tarta - 42848 przepisów (strona:724/2857)

Kotlety z brokułu 218

kotlety warzywne smażone na oliwie z suszonych pomidorów. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty z sosem vinaigre. Składniki brokuł (250 g) cebula czerwona bułka tarta 2 jajka sól ,pieprz maggi oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)language:#0400;} Brokuł dzielimy na różyczki i sparzamy w lekko osłodzonej wodzie. Osączamy ,studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy ,dodajemy razem z jajkami oraz bułką tartą ( kilka łyżek) do brokułu. Doprawiamy solą ,pieprzem i maggi do smaku ,dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

R'n'G Kitchen
Pulpety nadziewane pieczarkami 194

postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Mięsne kulki w sosie pieczarkowym 146

Smaczne danie z naszymi ulubionymi pieczarkami. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku jajko bułka tarta 500 g pieczarek por (biała część) 1 l bulionu drobiowego (do gotowania pulpecików) łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego (do sosu) 3 łyżki jogurtu greckiego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy i przepuszczamy przez(...)widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Do zagęszczenia mięsnej masy dodajemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy dodając po trochu przegotowaną wodę. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z groszkiem 134

olej do smażenia Przygotowanie Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.  Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu

R'n'G Kitchen
Racuszki ziemniaczane 199

łyżka startego żółtego sera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatołowa olej Przygotowanie Ziemniaki obrałem, umyłem a następnie ugotowałem osolonej wodzie. Po ostudzeniu przecisnąłem przez praskę. 2/3 tartej bułki wymieszałem ze śmietaną, jajkiem, natką pietruszki i startym serem. Wsypałem kostki szynki, przyprawiłem do smaku. Połączyłem z masą ziemniaczaną. Uformowałem okrągłe racuszki o średnicy 6-8 cm, obtoczyłem(...)pozostałej tartej bułce. Smażyłem w głębokim oleju

R'n'G Kitchen
Smażony boczniak a’la kotlet schabowy 283

takiego balotu (do kupienia na allegro) można uzyskać kilka kilogramów grzybów co wydaje mi się bardziej rozsądne niż kupowanie boczniaka w markecie. Składniki Kilka kawałków boczniaka Jajko Bułka tarta Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Jajko rozbełtujemy z odrobiną wody oraz solą i pieprzem. Boczniaka panierujemy i smażymy(...)niezbyt dużym ogniu. Uwagi Część osób przed smażeniem moczy boczniaka tak jak kanię w mleku przez dłuższą chwilę. Powinno się go panierować „klasycznie” tj. mąka, jajko, bułka tarta. Unikam jednak mąki, więc to czy jej użyć zostawiam to waszej decyzji. 5 Based

Mr. Taste
Ciasto wuzetka 288

szklanki wody Polewa czekoladowa: 1. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2. 1/4 szklanki mleka Dodatkowo: 1. Mały słoik dżemu porzeczkowego 2. Margaryna do wysmarowania formy 3. Bułka tarta do wysypania formy 4. Opakowanie bitej śmietany PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier(...)żółtka. Do ubitej masy z jaj i cukru stopniowo dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i przesiane kakao i delikatnie mieszamy. 2. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy wlewamy masę i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 30 minut. 3. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. 4. Biszkopt kroimy wzdłuż na dwa blaty

Tradycyjna Kuchnia
Francuska tarta z brokułami i serem Camembert 285

wodzie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na maśle, posolić i odstawić. Formę do tarty natłuścić, oprószyć bułką tartą, a następnie wyłożyć ciastem. Dno nakłuć widelcem,a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 min. Jajka roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć

Kuchnia Ellie
Camembert z ananasem 192

naprawdę jest bardzo smaczny. Chrupiąca skórka, a w środku lejący się serek. Pyszności! Składniki: 2 serki camembert 4 plastry ananasa z puszki 1 szklanka winogron 4 łyżki bułki tartej 2 zółtka 2 łyżeczki śmietany sól(...)olej do smażenia Wykonanie: Serki przekroić na dwie połówki. Żółtka roztrzepać widelcem wraz ze śmietaną. Lekko posolić. Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser. Ułożyć na talerzu ser ,a następnie plaster ananasa

O kuchni z uczuciem
Zielona babka wielkanocna 229

jajka 200 g masła 80 g zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki syropu o smaku orzechów makadamia ( można pominąć) 50 ml mleka sok z połowy limonki masło i bułka tarta do wysmarowania  foremki lukier: sok z połowy limonki cukier puder zielony barwnik spożywczy ( można pominąć lub zastąpić np. syropem miętowym, ale dość znacznie zmieni on cytrusowy smak lukru(...)powoli wsypywać do masy, dolać mleko oraz syrop orzechowy i cały czas ucierać masę mikserem.  Wmiksować awokado do masy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki, wyrównać i piec około 70 minut, do suchego patyczka. Jeżeli pieczemy ciasto w kilku foremkach należy odpowiednio skrócić czas pieczenia, np. w przypadku rozlania ciasta do formy

DefinicjaSmaku
Babeczki podwójnie cytrynowe z migdałami i miętą 200

waniliowego 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej ( można 1/2 zastąpić mąką tortową) skórka otarta z jednej cytryny sok z jednej cytryny szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta + masło do wysmarowania foremek na syrop: 3 łyżki cukru 3-4 łyżki soku z cytryny dodatkowo: płatki migdałowe listki świeżej mięty SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Śmietanę(...)Wycisnąć sok z cytryny i również dodać do ciasta. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia dodać sól i zmiksować z pozostałą masą. Foremki wysmarować masłem oraz wsypać bułką tartą. Rozłozyć masę do wysokośc 3/4 foremek, ponieważ ciasto urośnie. Pieć około 15-20 min ( jeżeli pieczemy w dużej formir to ok. 1 -1h 15 min) w temperaturze

DefinicjaSmaku
Twarogowe placuszki z truskawkami 158

mąki pszennej 250 g twarogu 150 g cukru 250 g masła lub margaryny 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 400 g truskawek opakowanie cukru wanilinowego Ponadto: tarta bułka jajko   Przygotowanie Twaróg miksujemy z cukrem, margaryną i jajkami. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Na mąkę wykładamy masę twarogową i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy(...)Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem waniliowym. Następnie ciasto wkładamy pomiędzy dwie folie i rozwałkowujemy na prostokąt gr ok 2 cm. Oprószamy bułką tartą i rozkładamy na nim równomiernie na całej powierzchni truskawki. Całość zwijamy w rulon pomagając sobie folią. Roladę kroimy na plastry gr 5-6 cm. Plastry układamy na blasze

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 268

mleka 1/2 szklanki cukru 25 g świeżych drożdży 1 jajko 100 g masła szczypta soli dodatki ok 450 g małych truskawek 100 g cienkiego młodego rabarbaru białko do posmarowania tarte migdały do posypania Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Przygotować zaczyn. Do mleka wkruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru i wymieszać, odstawić na 15 minut. Mąkę wymieszać(...)usunąć szypułki, rabarbar drobniutko pokroić. Gdy ciasto podrośnie w każdym placku zrobić wgłębienie dnem szklanki. W każde wgłębienie włożyć truskawki i kawałeczki rabarbaru. Brzegi bułeczek posmarować białkiem, całość posypać tartymi migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160-170 C i piec ok 25 minut aż bułki ładnie się przyrumienią. Po wystudzeniu oprószyć dobrze cukrem pudrem, można też polukrować. Bułeczkom

Monia miesza i gotuje
Tarta serowa z truskawkami 651

Sezon na truskawki trwa. Poniżej propozycja szybkiej tarty ze świeżymi truskawkami. Potrzebujemy: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 jajko 3/4 łyżki naturalnego jogurtu 3-4 łyżki cukru pudru Masa serowa: 350g zmielonego twarogu (taki z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii Dekoracja: Świeże(...)truskawki Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto siekamy a następnie szybko zagniatamy i formujemy kulę. Ciasto wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie dno i boki formy do tarty wylepiamy ciastem. Ciasto pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C. Studzimy. Masa serowa: Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli masa jest bardzo płynna można dodać 1 łyżeczkę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/

Proponowane wyszukiwania