tort z kremem - 4307 przepisów (strona:119/288)

Kostka czekoladowa Lusette 135

Kakaowy biszkopt z mocno czekoladowym kremem, wzbogaconym o chrupiące wafelki będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjny tort. Polecam :)   Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 660ml śmietanki 30 % czekolada deserowa 2 śmietan fixy 2 łyżki

Smakołyki Asi
Tort tęczowy w kratkę 210

śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, aż powstanie sztywna masa. Na sam koniec dodajemy nieco przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Wykonanie tortu: Biszkopty odrywamy od papieru do pieczenia. Przygotowujemy naczynia/miseczki/słoiki o różnej wielkości. Ważne jest, aby odległość pomiędzy poszczególnymi kręgami była mniej więcej(...)kolorach. Kiedy ułożymy spód, nasączamy go herbatą. Smarujemy kremem i układamy kolejny poziom. Robimy tak do skończenia krążków. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki. Ozdabiamy wedle uznania. Smacznego J Wycinamy okręgi Składamy okręgi w różnych kolorach jako jeden poziom tortu Nasączamy herbatą Smarujemy śmietaną Układamy kolejny poziom Aż do wykorzystania wszytskich krążków :)  *Zakupione przez nas barwniki w proszku mają

Kolizje Smaków
Czekoladowy tort dla wojownika 148

znalazłam tort, który przygotowałam dla bratanka C. na jego szóste urodziny w... Październiku . Był to tort błyskawiczny; dowiedziałam się, że mam go przygotować dzień przed planową imprezą. Użyłam więc sprawdzonego przepisu na wilgotny i miękki kakaowy biszkopt, który przełożyłam pysznie czekoladowym kremem. Jeśli chodzi o dzieci, to jest to połączenie zawsze trafione. Dekoracja to twarz jednego z wojowników(...)wyłożyć połowę kremu. Przykryć kolejnym blatem, wyłożyć pozostały krem i ułożyć na wierzchu ostatni blat ciasta. Schłodzić w lodówce 2-3 godziny, aż krem stężeje. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno, posmarować nią wierzch i boki tortu. Rozwałkować żółty marcepanem na grubość 2,5 mm. Wyciąć prostokąt, ułożyć na torcie. Rozwałkować niebieski marcepan na grubość 3 mm. Obłożyć nim tort

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TORT BIG TRIO 511

łyżeczka proszku do pieczenia Masa 500 g sera mascarpone 500 ml jogurtu naturalnego ½ szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 łyżka kakao cukier waniliowy galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia(...)masę waniliową ponownie wstawić do lodówki na parę minut, na wierz wylać masę malinową i ponownie wstawić do lodówki teraz przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem tort posypałam startą czekoladą oraz udekorowałam kremem rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Tort płatkowy 155

każdy okrąg) i piec pojedynczo przez około 7-10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200ºC. Zaraz po upieczeniu usuwać papier z każdego placka, wtedy najlepiej odchodzi. Przygotować krem. Ugotować budynie (dodając cukier) wg instrukcji na opakowaniu z zachowaniem mniejszej ilości mleka. Wystudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch a następnie stopniowo dodawać wystudzony budyń. Otrzymaną masą posmarować nasze wcześniej przygotowane(...)placki, odkładając jedną sztukę do dekoracji. Masa budyniowa powinna być rozsmarowana między plackami na grubość około 0,7-1 cm. Resztą masy posmarować górną powierzchnię (fot.3) i boki tortu. Odstawić w chłodne miejsce (ale nie do lodówki), aby masa zastygła. Teraz przygotowujemy polewę karmelową do posmarowania ostatniego płatka tortu. Przygotować rondel lub patelnię z grubym dnem. Wsypać cukier. Podgrzewać

Świat Ciasta
Tort Rafaello 380

Doskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was.Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić(...)masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało.Dodatkowo:120 ml amaretto lub malibu do nasączenia blatówwiórki kokosowe do posypaniapłatki migdałów do obłożeniaRafaello do dekoracji

Food Square
TORT TIRAMISU 209

Przepyszny smakołyk, który można przygotować jako tort, ciasto lub deser podany np. w pucharkach. Połączenie kremu mascarpone oraz biszkoptu nasączonego kawą z amaretto,  w  każdej formie smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI ; (tortownica 22 cm) Biszkopt 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt(...)nasączyć kawą, i posmarować ⅓ kremu przykryć kolejnym biszkoptem ponownie nasączyć kawą posmarować kremem, przykryć biszkoptem nasączyć go kawą i posmarować ostatnią częścią kremu. Wierzch oprószyć delikatnie kakao. Biszkopty jeżeli zajdzie taka potrzeba przyciąć i obłożyć nimi tort. Tiramisu przechowywać w lodówce. Smacznego :-). rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Tort z motywem kwiatów i koronki 180

ubiegłą sobotę moja przyszła teściowa obchodziła swoje 18- naste plus Vat urodziny. Z tej też okazji została obdarowana tortem który miałam przyjemność własnoręcznie przygotować i ozdobić;)  Białe biszkopty przełożone truskawkowym kremem. Przepis znajdziecie tutaj

Krakowskie smaki Ani
Torcik a la Ferrero Rocher 113

Dlatego postanowiłam zrobić taki tort. Była okazja, bo synuś miał urodziny. Stał się pełnoletni. Dla mnie i tak zawsze będzie synusiem, bo przecież pełnoletni nie znaczy dorosły :) Wracając do tortu to zrobiłam go na próbę i muszę przyznać, że była to udana próba :) Torcik jest dość słodki, ale można zmniejszyć ilość nutelli i uregulować sobie słodkość samemu. Mojej rodzince smakował(...)wyłożyć część kremu, a na krem posypać część orzeszków. Przykryć drugim blatem i ponownie nasączyć, wyłożyć część kremu i orzeszki. Przykryć trzecim blatem i wyłożyć pozostały krem na górę i na boki tortu. Cały tort na górze i na boku obsypać orzeszkami. Pralinki Ferrero przekroić ostrym nożem na pół i ułożyć na torcie. Gotowy tort wstawić na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
TORT MARS + FILMIK 179

wierzchu kajmak. Natomiast marsy rozpuszczamy w garnku z odrobiną mleka i ostudzone wylewamy na tort. Dekorujemy marsami.  Zbyt rzadka polewa zlatuje z tortu, tak więc polecam kajmak dać na pierwszy blat ciasta, potem krem i biszkopt. Tak więc unikniemy rozlania się polewy na wierzchu tortu. Mimo wszystko wyszedł on bardzo smaczny, wszystkim mega smakował :) polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Krem cytrynowy (lemon curd) 147

Gęsty krem intensywnie pachnący cytrynami jest znakomitym dodatkiem do ciast, ciasteczek i tortów. Można używać go do naleśników, placuszków czy gofrów. W tym kremie doskonale równoważą się smaki słodki i kwaśny

Przepisy Kulinarne
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 461

cytrynowym rumem. Myślę, że obok tego tortu ciężko będzie Wam przejść obojętnie, nam było bardzo ciężko. Przepis na biszkopt mój autorski, przepis na krem pochodzi z blogu Moje Wypieki . Po degustacji stwierdziliśmy z mężem, że tort jest świetny, kremowy, ale nie za tłusty, lżejszy niż torty, które robiłam do tej pory na bazie mascarpone i kremówki. Składniki na tortownicę(...)truskawki wkoło tortownicy rozcięciami w kierunku tortownicy, na środek biszkoptu wyłożyć całe truskawki, wyłożyć resztę kremu, rozsmarować, wyrównać. Wyłożyć czwarty blat, naponczować 1/4 szklanki ponczu. W tortownicy, razem z paterą wstawić do lodówki na 5-6 godzin lub na całą noc. Na wierzch tortu ułożyć pozostałe, pokrojone na 4 części nieodszypułkowane truskawki. Przechowywać w lodówce pod kloszem. Smacznego! Tort serowo

moj przepis na
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 144

Tort Pinacolada! Najlepszy! ;-) Składniki: biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl. mąki pszennej - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka octu Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną masę dodajemy szczyptę soli, dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)smarujemy kremem nr 1, bezę odwracamy i od spodu, trzymając ją na ręce smarujemy dżemem, szybkim ruchem obracając układamy na kremie, smarujemy na sam wierzch krem nr 1, jak i cały tort. Na samym końcu tort posypujemy wiórkami kokosowymi.Tort wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wspaniały tort!Przepyszne połączenie smaków!Gorąco polecam!Pozdrawiam cieplutko 3majcie się

SMYKWKUCHNI
Tort "Rafaello" - Najlepszy 195

lubi popularne pralinki "Raffaello" z pewnością pokocha "Tort Rafaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1

Słodka Strona
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 176

oraz serek mascarpone, wymieszać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle(...)ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu i przykryć drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wyłożyć kolejną 1/4 kremu na to maliny i ostatnią część kremu, przykryć biszkoptem. Ozdobić wedle swoich upodobań.  U mnie tort ozdobiony masą plastyczną na wzór pudełka prezentowego.  Inspiracja wyglądu tortu: internet Przepis na biszkopt: ze strony Moje Wypieki Smacznego

Krakowskie smaki Ani