torty - 16045 przepisów (strona:290/1070)

Snickers - deserki w pucharkach 77

Snickers to bardzo popularny deser, który może występować w formie ciasta na biszkopcie lub kruchym cieście, ciasta bez pieczenia, tarty, a także deserków w pucharkach. I

Kuchnia MagdaLeny
Pizza z beszamelem i figami 64

Przedstawiam pizzę w rewelacyjnym wydaniu. Pizza blanca to pizza biała bez sosu pomidorowego. Przygotowana na cienkim i chrupiącym spodzie, z sosem beszamelowym oraz pysznymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Sernik dyniowy z kajmakiem 66

Sernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika

Kuchnia MagdaLeny
Moja pierwsza książka kulinarna 76

Dzisiaj mija dokładnie 7 lat od kiedy założyłam bloga Kuchnia MagdaLeny i postanowiłam dzielić się z Wami moimi przepisami. Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kruche ze śliwkami 82

Przepis na przepyszne jesienne ciasto z dużą ilością śliwek. U mnie w wersji bezglutenowej i smakowało nieziemsko. Ciasto jest bardzo kruche, wręcz rozpływa się w ustach

Słodki Blog
CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi 70

laskowe i kremowe mascarpone. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach i w mgnieniu oka znika z talerza! Zobacz również inne przepisy z orzechami laskowymi: Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy Deser Toffifee z płatków ryżowych Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Ciasto z orzechami laskowymi to przepis, który pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów(...)laskowe. Pyszne połączenie! Orzechowy łom z czekoladą – czyli ciasto z kilku składników: herbatniki, orzechy laskowe, masło, kakao, mleko skondensowane i gorzka czekolada. Całość tworzy pyszne ciasto bez pieczenia. Tort z orzechami laskowymi – przygotuj kakaowy biszkopt i przełóż go kremem z Nutellą i posiekanymi orzechami laskowymi. Szarlotka z orzechami – aby przygotować to ciasto z jabłkami, do kruchego ciasta

Via Gusto
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 66

Jesień za pasem więc czas na wypieki ze śliwkami. Przepis na klasyczną drożdżówkę ze śliwkami i kruszonką jest u mnie nie do zastąpienia o tej porze

Słodki Blog
Białko i jego wpływ na organizm - niedobór i nadmiar białka 72

Białko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka

Kuchnia MagdaLeny
Stół do jadalni - jaki wybrać? 66

Sercem każdej jadalni jest oczywiście stół. To on zajmuje centralne miejsce w tym pomieszczeniu, przy nim gromadzą się na wspólnych posiłkach domownicy i goście. Jak wybrać

Kuchnia MagdaLeny
Pancake biszkoptowe (naleśniki biszkoptowe) 99

Przepis na puszyste i mięciutkie naleśniki, które z powodzeniem zrobisz w wersji bezglutenowej! Składniki: (ok. 6 szt.) 2 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki

Słodki Blog
Wegańska babka orzechowa 46

piekarnika, należy już wcześniej sprawdzać patyczkiem, czy nie jest surowa). Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy do ostudzenia. Podajemy posypaną cukrem pudrem lub polaną polewą czekoladową. Polecam również babkę cynamonową , tort orzechowy z kremem wiśniowym , tort z kremem z suszonych śliwek . Smacznego • Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! • Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią

Lamarida.pl
Gotowanie na płycie indukcyjnej – czy lepsze niż „na gazie”? 83

W nowoczesnych kuchniach coraz częściej zamiast tradycyjnych kuchenek gazowych stosuje się płyty indukcyjne. Są stylowe, łatwe do utrzymania w czystości, a przede wszystkim pozwalają gotować o

Kuchnia MagdaLeny
Trufle czekoladowe 74

Przepis na intensywnie czekoladowe trufle, które składają się zaledwie z kilku składników i są bardzo proste do zrobienia. Czas przygotowania: 25 min Czas chłodzenia: kilka godzin

Słodki Blog
Biszkopt czekoladowy – przepis i test 56

ceniony za swoją stabilność i podatność na formowanie. Często wykorzystuje się go do tworzenia rzeźb jadalnych. Jednak, ze względu na to, że jest dość ciężki, krem użyty jako przełożenie tortu musi być gęsty i stabilny. Zazwyczaj stosuje się ganache lub kremy maślane. Jeśli zależy nam bardziej na walorach smakowych tortu, powinniśmy użyć biszkoptu opartego na ubitych białkach. Biszkopt ten jest

SmartBake.pl
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 46

Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone to pyszny krem, który dzięki swojej stabilności doskonale nadaje się do tortów. Można z niego wykonać zarówno ozdoby śmietanowe jak i wypełnić wnętrze tortu. Bazą tego kremu jest bita śmietana. Użyj takiej, która ma przynajmniej 30% tłuszczu. Śmietana o mniejszej zawartości nie ubije się. Po ubiciu powinna być kremowa i puszysta. Zaletą masy

SmartBake.pl