tort - 16184 przepisów (strona:726/1079)

Ciasto czekoladowe z wiśniami 303

poczuć jego intensywny, esencjonalny smak czekolady, przełamanej kwaśnymi wiśniami. Po drugie dlatego, że ciasto jest bardzo wilgotne i długo pozostaje świeże. Polewa z gorzkiej czekolady to swoista “wisienka na torcie” 😉 Świetnie wieńczy całe dzieło. Te czekoladowo-wiśniowe […] Artykuł Ciasto czekoladowe z wiśniami pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Babeczki truskawkowe z czekoladą 138

wypieki ze świeżymi truskawkami! 🙂 Oto moja propozycja na szybki i efektowny deser, który spodoba się szczególnie najmłodszym babeczkom 😉 Efektowna dekoracja sprawia, że babeczki te mogą z powodzeniem zastąpić tort na urodzinowym przyjęciu dla dzieci. […] Artykuł Babeczki truskawkowe z czekoladą pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ucierane muffinkowe ciasto z wiśniami i czerwoną porzeczką! 179

owoce, słodko-kwaśne tj. wiśnie. Wiśnie mają w sobie ten aromat i zapach, który od razu rozpoznajemy, wyczuwamy. Nadaje on niesamowitego posmaku ciastu. Wiśnie to owoc wręcz stworzony do tortów, tart i ciast wszelakich. Dlatego dzisiaj stawiam na połączenie tych dwóch smaków tj. wiśni i czerwonej porzeczki. Postanowiłam przygotować ciasto ucierane na bazie oleju, bo tylko takie ma swoją określoną

SMYKWKUCHNI
Tort z ananasem i kremem z serka Philadelphia (bez pieczenia) 336

przeplata w smakach i zaskakuje nasze kubki smakowe. Słodkie dno współgra z lekko słonym serkiem i kwaskowatością ananasa. A to wszystko zwieńczone galaretką :) Całość prezentuje się bardzo ładnie- Zapraszam! Tort z herbatnikami, ananasem i kremowym serkiem Składniki: 250g serek Philadelphia  250ml kremówki łyżka cukru pudru 400g herbatników maślanych 5-6 łyżek nutelli galaretka cytrynowa 5 plasterków ananasa (z puszki

Tagebuch po polsku
Kurczak zapiekany w serowym sosie 138

fakt, że mało kto tego nie zje ;) Kremowy sos serowy przygotowałam na bazie sera camembert i śmietany. Ważne, żeby dobrze go mieszać aby nie powstały grudki. Wisienką na torcie są prażone migdały, które dodają tu przyjemnej chrupkości

Milion Smaków
Bezy z lodami jagodowymi 182

muszę Wam powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę! Połączenie delikatnej chrupiącej bezy i pysznych jagodowych lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym tylko na specjalne okazje :) Przygotowując deser możecie wykorzystać gotowe lodowe rozetki (tak jak u mnie na zdjęciach) lub nałożyć lody nabieraczką. Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały

Ciastkozercy
CZEKOLADOWE CIASTO Z KREMOWĄ MASĄ, WIŚNIAMI I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 200

krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Owocowe koktajle, domowe lody i sorbety to wspaniała propozycja na upalne dni. Natomiast wyśmienite torty, ciasta i ciasteczka z owocami sezonowymi idealnie uzupełniają spotkania w gronie rodzinnym. Nasza dzisiejsza propozycja to czekoladowe ciasto z wiśniami i delikatnym kremem. Dzięki połączeniu kwaśnych owoców i słodkiego kremu

Banana Smiles
Dżem z czerwonej porzeczki 196

Dżemy z porzeczek obowiązkowo muszą znaleźć się w mojej spiżarni. Nie wyobrażam sobie bez nich tortów oraz kruchych ciast. Doskonale sprawdzają się też na gofrach. Jeśli tylko natkniecie się na te owoce, kupcie choć kilogram i przygotujcie szybki dżem. Składniki: 1 kg oczyszczonych czerwonych porzeczek 1 opakowanie Żelfix 3:1 Dr.Oetker 350 g cukru Wykonanie: Porzeczki uprzednio oczyścić z gałązek

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z pijanymi wiśniami 196

Idealne połączanie czekoladowego ciasta, bitej śmietany i troszeczkę alkoholu, sprawia że to ciasto jest wyjątkowo pyszne. W smaku przypomina tort Czarny Las. Gorąco polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Smaki Natalii
Torcik kakaowo- cynamonowy z owocami i śmietaną 276

Ciasto o delikatnym, orzeźwiającym smaku. Kiwi i brzoskwinie nadają mu soczystości a cynamon odrobinę pikanterii. Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Frużelina wiśniowa 335

Frużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie (świeże lub mrożone) warto ją przyrządzić od razu – robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze – bez problemu można przelać ją do słoiczków i po pasteryzacji przechowywać bardzo długi czas. A w sezonie

Poezja smaku
PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI 199

PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI! Czekoladowe bezy przełożone waniliowym krem, a do tego... Artykuł PAVLOVA Z KREMEM I CZEREŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Różano-miętowy tort lodowy 195

Tort lodowy powstał z okazji trzecich urodzin Akademii Kulinarnej Whirpool . Wszystkim kucharzom życzę mnóstwa sukcesów, zarówno kulinarnych jak i osobistych oraz dalszego prężnego rozwoju Akademii. Czytelników natomiast zachęcam do zajrzenia na strone z mnóstwem fajnych przepisów: www.marcoghia.pl/   Składniki: Beza: 2 białka 120g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Warstwy lodowe: 2 białka 4 żółtka 500ml śmietanki 2 łyżki cukru dwie

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania