Pieczone w piekarniku filety z kurczaka pod pierzynką z pasty znanej w internecie jako "million dollar dip". Nie bez powodu tak się nazywa! Jak sugeruje nazwa
Kuchnia MagdaLenyJajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. ? Do tortownicy wlać masę jajeczną. ? Na wierzchu położyć ozdobnie szparagi. ? Piec w temperaturze 180 st.C przez 30 minut. ? Ostawić tort do wystudzenia, bo wtedy lepiej się kroi. ? Wymieszać wszystkie składniki sosu ze zmiażdżonym czosnkiem. My jedliśmy porcje tortu odgrzane w kuchence mikrofalowej i polane sosem czosnkowym
To co kochamTaki oto tort naleśnikowy z serem białym i łososiem gościł kiedyś w moim domu na imprezie urodzinowej. Niestety nie mam zdjęcia po przekrojeniu, bo nie było czasu, aby je zrobić. Musicie mi uwierzyć, że ma ładne warstwy. Porcja tortu skropiona sokiem z cytryny to naprawdę smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na ok. 10 naleśników ? 1 szklanka mleka ? 1/2 szklanki gorącej wody
To co kochamkokosową bezą Wiedeński Sernik z makiem i jabłkami Sernik z rosą Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy
Cynamonowe szczęścieMakaron jemy od wielu lat. Można go przyrządzić na różne sposoby. Warto jednak sięgać po makarony dobrej jakości, także te wytwarzane rzemieślniczo, by mieć pewność, że
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na wyborne brownie z dodatkiem solonego masła orzechowego. Czekolada połączona z masłem orzechowym wspaniale się uzupełnia, a dodatek soli równoważy słodycz ciasta. Dodatkowo można to
Słodki BlogObowiązkowym elementem wyposażenia kuchni jest zastawa stołowa. Może być ona mniej lub bardziej rozbudowana, co należy dopasować do swoich potrzeb. A w jakim kształcie występuje? Przedstawiamy
Kuchnia MagdaLenyBiały lion w mojej wersji to ciasto na jasnym biszkopcie przełożone masą śmietankową z dodatkiem białej czekolady oraz kawy inki, pomiędzy którą znajduje się wkładka kajmakowa
Kuchnia MagdaLenyWyposażenie lokalu gastronomicznego musi być dostosowane do skali produkcji, jego zadaniem jest także ułatwianie pracy osobom zatrudnionym w kuchni. Odpowiedni sprzęt jest niezbędny, aby przygotować wysokiej
Kuchnia MagdaLenyWytrawny placek z dodatkiem pora, boczku oraz sera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i
Kuchnia MagdaLenyZ pewnością niejednokrotnie podczas gotowania zauważyłaś, że twoje ręce i usta są strasznie suche i wymagają dodatkowej pielęgnacji. To zupełnie normalne. Częste mycie rąk, narażenie na
Kuchnia MagdaLenyTort bardzo prosty w przygotowaniu, z chrupiącymi orzechami, boską czekoladą, pachnący rumem i cytryną. Bita śmietana dodaje przyjemnej wilgotności i lekkości. Nie można przejść obok niego obojętnie, polecam :) Składniki: szklanka = 250 ml łyżka = 15 ml -5 jajek -2 i1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich -3/4 szklanki cukru pudru -sok z całej cytryny -2 kopiaste łyżki(...)czekoladą, tak, aby stworzyć grubą, gładką warstwę. Najlepiej rozkładać za pomocą łopatki moczonej w ciepłej wodzie. Gotowe przełożyć na paterę. Śmietanę ubić z odrobina cukru pudru na sztywno. Tort udekorować połówkami orzechów i kleksami z bitej śmietany. Każdy kawałek podawać z porcją bitej śmietany. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Kulinarne przemysleniaProsty przepis na sałatkę imprezową z kapustą pekińską w roli głównej. Sałatka, oprócz kapusty pekińskiej, składa się z kurczaka smażonego w przyprawie kabab-gyros, kukurydzy, ogórków
Kuchnia MagdaLenyGarnek żeliwny często określa się mianem kultowego naczynia. Dawniej miał swoje stałe miejsce niemal w każdym domu. Obecnie żeliwny garnek przeżywa swój wielki powrót! Jeżeli i
Kuchnia MagdaLenyTort wątróbkowy to zimna przekąska popularna na Ukrainie. Bardzo prosty w przygotowaniu a do tego pyszny! Zapraszam! Artykuł Tort wątróbkowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją