PLACKI JOGURTOWE Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 172Urozmaicone placki z cukinii... z dodatkiem siekanego kurczaka. Nie są to jednak tradycyjne placki z cukinii. Cukinia starta na tarce o dużych oczkach oraz kawałki fileta
Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #46 - CYNAMON 187Cynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLeny
SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU 161Serniki to chyba najczęstsze ciasta, które pojawiają się na naszym stole. To troszkę paradoksalne, ponieważ jako dziecko nienawidziłam tego ciasta, a jego zjedzenie stanowiło dla mnie
W kuchni Karmel-itki
NUGGETSY Z KALAFIORA 229Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To
Kuchnia MagdaLeny
GULASZ RYBNY Z DORSZA 201Gulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że
Kuchnia MagdaLeny
SERNICZEK ŚNIADANIOWY Z PRAŻONĄ PSZENICĄ/GRYKĄ 146Sernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem
Kuchnia MagdaLeny
MINESTRONE 186Minestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami
Kuchnia MagdaLeny
KASZA OWSIANA Z WARZYWAMI 173Kasza owsiana coraz częściej pojawia się na półkach sklepowych. Występuje w dwóch postaciach - kasza owsiana cała lub łamana. Kasza owsiana ma bardzo dużo prozdrowotnych właściwości. Zawiera
W kuchni Karmel-itki
KOTLETY Z BURAKA Z KASZĄ OWSIANĄ 197Kotlet nie musi być z mięsa! Jeśli nie wierzysz, koniecznie sprawdź, na co stać naszego poczciwego buraka, częstego teraz gościa na jesiennych stołach. Kotlety z buraka
W kuchni Karmel-itki
CURRY Z DYNIĄ I CIECIORKĄ 187Wegetariańskie curry z dynią oraz ciecierzycą, przygotowane na bazie mleczka kokosowego. Jest to kremowy i bardzo aromatyczny sos o wyrazistym, orientalnym smaku z lekko pikantną nutą
Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #45 - CIECIORKA 219Ciecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez
Kuchnia MagdaLeny
SIEKANY KURCZAK A'LA PIZZA 159Oryginalny pomysł na urozmaicenie kurczaka! Siekane filety z kurczaka w cieście majonezowym zapieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - papryką, szynką oliwkami oraz mozzarellą. Kurczak
Kuchnia MagdaLeny
NAJLEPSZE BROWNIE Z GRUSZKAMI 204Ciężkie, lepkie, niesamowicie kremowe i obłędnie czekoladowe brownie w połączeniu ze słodkimi gruszkami dają naprawdę wspaniały deser. Prawdziwa uczta dla wielbicieli czekolady. To chyba mój ulubiony
W kuchni Karmel-itki
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 242Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż
Kuchnia MagdaLeny
BUDYNIOWY JABŁECZNIK Z CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) 455Ciasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy
Kuchnia MagdaLeny