torty - 16045 przepisów (strona:633/1070)

Ciasto GÓRA LODOWA 388

całą noc. 14. Dobrze schłodzone ciasto można wyjąć z blaszki i zdjąć papier do pieczenia. Przechowywać w lodówce. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy 169

który nie jada serników, nie mógł się od niego oderwać. Z tym, że za każdym razem jak mu tłumaczyłam, że to sernik, to mnie poprawiał, że dla niego to tort ;-) Miałam okazję próbować sernik na zimno i w temperaturze pokojowej i muszę przyznać, że w obu wersjach jest pyszny. W tej drugiej jest bardziej delikatny i kremowy.   SKŁADNIKI

Passions hobbies life
Czekoladowa babka z wiśniami 146

dłuższego czasu zalegał mi w lodówce słoiczek wiśni w zalewie. Kupiłam go jakiś czas temu z myślą o zrobieniu tortu szwarcwaldzkiego, ale plany w międzyczasie się zmieniły, a wiśnie zostały. Postanowiłam więc je jakoś spożytkować. Z wiśniami najbardziej kojarzy mi się ciasto czekoladowe. Do tej pory robiłam przeważnie ciasto jogurtowe czekoladowe z wiśniami. Dziś postanowiłam zrobić babkę, taką delikatną, piaskową

Waniliowe Improwizacje
Domowa sól waniliowa 109

Prosty i szybki sposób na własną sól smakową. Domowa sól waniliowa wykorzystywana jest głównie w deserach (np. w zdrowym Carpaccio z Anananasa ) oraz ciastach (np. w Szybkim Torcie na Dzień Mamy ). Polecam również Domowy ekstrakt waniliowy . Czytaj więcej: Domowa sól waniliowa The post Domowa sól waniliowa appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Sernik z malinami 98

jaja powinny mieć temperaturę pokojową, więc należy je odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (np. godzinę wcześniej). Piekarnik nagrzać do temperatury 175-180°C* (grzałka góra-dół). Okrągłą formę do tortów o średnicy 23 cm wysmarować masłem (jeśli ma odpinaną obręcz – wyłożyć dno papierem celem uszczelnienia) . Maliny opłukać na sicie. Odsączyć z wody a następnie przełożyć na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym

Moja Delicja
Prosty sernik z borówkami 111

jaja powinny mieć temperaturę pokojową, więc należy je odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (np. godzinę wcześniej). Piekarnik nagrzać do temperatury 175-180°C* (grzałka góra-dół). Okrągłą formę do tortów o średnicy 23 cm wysmarować masłem (jeśli ma odpinaną obręcz – wyłożyć dno papierem celem uszczelnienia) . Borówki opłukać na sicie. Odsączyć z wody a następnie przełożyć na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym

Moja Delicja
Zupa krem z cukinii i groszku z makaronem razowym + kilka słów o zdrowym odżywianiu 101

TYLKO smaczne potrawy 🙂 No i po czwarte dość często odwiedzają nas goście z powodu różnych okazji, którzy po prostu chcą zjeść smacznie i tradycyjnie. Wyobrażacie sobie bowiem urodziny bez tortu? Lub namawianie i przekonywanie starszej babci lub dziadka, że makaron gryczany z wodorostami nori, to jest coś z czym koniecznie powinni się zaprzyjaźnić? 🙂 Stąd na blogu taka różnorodność dań. Poza

Moja Delicja
NAJPROSTSZY KREM ZE ŚMIETANY I SERKA MASCARPONE 259

Prosty i szybki krem ze śmietany i serka mascarpone. Doskonały do przełożenia tortu, ciasta lub do dekoracji. Krem ten jest puszysty i delikatny, jednak mimo minimalnej ilości składników, można go bardzo łatwo przebić. Dlatego też podczas ubijania trzeba uważać i obserwować śmietanę. I jeszcze jednak rada, śmietana powinna być dobrze schłodzona. Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał

Zrób to smacznie
Biszkopciki 88

Może biszkopciki? One zawsze się sprawdzają do kawy czy herbaty. Prostota i klasyka gatunku. Możesz wykonać je jako zupełnie osobny deser, ale też możesz zrobić biszkopciki piekąc biszkopt na tort w małej tortownicy. Zamiast zmniejszać ilość poszczególnych składników, przygotuj ciasto tak samo, po czym część wlej do tortownicy, a z pozostałej części uformuj małe biszkopciki. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe

Bardzo Gruby Smok
CIASTO SEZAMKOWE 125

czarnej porzeczki, a następnie delikatnie wyłożyć i rozsmarować połowę masy sezamowej. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostały krem sezamowy.  Na koniec torcik posypać pokruszonymi sezamkami. Tort schłodzić w lodówce

Ciastka - domowe słodkości
PROSTE szybkie CIASTO ze śliwkami i kruszonką 195

ciasto ostygnie będzie idealne. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Ciasto nesquik 145

przełożyłam pysznym czekoladowym kremem nesqik. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie:  https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-nesquik-pyszne-i-mega-kakaowe,174913,smaki-katriny.html . Ciasto jest przepyszne. Mięciutkie, wilgotne, rozpływa się w ustach. Może również posłużyć jako tort. Troszkę zmodyfikowałam oryginalny przepis. Oto moja wersja przepisu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 6 jaj 3/4szkl. cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki

Waniliowe Improwizacje
JESIENNY CZEKOLADOWIEC 119

stężeje). Delikatnie na mus jabłkowy kładziemy drugi blat ciasta i rozsmarowujemy pozostały krem waniliowy. Wyrównujemy wierzch i obsypujemy wierzch starta gorzką czekoladę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu. Tort przechowywać z lodówce

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto kokosowe z pyszną polewą czekoladową 140

mało teraz piekę? Dlatego, że moje dzieci zaczęły trenować na siłowni i nie chcą jeść słodyczy. W pracy ostatnio cały czas mamy jakieś ciasta do kawy, a to urodzinowy tort, a to koleżanka znalazła inną pracę… Na ciasto znajdzie się zawsze okazja. Kokosowe ciasto jest baaardzo kokosowe, bo zawiera dużo kokosowych wiórków i przypomina w smaku batoniki bounty. Ciasto

codojedzenia