Gdy za oknem pojawiają się pierwsze promyki słońca a wiosna budzi się do życia przypominam sobie, że czas pomyśleć o sobie i dogadzam sobie kulinarnie. Sobotni
Wielki apetytOczyszczanie na wiosnę to jedne z ważniejszych trendów w dietach. Nie wierze w wiosenne diety cud. Nasz organizm oczyszcza się sam - ma do tego wielu przystosowanych
Humanistka w kuchniWiosna miesza się z zimą. Dzisiaj zapraszam jednak na wiosenną, w kolorach sałatkę, z granatem. pół główki sałaty lodowej rukola 20 dag sera cheddar (u mnie
Humanistka w kuchnimojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami
moj przepis naSzybki koktajl z mango i ananasa to idealne źródło witamin i fajny początek dnia. pół mango pół ananasa pół szklanki mleka kokosowego pół szklanki mleka sojowego
Humanistka w kuchniOj mam słabość ostatnio nie tylko do słodyczy, ale i do przepisów Kingi Paruzel - kolejne cudo od niej. ¾ szklanki cukru brązowego ⅔ szklanki oleju
Humanistka w kuchniMimo, że na zewnątrz bywa naprawdę ciepło, jeszcze powiewa chłodem. Dlatego zapraszam Was dzisiaj na rozgrzewającą ciecierzyce w towarzystwie pomidora i kiełbaski, a także aromatycznego
Humanistka w kuchniMoja propozycja na Dzień Czekolady. Delikatny, czekoladowy tort z owocową wkładką. Składniki: Biszkopt x 4 ( 21 cm ) 4 x 2 jajka 4 x 2/3 szkl mąki 4 x 1/3 szkl cukru 4 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymojprzepisna.pl | Szarlotka jaglana Zdrowsza wersja szarlotki, ale wiem o tym tylko ja, a moja rodzina się nie poznała i to chodziło. Niby zwykła szarlotka na kruchym
moj przepis naRewelacyjny pomysł na zwykłe pałki z kurczaka. Jak spróbowałam tego dania, byłam mocno zaskoczona, że jest takie pyszne… co tam pyszne, ono jest przepyszne! Kurczak
moj przepis naKinga Paruzel i jej fit słodkości zachwycają mnie za każdym razem jak oglądam je na blogu. Piękne zdjęcia zachęcają do zrobienia w domu wszystkiego, co tam
Humanistka w kuchnimasę wykorzystywałam do różnych wypieków i nie ukrywam, że jej smak i konsystencja najlepiej mi odpowiadają. Przekładałam nią tort makowo-kawowy , wykorzystałam ją również do tortu bezowego. Jest pyszna. Taka, jaka powinna być. Polecam. Składniki: • 20 dkg cukru • 4 żółtka • 1 kopiata łyżka mąki pszennej • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 40 dkg masła • 2 łyżki spirytusu Sposób przygotowania: 1. Żółtka zmiksować
W mojej kuchnidanie to wariacja na temat gołąbków. Farsz mięsny z kaszą, podsmażoną cebulką, marchewką i pomidorami przełożony liśćmi kapusty i zapieczony w piekarniku. Moja córka nazwała to danie "tortem kapuścianym" i miała rację, bo tak właśnie się prezentuje. To idealny sposób na przygotowanie gołąbków jeśli nie chcecie, nie lubicie lub po prostu nie wychodzi Wam zawijanie tradycyjnych gołąbków. Farsz można(...)Żeby wyjąć danie z foremki- kładziemy talerz na formie, w której piekła się zapiekanka, a następnie obracamy wszystko do góry nogami i zdejmujemy formę. Kroimy w kawałki (jak tort) i podajemy. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarny