tort - 16118 przepisów (strona:689/1075)

Wyniki konkursu z TEEKANNE 168

minut. Przed podaniem sorbetu dobrze go jeszcze zblendować, wtedy też łatwiej uformować kulkę łyżką. Pani Magdaleny G. „Ja wykorzystałam ostatnio herbatę TEEKANNE do przyrządzenia ponczu do tortu .Pół szklanki herbaty TEEKANNE,sok z cytryny,słodzidło i kapka alkoholu.Wszystko razem zagotowalam,ostudzilam i nasaczyłam biszkopty.Wyszło wspaniale.Polecam bo to co nas ogranicza to wyobraźnia „ Pani Agnieszki

Słodkie okruszki
Kukułkowa Rozkosz 133

Żelatynę zalewamy wrzątkiem i wlewamy chłodną do masy, dokładnie miksujemy. około 1/3 nakładamy na masę kajmakową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, nasączamy i nakładamy pozostałą część kremu na górę tortu i boki. Przyozdobić wedle upodobania, np. ubitą śmietaną, startą czekoladą. Ja wykorzystałam pozostałe masy kajmakowe – kukułkową i zwykłą (pozostałość z innego ciasta).  Smacznego Inspiracja zaczerpnięta z blogu:   http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl

My sweet a life
Bomba galaretkowa 183

Bomba galaretkowa Ciasto, tort, deser - ciężko określić do jakiego gatunku słodkości ten wytwór należy, jedno jest pewne wygląda na prawdę wyjątkowo. Szczególnie dzieci polubią ten smakołyk - pianka galaretkowa i kolorowe kosteczki galaretek, to coś co zawsze przykuwa wzrok milusińskich. Trochę czasochłonne, jednak czasami warto poświęcić trochę uwagi na takie cudeńka. Składniki: Na ciasto I: 5 jajek 5 łyżek cukru

My sweet a life
Oreo cake 164

Oreo Cake Urodziny siostrzyczki nie mogły by się odbyć bez tortu. Zastanawiałam się jednak, jaki byłby najlepszy,  wtedy zobaczyłam jak zajada popularną czekoladę "Milka oreo", pomyślałam sobie, czemu nie - w końcu wszyscy chyba lubią oreo, a już na pewno moja siostra. Składniki: Na ciasto: 250 g margaryny 8 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 łyżki kakao 1 szkl

My sweet a life
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 307

pokojowej. PS: Bez wody różanej ciasteczka także się udadzą, pozbawione jednak będą swojego charakterystycznego smaku. Zobacz także: Najlepsze Rafaello Kto lubi pralinki Rafaello? Jeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem

Poezja smaku
Biszkopt rzucany- idealny! 178

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki  i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy delikatnie wmieszać

kulinarne odsłony pati
Muffiny bananowe 208

stopniach. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z kremówką, polewą dekorujemy wystudzone babeczki. Dodatkowo możemy je obsypać siekanymi orzechami. SMACZNEGO! Do podawania tortów, ciast, ciasteczek i muffinek polecamy piękną paterę z serduszkami dostępną w sklepie Makowski Kredens . Patera wykonana jest z metalu, dzięki czemu jest trwała w użytkowaniu. Elegancki wzór z serduszkami będzie piękną ozdobą

Smak mojej kuchni
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 219

marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe zmienia się we wspaniały tort. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą. Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%. Składniki

Korniszonki
Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis na Lukier 350

przechowywać w czystym pojemniku, nakryć go wilgotną ściereczką ( patrz FILM ), aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. Jeśli będzie bardzo gęsty, można dodać jeszcze 1-2 łyżeczki wody, jeśli za rzadki, dodać jeszcze cukru pudru. Lukier można przechowywać w lodówce przez

Mała Cukierenka
Babka kawowa z serem 185

rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka z polewą i kokosem 175

polewy Helio.   Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej

Sama słodycz i szczypta chili
Dyniowe gofry z sałatką na ciepło i jajkiem w koszulce 165

ostatnim czasie są dyniowe bezglutenowe gofry z czarnym sezamem. Podane z sałatką na ciepło w obłednym słodko-pikantnym dressingu. A jakby tej dobroci było mało, „wisienką na torcie” zostaje jajko gotowane w koszulce. Ja uwielbiam takie z płynnym żółtkiem. Mówię Wam, to prawdziwe niebo w gębie. Zdrowe, kolorowe, niesamowicie smaczne i spełnia zadanie, czyli poprawia nastrój nawet

Mienta blog
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym 178

Rolada biszkoptowa z kremem już od dłuższego czasu jest na mojej liście do zrobienia. Długo się za nią zabierałam, bo tak samo jak w przypadku tortów wydaję mi się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa

Pink Envelope