.  Gazeta przy śniadaniu. A więc to sobota lub niedzielny poranek(...)ciasta i jego delikatność. Tang zhong jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Istnieje wiele przepisów na chleb, bułeczki, rogale na słodko lub ostro, nadziewane marmoladą, owocami, albo kawałkami mięsa i sera. Duże możliwości w tworzeniu nowych, własnych przepisów daje zamiana wody na mleko lub sok o dowolnym smaku.  /informacje o tang zhong cytuję za Tatter i Grahamką - klik

KUCHARNIA
Brak tytułu 176

DARY LASU Jesień to czas grzybobrania, zbieracie ?  Mi wczoraj mąż przyniósł z trochę opieniek, kilka kozaków i kani. Ważna zasada - zbieraj tylko te grzyby, które

kolorowotorcikowo
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 296

Sernik nowojorski – sernik New Yorker. Chyba najlepszy sernik na świecie. Kremowy, aksamitny, wręcz satynowy. Bardzo lekki. Pieczony, ale podawany na zimno. Gładki, rozpływający się w

Pociąg Do Kuchni
Tarta ze śliwkami - możliwe, że najlepsza 303

Nie jestem wielką fanką śliwek. Owszem lubię, ale jakoś tak... Specjalnie mnie do nich nie ciągnie. Jesienne jabłka, gruszki, kasztany czy dynia - o, to jest to

Pożeraczka, czyli raz adobrze