tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:27/156)

Zapiekanka serowa z ravioli 436

słodkiej śmietanki 12% 1 opakowanie mrożonego szpinaku kilka posiekanych, plastrów, wędzonego boczku – do posypania 2-3 ząbki czosnku , sól , pieprz do smaku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka cukru masło ( kilka łyżek ) Beszamel : 25 g masła 40 g mąki pszennej 500 ml ciepłego mleka sól, pieprz 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej Ravioli gotujemy zgodnie(...)grubej tarce żółty ser , śmietankę , sól , gałkę muszkatołową i pieprz do smaku . Mieszamy i przekładamy do nasmarowanej masłem formy . Na patelni na rozgrzanym maśle ( około 1 łyżki ) podduszamy zamrożony szpinak , jak się rozleci – roztopi i puści sok , dodajemy cukier sól , pieprz i wyciśnięty praską czosnek . Mieszamy , dusząc około 1-2 minut . Przekładamy na wierzch makaronu ( jak na zdjęciu

Ogrodnik w podróży
Deserownik. Kuchniokracja – recenzja 124

słonym karmelem, ciasteczka z miso, albo muffinki z wasabi i białą czekoladą. Z wytrawnym wypieków dobrze wyglądają quiche z kurkami, ze szparagami, z łososiem lub ze szpinakiem i cukinią, tarta cytrynowa z kozim serem i tarte flambee. Deserownik. Kuchniokracja Autorka: Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: Publicat Data premiery: 2019 Liczba stron: 208 Okładka: twarda Artykuł Deserownik. Kuchniokracja

Ugotowane pozamiatane
Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 117

pleśniowego – 1 łyżka oliwy – 2 ząbki czosnku – 100 ml śmietany 18% – 100 ml wody lub białego wytrawnego wina – 2 garści świeżych liści szpinaku – 10 suszonych pomidorów z zalewy – tarty parmezan – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Posiekaj drobno czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i go zeszklij. Jak się zeszkli dodaj gorgonzolę, śmietanę(...)czasie pokrój suszone pomidory na mniejsze kawałki i już na koniec dodaj do tortellini suszone pomidory i szpinak. Podgrzewaj dosłownie chwilę do czasu aż szpinak „zwiędnie”, wszystko wymieszaj i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Przekładaj na talerze, posyp tartym parmezanem i zjadaj od razu. Smacznego! Artykuł Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Kasza z tofu i szpinakiem 191

szpinaku tofu 1 łyżka tartej marchewki 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur, sól i pieprz do smaku Jak zrobić kaszę z tofu i szpinakiem: Na grillowej patelni podsmażamy tofu pokrojony w kostkę. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę, następnie czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany świeży szpinak. Podgrzewamy do momentu aż szpinak straci swą surowość. Dodajemy ugotowaną(...)Kaszę przekładamy do rondelka, zalewamy wrzątkiem, solimy do smaku, dodajemy tartą marchewkę. Gotujemy ok. 5 min bez przykrycia na bardzo wolnym ogniu, wyłączamy i zostawiamy kaszę pod przykryciem na ok. 5 min. Gdy kasza napęcznieje rozbijamy kaszę za pomocą widelca. The post Kasza z tofu i szpinakiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierożki drożdżowe ze szpinakiem 191

kostki twarogu, łyżka masła, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, jajko, mozzarella. Wykonanie: Rozmrożony szpinak dusimy na maśle około 15 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak przekładamy na sito, aby spłynęła niepotrzebna woda, jaka się w nim zebrała. Do ostudzonego szpinaku dodajemy twaróg, który rozgniatamy widelcem oraz bułkę tartą. Cały farsz dokładnie mieszamy

paapilotkaa
Muszle makaronowe nadziewane – 4 sery ze szpinakiem 43

pomidorowej 2 łyżeczki cukru bazylia mielona papryka ostra/pieprz cayenne sól, pieprz Nadzienie: 350-400 g sera ricotta 100 g tartej mozzarelli (u mnie gotowa mieszanka mozzarelli z cheddarem) 45-50 g tartego parmezanu 1 jajko garść świeżego szpinaku (lub więcej, jeśli lubisz) sól, pieprz Dodatkowo: makaronowe muszle conchiglioni (u mnie 20 sztuk) 1-2 garście tartego sera(...)wyraźnie zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy cukrem, bazylią, szczyptą ostrej papryki/pieprzu cayenne oraz solą i pieprzem. Ser ricotta mieszamy z parmezanem oraz tartą mozzarellą i cheddarem. Dodajemy jajko oraz posiekany drobno świeży szpinak. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Makaronowe muszle gotujemy w lekko osolonym wrzątku wg wskazówek zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzamy. Po przestudzeniu makaron nadziewamy przygotowanym farszem serowym

Smaki Na Talerzu
4 proste przepisy na pstrąga z grilla 176

oleju 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Cebulę podgrzać na oliwie aż zmięknie. Dodać sherry i dobrze wymieszać. Dodać szpinak i olej arachidowy. Całość gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać bułkę tartą, mleko i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Pstrągi dobrze umyć i osuszyć. Do każdego pstrąga dać ¼ wcześniej przygotowanego farszu. Pstrągi odłożyć

naRuszcie
Kruche ciasto w słonej odsłonie - na tarty wytrawne 230

poniedziałkowego obiadu zostało mi mnóstwo szpinaku baby i trochę pomidorków koktajlowych. Postanowiłam wyczarować z nich kruchą tartę z wędzonym łososiem. Zanim to jednak nastąpi i podzielę się z Wami przepisem (zdjęciem gotowej tarty chwalę się na samym dole tego wpisu ;)), teraz krótka notka instruktażowa o kruchym cieście na słono - właśnie pod takie bajeczne tarty(...)minut. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto do całkowitego wystygnięcia. A potem… … potem wszystko zależy od Waszej fantazji :) Moja wytrawno-tartowa fantazja wyglądała tak: Przepis na wytrawną tartę z wędzonym łososiem i szpinakiem baby pojawi się w najbliższym czasie :) Miłego dnia

W kuchni Katie
Wegańskie mini quiche z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i brokułami 168

Wegańskie mini quiche z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem i brokułami P rzez dobrych kilka tygodni mąka z ciecierzycy przypominała mi o swoim istnieniu spoglądając na mnie z wyrzutem z kuchennej półki. Ignorowałam ją nie mając pomysłu do czego ją wykorzystać do momentu, kiedy przypadkiem natknęłam się na informację, że po zmieszaniu jej z wodą możemy wykorzystać ją w zastępstwie(...)Pomysł na przekąskę w tamtej chwili pojawił się automatycznie. Okazało się że ciasto otrzymane z wody i mąki z ciecierzycy, świetnie się zapieka, więc idealnie nadaje się do tart i quichy. Szpinak i brokuły są tu dodatkiem nieobligatoryjnym. Możecie wykorzystać dowolne warzywa pamiętając jednak o tym, żeby użyte przez Was dodatki i przyprawy były wyraziste w smaku, gdyż samo ciasto

olalacooking
Szpinak nie tylko jako sałatka 225

świeżego szpinaku 100 g masła 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2-3 łyżki maggi Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj   Przygotowanie: szpinak blanszujemy (najlepiej w garnku zalać go wrzątkiem, aby zmniejszył swoją objętość i odcedzić) następnie tniemy go na mniejsze kawałki.  Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i podsmażamy ok 2-3 minut, dodajemy maggi, najlepiej tylko(...)łyżki ewentualnie potem doprawić. Dodajemy czosnek posiekany i mieszając energicznym ruchem dodajemy bułkę tartą. Zmniejszamy ogień i podsmażamy jeszcze ok 2 minut. Moja balkonowa plantacja szpinaku jest bajeczna i pozwala mi na wcinanie szpinaku codziennie na różne sposoby :) Smacznego

Niezły Młynek
Zielona pasta jajeczna. Kanapka ze smakiem i szpinakiem 191

garście świeżego szpinaku(lub 2 kulki mrożonego w liściach)  1 ząbek czosnku masło do podgrzania szpinaku sól, pieprz  majonez Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Szpinak podsmażamy na maśle. Doprawiamy tartym czosnkiem, solą i pieprzem. tak przyrządzony szpinak blendujemy na gładką masę.Jajka siekamy drobno. Dodajemy szpinak. Doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez - do uzyskania kremowej konsystencji. Smarujemy pieczywko

Kuchnia po mojemu
Marathopites czyli greckie paszteciki z botwinką i ziołami 210

moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam także inne wytrawne ciasta: Tureckie bułeczki ze szpinakiem Hortopita ze szpinakiem i fetą Tarta z botwinką i jajkiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Środa: Spaghetti w kremowym sosie z cieciorką i boczniakami 101

przy tym proste do zrobienia. Czas : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: Puszka cieciorki 250 g boczniaków 1/2 opakowania makaronu spaghetti lub buccatini Garść szpinaku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 gałązai rozmarynu lub łyżeczka suszonego 200 ml śmietany 12 proc. 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Cieciorkę przepłucz na sicie(...)międzyczasie wlej do garnka 2 litry wody, posól. Zagotuj. Włóż do wrzątku makaron, zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Przełóż szczypcami makaron do rondla z sosem, dodaj garść szpinaku, wymieszaj i duś wszystko razem przez 4 minut. Podlej makaron wodą, w której się gotował jeśli sos jest za gęsty. Krok 5 Na koniec dodaj do makaronu boczniaki i cieciorkę

Niedzielny kucharz
Bułeczki - pizza 142

jajka, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 7 g suchych drożdży, 160 g mleka pełnotłustego, 50 g roztopionego masła 300 g pieczarek, 1 cebula, 150 g tartej mozzarelli, salami, szpinak, sos pomidorowy lub  ketchup świeże listki bazylii Mąkę wsypać do misy miksera, wbić jajka, dodać cukier, sól, drożdże i mleko - wyrabiać mikserem przez kilka minut na średnich obrotach

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania