torty - 16045 przepisów (strona:705/1070)

Biszkopt - klasyczny rzucany 219

zawsze miał mi się udać i miałam być z niego zadowolona. Dzisiaj dziele się z Wami tym przepisem. Prosty, szybki, a co najważniejsze idealnie sprawdza się jako baza do tortów :) Biszkopt - klasyczny rzucany  Składniki : 7 jajek (miałam średnie ale prawdziwe ze wsi) 3/4 szkl 250ml drobnego cukru 1 niepełna szkl 250 ml mąki poznańskiej 2 łyżki duże skrobi ziemniaczanej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Puszysty biszkopt 152

mają już wypracowane własne receptury, jeśli chodzi o pieczenie puszystych biszkoptów. Mniej doświadczonym polecam przepis na prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.  Biszkopt na załączonym zdjęciu był pieczony w foremce o średnicy 28 cm, z zamiarem przekrojenia na dwie części. Jeśli potrzebujecie wyższego

Kuchcik gotuje
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 353

słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe

Kulinarne przygody Gatity
Torcik dwie czekolady. 292

lekko , roztapiamy w niej kawałki białej czekolady i odstawiamy do ostygnięcia ,a następnie do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.Po tym czasie masę ubijamy na mus.Dekorujemy nim wierzch tortu i układamy na nim dowolne owoce.Przechowujemy w lodówce

Ladylaura.
TORT 228

Ze starych zbiorów...:)

In my kitchen
Przepis z czasów wojny! 242

jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może być tort z fasoli, miód z marchewki, czy też budyń z kapusty. Widzimy, że z powodu braku składników spożywano zdrowe dania. Postanowiłam sprawdzić, czy ostatni z wymienionych przepisów – budyń z kapusty – jest godny

Via Gusto
"Sen o tropikach" - bezglutenowa tarta urodzinowa z gorącym sosem z mango 148

Dziś moje urodziny, więc nie może zabraknąć czegoś słodkiego :) W zeszłym roku był tort, a tym razem postawiłam na cieplutką tartę z orientalno-tropikalną nutą, bo marzą mi się już wakacje, najlepiej na jakiejś rajskiej plaży, może Karaiby, może indyjskie Goa, a może jakaś śródziemnomorska wysepka ;).  Zainspirowana podróżami i serkiem Apetina Papaja i Curry , wymyśliłam tartę na bezglutenowym spodzie

Quinoa Raz!
Ale się uśmiałem 188

zapanowała cisza, nikt nie drgnął, nawet muchy usiadły z wrażenia i przestały bzzzykać. Po kilku chwilach odezwał się starszy pan tak koło 80 lat i słabym już głosikiem powiedział: - Tort weselny? Nieraz warto się pośmiać, więc dziś był dowcip

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Marakuja curd (krem) 189

zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także jako popularne smarowidło do chleba. Marakuja curd jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Recenzja książki "Wypieki Siostry Marii" 180

się z dwóch rozdziałów i dziewięciu  podrozdziałów: I. Przepisy podstawowe II. Ciasta i ciasteczka: - Ciasta drożdżowe, - Ciasta ucierane, - Ciasta kruche, - Ciasta biszkoptowe, - Babki, - Serniki, - Pierniki i pierniczki, - Ciasteczka, - Torty. Książka " Wypieki Siostry Marii" jest adresowana dla każdej przeciętnej gospodyni domowej. Przepisy na ciasta i ciasteczka nie są skomplikowane, do ich przygotowania nie potrzeba żadnych specjalnych umiejętności. To poradnik niezastąpiony

Tradycyjna kuchnia Kasi
(Urodzinowa) tarta z nadzieniem serowym, malinami i bezą 254

szczęście będę miała męskie towarzystwo i pomoc ;) Dziś więc przepis na pyszną tartę na kruchym, kakaowym cieście, ze słodkim twarożkiem, malinami i bezą. A w najbliższych dniach przepisy na torty, które zaraz biegnę dekorować. Składniki Kakaowe ciasto kruche 100 g zimnego masła 180 g mąki 20 g kakao 3 łyżki cukru pudru 2 duże żółtka szczypta soli 1-2 łyżki

Słodkie inspiracje
Sernik krówka 274

Było ciasto krówka ( klik ), ostatnio był też tort krówka ( klik ), więc teraz jest i sernik krówka :) Na maślanym, ciasteczkowym spodzie, z masą krówkową i puszystą chmurką z kakaowej bitej śmietany, przyprószony gorzkim kakao dla przełamania smaku (możecie zastąpić je gorzką czekoladą). Rozpływający się w ustach i idealnie zrównoważony pod względem słodyczy. Składniki Spód 250 g maślanych ciasteczek 60 g masła

Słodkie inspiracje
Tort Kinder Bueno 676

rozsmarować, Przykryć kolejnym ciastem, kremem, itd. Udekorować boki i wierzch pozostałym kremem. Dolne boki ciasta obsypać płatkami czekoladowymi. Odłożony krem z dodatkiem kakao przełożyć do szprycy i udekorować wierzch tortu. Dekoracyjnie polać z wierzchu rozpuszczoną czekoladą i ułożyć kawałki batoników. Schłodzić w lodówce. Smacznego! * robiłam z połowy porcji w tortownicy o śr. 15 cm ** potrzebujemy dwóch ciast

Słodkie inspiracje