tort z kremem - 4307 przepisów (strona:27/288)

Tort malinowy z paloną białą czekoladą 368

małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy. Gdy się połączą, dodajemy kolejne dwie łyżki śmietany. Mieszamy. Otrzymamy lekko różowy krem do dekoracji boków tortu. Chowamy do lodówki. Resztę białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół(...)łyżkami herbaty i smarujemy warstwą kremu z palonej czekolady. Wbijamy część malin i przyciskamy kolejnym biszkoptem. Znowu nasączamy, kładziemy masę, maliny i tak do wykończenia. Wierzch i boki tortu wykańczamy kremem z palonej czekolady, jak i różowym kremem malinowym (u mnie malinowy dół i czekoladowa góra). Chłodzimy. Przed podaniem ozdabiamy malinami lub świeżymi kwiatami (u mnie tylko do ozdoby

Poezja smaku
Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 184

naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu. Blaty biszkoptu nasączamy gorzką ale nie zbyt mocną herbatą earl(...)grey i smarujemy masą śmietanową. Na krem nakładamy pokrojonego w plastry banana. Przykrywamy następnym blatem. I znów krem i tym razem dżem z czarnej porzeczki. Na koniec cały tort smarujemy kremem, boki również. Tort ozdabiamy wedle upodobania, u mnie były to ciasteczka oreo. Tort zostawiamy w lodówce do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Tort śmietanowy z owocami 245

sezonie zimowym…tak, tak z tych ‘nie naszych’, importowanych, kwaskowatych truskawek czy borówek amerykańskich. Efekt? Kwaskowaty posmak owoców został świetnie przełamany słodkością kremu i wyszło… pysznie! Oznacza to, że nasz tort może śmiało królować na stole nie tylko latem, ale również zimą! Niezależnie od tego, czy to będzie mała, domowa-czy też troche bardziej wyszukana okazja(...)kremie ukadamy owoce- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem,układamy owoce- przykrywamy ostatnim blatem, który nasączamy. Zarówno boki, jak i wierzch naszego tortu smarujemy kremem-wygłądzamy i … DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy owoce zaczynając od środka, a z kremu za pomocą rękawa robimy ramkę dookoła tortu. Możecie również- zamiast

Domowe Torty
Tort Czarno-Biała Dama 162

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Witam Was ciepło i wiosennie, jednocześnie śląc Wam wirtualne zaproszenie na coś słodkiego w formie tortu z nieco zdrowszym , delikatniejszym kremem na bazie serków naturalnych. Porządny, czekoladowy biszkopt , nasączony porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami

Domowe ciasta
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 304

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem  Tort bezowy kokosowo - kawowy   Tarta z rabarbarem i bezą  Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem

maniapieczenia
tort owocowy na 70-tkę 178

pudrem na puch (można dodać kilka kropel soku z cytryny, alkoholu lub odrobinkę aromatu). Zastygnięty tort wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy i delikatnie odkleić papier. Wierzch tortu posmarować cienką warstwą kremu maślanego i wygładzić. Boki tortu posmarować minimalną ilością kremu najlepiej na wysokości środkowego biszkopta tylko tyle, żeby przykleiły się biszkopty. Biszkopty ułożyć wokół tortu lekko dociskając. Przewiązać wstążką(...)Pozostały krem przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjnie na wierzch tortu. Udekorować cukrowymi ozdobami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Maltesers 274

Już samo połączenie puszystego, pachnącego wanilią biszkoptu ze śmietankowym kremem wzbogaconym serkiem mascarpone – sprawia, że tort smakuje po prostu pysznie! A jak jeszcze do tego zestawu smaków dodamy masę krówkową i kuleczki maltesers- nasz tort zamieni się w prawdziwą ucztę dla łasuchów…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT WANILIOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej budyń waniliowy (proszek) szklanka(...)DEKOROWANIE: Na torcie układamy symetrycznie kuleczki maltesers, zostawiając pomiędzy nimi przerwę, którą wypełnią kremowe zdobienia. Następnie za pomocą rękawa do zdobienia tortów, wypełniamy miejsca między kuleczkami zdobieniami z kremu…. i tort jest gotowy! Pamiętajcie, aby gotowy tort wstawić przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) !   PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!!   Artykuł Tort Maltesers

Domowe Torty
Tort na moje urodzinki :) 245

stuknęło mi właśnie ćwierć wieku ;) Z tej okazji gościliśmy u nas moją najbliższą rodzinę, dla której postanowiłam przygotować coś wyjątkowego. Co jest najważniejsze w urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej(...)wyszedł absolutnie przepyszny i niezwykle efektowny. Chociaż nie wyglądał do końca tak, jak to sobie wyobrażałam, to i tak podbił serca wszystkich biesiadników. Dziś chciałabym Wam zaprezentować... Tort bezowy z kremem pomarańczowym porcja dla 8 łasuchów Do przygotowania blatów bezowych będziemy potrzebować: 6 białek 24 łyżki cukru pudru (chociaż może być również zwykły) 3 łyżeczki soku z cytryny

Ratunku obiad
Tort śmietanowy z misiami 242

przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy warstwę masy krówkowej, a na masę nakładamy krem- przykrywamy trzecim blatem. Trzeci blat: nasączamy , smarujemy kremem- wygłądzamy. Kremem smarujemy również boki naszego tortu. Przydatne wskazówki : Jeżeli wasza masa krówkowa jest zbyt gęsta i ciężko ją rozsmarować- podgrzejcie ją troszkę przed nakładaniem, a znacznie ułatwi to wam zadanie. Masę krówkową nakładamy(...)całej puszki- ale w przeciwnym razie tort mógłby być zbyt słodki nawet dla mega łasuchów!. DEKOROWANIE: Z czwartego blatu biszkoptowego wycinamy kształt serduszka- i umieszczamy go na środku tortu. Przekładamy 1/3 kremu do oddzielnego naczynia, a do pozostałej ilości, dodajemy czerwony barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy. Biszkoptowe serduszko nasączamy i smarujemy czerwonym kremem- nie tylko góre, ale również jego boki

Domowe Torty
tort malinowy z motylkami 121

Tort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru.  Niestety

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 261

Przepyszny, bardzo okazały tort na niezawodnym, puszystym biszkopcie. Ciasto jest przełożone dwoma rodzajami kremu - kremem kokosowym oraz kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni, nasączone aromatyczną kawą z dodatkiem likieru Amaretto. Całość otacza "korona" z wysokich czekoladek i szeroka ozdobna wstążka. Tort powstał na wyjątkową okazję - 40 urodziny mojego męża i miał zawierać wszystko to co jubilat uwielbia najbardziej :-) Było mi niezmiernie(...)czekoladowym, powciskać resztę wiśni. Przykryć czwartym blatem, nasączyć. Rozsmarować resztę kremu kokosowego. Przykryć piątym blatem, nasączyć. Posmarować kremem czekoladowym. Następnie nałożyć ostatni blat, lekko nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem czekoladowym. Boki tortu obłożyć na przemian czekoladkami Merci i wyższymi czekoladkami. Wierzch udekorować borówkami. Biały krem nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką 1M i wycisnąć kwiatuszki wokół tortu

maniapieczenia
Krem z truflami 294

Przepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak nie odbiegał od oryginalnego smaku cukierków. W kremie brakuje tylko odrobiny rumu, ale ze względu na dzieci unikam alkoholu w wypiekach. Dlatego jeśli nie masz takiego

Słodki Pomysł
Tort urodzinowy Świnka Peppa 219

Tort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym(...)nakładanie warstw z resztą blatów ciasta. Tort pokrywamy cienką warstwą kremu, która ma za zadanie chwycenie wszystkich okruchów ciasta. Chłodzimy całość przez 15 minut i nakładamy kolejną warstwę kremu. Boki tortu chciała udekorować różowymi cukrowymi koralikami, zamiast koralików można użyć startej na tarce białej czekolady, kokosu lub płatków migdałowych. Tort razem z paterą lub talerzem wkładamy do wysokiej blaszki

Ciastkozercy
Krem czekoladowy 324

Najpyszniejszy krem czekoladowy do tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia(...)przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21cm. Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz

Słodki Pomysł
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 97

obrusie po lewej stronie. Nigdy nie robimy kanapek! Kawałki pieczywa odrywamy małymi kawałkami, ewentualnie nakładamy odrobinę masła i wkładamy do ust. Zdjęcie: aldi.pl/aldi_bulka_wiejska_z_ziarnami_711_486_472_14500.html Ciasta Ciasta suche jemy widelczykiem, torty, kremy, desery „budyniowe” (np. creme brulee) jemy łyżeczką. Drobne ciasteczka, ptysie, pączki jemy rękami. Gdy pojawiają się torty z ciasta francuskiego powinien zostać podany specjalny nożyk. Drób Jeśli drób jest

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania