tego tortu jest bardzo proste ale efekt przepyszny. Sezon malinowy sprzyja wypróbowaniu owej kompozycji ... Polecam :) Tort kokosowa delicja z malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy(...)cukrem pudrem, miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji sztywnej śmietany. Na delicję z malinami wykładamy 3/4 kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Cały tort - wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu oprószamy białym kokosem. Wierzch, sam rant dekorujemy karmelizowanymi wiórkami. górę tortu oprószamy wiórkami białej czekolady. Tort chłodzimy kilka godzin w lodówce Tuz przed podaniem na środek tortu układam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy kuleczki aero, leciutko je dociskając…i pyszne babeczki są gotowe Życzę Wam miłego pieczenia i… Smacznego!!! Artykuł Czekoladowe babeczki ze śmietankowym kremem i kuleczkami aero pochodzi
Domowe Tortybiszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części. Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone. Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować(...)ilość według uznania (należy dobrze sprawdzić czy nie mają pestek) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki tortu smarujemy kremem i dekorujemy według własnego uznania :) Gotowy tort należy włożyć do lodówki do schłodzenia. Smacznego
W kuchni u Monikizwyczaj,że z okazji tego święta zawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :) Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest(...)drugi orzechowy spód-ponczujemy. Masą michałkową smarujemy cały tort. Boki obtaczamy w zmielonych orzechach włoskich. W tym momencie polecam tort wstawić na około 30 minut do lodówki.Krem się zetnie i tort będzie stabilny. Potem dekorujemy według własnego pomysłu. Ja zrobiłam rozety z białej masy, na nie dałam plasterki michałków, czekoladowe perełki, i startą czekoladę. Tort pięknie się prezentował
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudepresyjną aurę. Jak sobie wtedy pomóc? Endorfinami! Możesz iść pobiegać, zrobić trening i/lub...przygotować jaglany krem czekoladowy, który nieźle poprawia nastrój! Czekolada zwiększa przepływ energii i uczucie szczęścia. Kremu użyłam do tortu urodzinowego. I nikt, kto go jadł, nie domyślił się, że to zdrowa wersja z kaszy jaglanej. Zblendowana na gładko z resztą składników smakuje niemal identycznie jak kremy(...)cytryny i opcjonalnie rum) i zblenduj do porządanej konsystencji. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dodaj więcej mleka. Przechowuj go w lodówce do 3 dni. Smacznego! Wskazówki: Jeśli kremu chcesz użyć do tortu, to musi się on schładzać w lodówce minimum 24h. Jest to bardzo ważne, ponieważ w innym wypadku krem po prostu będzie zbyt rzadki i podczas krojenia nie utrzyma
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńjednak. Moja próba okazała się sukcesem i chyba wreszcie polubię się z pieczeniem ciast i tortów. Torty to taki typ słodkości, który przede wszystkim ma cieszyć oko. Mi zależało przede wszystkim na smaku, gdyż nie jestem najlepsza w zdobieniu deserów. Różowy hibiskusowy krem podbił serca wszystkich. Do tego świeże maliny i mus malinowy, różowe bezy nadające całości chrupkości i kakaowy(...)kremu (3-4 łyżki) i całość posypuję połową pokruszonych bez. Nakładam kolejny blat biszkoptu, dociskam do poprzedniego i ponawiam kroki. Nakładam trzeci blat, który mocno dociskam do reszty. Tort dekoruję pozostałym kremem- boki i górę. Górę tortu dekoruję malinami i pudrem hibiskusowym. Gotowy tort schładzam w lodówce przez kilka godzin. Smacznego, Klaudia. Przepis na krem pochodzi z tej strony
Mango PapajaNo to wczoraj skończyłam 35 lat... piękny wiek :-) Zaczynam się zgadzać z tymi, którzy mówią, że wiek po 30-tce, to najpiękniejszy okres w życiu kobiety
Czary - gary w kuchniTort zrobiłam na urodziny męża, goście byli zachwyceni, bardzo się podobał i wszystkim smakował. Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 3/4 szklanka mąki ,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka(...)wiśnie, przykrywamy pozostałym biszkoptem, nasączamy. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem, boki obkładamy rurkami, gdy okażą się za długie, to skracamy je. Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, odstawiamy do stężenia, kroimy w kostkę 2x2 cm., układamy na wierzchu wkładając w środek butelkę z alkoholem. Tort mocno schładzamy przed podaniem
Bajeczna Kuchniaprzez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty.2. Ser mascarpone wymieszać dokładnie z masą krówkową. Ubić śmietanę i delikatnie wymieszać z kremem. Podzielić na 3 części.3. Spód tortu nasączyć zimnym naparem(...)herbaty, posmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć pierwszą część kremu. Położyć drugi blat, nasączyć, posmarować dżemem i znów wyłożyć krem. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć herbatą.4. Pozostałym kremem udekorować tort. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać tartą gorzką czekoladą i wyłożyć kandyzowane czereśnie.Smacznego
Kuchnia domowa AniPrzepyszna masa budyniowa z dodatkiem masła to idealny krem do ciast bez pieczenia. Masą budyniową można przełożyć ciasto Napoleonka (tzw. Kremówkę) lub eklerki. Ja wykorzystałam masę
Słodki PomysłMniej kręcą mnie minimuffiny, które trzeba upychać w tych minipapilotkach... Co czasami wcale nie jest takie proste. Niemniej, zdarza się, że podejmuję wyzwanie.Tym razem motywacją stała się reszta kremu od tortu (któremu nie zdążyłam zrobić zdjęć, a szkoda, bo wyszedł naprawdę smaczny; ale... Co się odwlecze... Taki dobry był, to zrobię jeszcze raz, może nawet tutaj, w Polsce), której(...)blaszkę czekoladowych maleństw. Udekorowałam kremem i cukrową posypką, i zabrałam na dziecięce urodziny. Okazały się hitem - dla dzieci takie małe słodkości są dużo bardziej interesujące niż tort. A mały Dominik, chociaż stwierdził, że krem jest niedobry, zjadł cztery sztuki. Z kremem. Hmm... Chyba jednak nie był taki najgorszy.Minimuffiny czekoladowe z kremem truskawkowymSkładniki:(na 22-24 sztuki)140 g mąki pszennej30
Pożeraczka, czyli raz adobrzezwykły nóż do masła!) i przeprowadzić najtrudniejszą operację: przenieść tort ze stołu na talerz czy paterę. Dzisiejszy tort zrobiłam z przepisu na murzynka (a jakże! nie każdy tort musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami.Składniki na murzynkaSkładniki na krem+Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówkiCiasto na murzynka przygotowujemy według przepisu. Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem(...)krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu).Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy.Za pomocą worka cukierniczego nakładamy krem na boki tortu (bardzo pomocna jest tutaj tylka z płaskim otworem - dzięki niej możemy nałożyć na ciasto dosyć cienką warstwę kremu).Boki i wierzch ciasta wyrównujemy za pomocą szpatułki lub zwykłego
CiastkozercyTort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami. Dzisiaj przepis na mój ulubiony tort. Torty albo są ładne albo smaczne, zazwyczaj jedno z drugim nie idzie w parze, często te ładne są ciężkie, tłuste, przesłodzone albo z niesmacznej masy cukrowej ble... Z Tortem Kinder jest zupełnie inaczej ... jest lekki nie za słodki(...)Etap - polewa czekoladowa Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj masło i śmietanę. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Równomiernie rozlej polewę na torcie i szybko przejdź do piątego etapu. VI Etap - strojenie Gdy już przełożyłeś biszkopt kremem, pozostaje najprzyjemniejsza część czyli dekoracja. Musisz zrobić to szybko aby czekolada nie zastygła i dekoracja dobrze się trzymała, * chyba, że nie będziesz przewozić tortu
Wylizany Rondelłyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżeczki kakao Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1 duża puszka brzoskwiń (850g) 1 galaretka pomarańczowa Polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 100ml śmietanki 30% Dodatkowo: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 2 galaretki truskawkowe 1/2 soku z cytryny 1/3 szklanki przegotowanej wody wafelki do obłożenia tortu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt i galaretki Galaretki(...)szczelin- układamy biszkopty- wstawiamy do lodówki na ok 30 minut- zalewamy tężejącą galaretką truskawkową- ponownie odkładamy na ok 30 minut do lodówki- wykładamy 1/2 kremu brzoskwiniowego- biszkopt- cały tort smarujemy resztą kremu (górę oraz boki)- polewamy polewą. Polewa: 100ml śmietanki mocno podgrzewamy, tabliczki czekolady siekamy i wrzucamy do zestawionej z ognia śmietanki. Mieszamy i pozostawiamy na ok 3 minuty
Kuchnia w czekoladzietort zrobiłam z okazji urodzin mojego męża. Śmiało mogę powiedzieć, że lepszego tortu nie jadłam. Lekki i delikatny krem na bazie mascarpone, z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami chałwy; wilgotne ciasto orzechowe i chrupiące prażone orzechy. Całość doskonała- tak pyszna, że można by jeść i jeść. Niestety też bardzo kaloryczna ale przecież tortów nie jada się codziennie. p.s. recepturę na biszkopt(...)paterze i zapiąć obręczą od tortownicy. Nasączyć kawą. Wyłożyć 1/3 kremu i przykryć kolejnym blatem ciasta, naponczować. Wyłożyć kolejną część kremu i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Pozostałym kremem obsmarować boki tortu, resztę przełożyć do szprycy. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać wierzch tortu. Udekorować połówkami orzechów, pozostałym kremem i kwiatkami cukrowymi. Przechowywać w lodówce. inspiracją do zrobienia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia