tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:61/313)

Krokiety z kurczakiem i pomidorowym mascarpone 147

szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki jasnego piwa 3 jajka 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżki oleju sól Panierka: około 2 szklanek bułki tartej 2 jajka Sposób wykonania: Farsz: Kurczaka szatkujemy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy serek mascarpone, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego(...)Całość miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta. Na dużej patelni smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Qchnia po prostu
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym. 262

prostu idealnie nie za kwaśny i nie zbyt słodki. Bardzo dobry! Więc zapraszam was do wypróbowanie tego przepisu. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 200 ml oleju do smażenia 1 jajko 100 g bułki tartej 1,5 szklanki wody Średnia cytryna 5 łyżeczek cukru 2 łyżki sosu pomidorowego sól, pieprz, olej sezamowy Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrawamy(...)jajku i bułce tartej. Tą czynność powtarzamy dwa razy. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu przez ok. 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu filety studzimy.  Ostudzone filety kroimy w długie paski. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sok z cytryny, cukier i sos pomidorowy, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu dodajemy kurczaka, gotujemy, aż kurczak wchłonie prawie wszystek

Kuchnia Łukasza
Kotlety kalafiorowe z kurczakiem 160

piersi kurczaka 1 biała cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 50 g żółtego sera Sól Pieprz 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka Kalafior gotujemy z delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka.  Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na małych(...)oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojony na małe kawałki kalafior, wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na zwartą masę, formujemy kotlety. Przed smażeniem każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 193

oraz pieprzu. Suszone pomidory drobno siekamy, przekładamy do miski. dodajemy porwaną na kawałki (lub pokrojoną w małą kostkę) mozzarellę, tarty cheddar oraz posiekaną drobno natkę, mieszamy. Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy „kieszenie” kurczaka. Każdą pierś owijamy 2 plasterkami szynki parmeńskiej w taki sposób, by szynka zakryła nacięcie z farszem. Przygotowane mięso układamy

Smaki Na Talerzu
Pierś z kurczaka z szynką i serem 208

Składniki ( 4 porcje) : 1 podwójna pierś kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku

A Ty Smakuj Mnie
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 628

koszyczki z tortilli ; 4 - 5 placków tortilla 1 pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała czerwona papryka 1 mała cebula sól, pieprz ( dowolna przyprawa do kurczaka ) 1 jajko 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu trochę tartego sera żółtego natka pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE : Paluszki krabowe - paluszki należy odmrozić. Następnie obtoczyć w  rozmąconym jajku i bułce tartej. Paluszki smażymy z jednej i drugiej strony na złoto. Wykładamy na talerz, przecinamy na pół i układamy na paterze. Ślimaczki francuskie - pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1469

kolorowe mini papryki natka pietruszki ½ kg mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula ¾ szkl. bułki tartej zalanej zimnym mlekiem po sam rant łągodna papryka w proszku sól, pieprz 2 łyżki majeranku 1 łyżka oleju do glazurowania: 1 łyżka miodu i 1 łyżka sosu sojowego Ćwiartki kurczaka myjemy, osuszamy i oddzielamy mięso od kości zaczynając od najszerszej strony, delikatnie podcinając mięso(...)kostkę, podsmażamy na oleju. Łączymy surowe mięso z drobno pokrojonymi papryczkami, posiekaną natką pietruszki i podsmażoną cebulę. Dodajemy jajko, namoczoną w mleku bułkę tartą, doprawiamy farsz do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nadziewamy ćwiartki kurczaka dokładnie farszem, aby nie było wolnej powierzchni, podwijamy fałdy skóry dokładnie pod spód i ukłądamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Środa: Słodko-kwaśny kurczak w sezamie 104

kurczaka. Rozgrzej na patelni 1/2 szklanki oleju. Temperatura powinna być dość wysoka. Najlepiej sprawdzić to w ten sposób: włóż drewniany patyczek do sushi do oleju. Kiedy wokół końcówki patyka zaczną tworzyć się pęcherzyki powietrza temperatura jest właściwa. Możesz też wrzucić odrobinę ciasta, w którym otoczony jest kurczak na tłuszcz. Jeśli zacznie się natychmiast smażyć możesz wkładać mięso. Kurczaka wkładaj(...)smaż kurczak partiami – panierka jest kleista i kawałki kurczaka zlepiają się ze sobą. Po wyłożeniu kawałków mięsa na tłuszcz, przesmaż je chwilę i od razu odwróć na drugą stronę. Chodzi o to, że ciasto jest lejące i szybki spływa w dół i na wierzchniej części mięsa zostanie go mało. Jeśli odwrócisz od razu odwrócisz kurczaka panierka obsmaży się z obydwu

Niedzielny kucharz
Środa: Słodko-kwaśny kurczak w sezamie 119

kurczaka. Rozgrzej na patelni 1/2 szklanki oleju. Temperatura powinna być dość wysoka. Najlepiej sprawdzić to w ten sposób: włóż drewniany patyczek do sushi do oleju. Kiedy wokół końcówki patyka zaczną tworzyć się pęcherzyki powietrza temperatura jest właściwa. Możesz też wrzucić odrobinę ciasta, w którym otoczony jest kurczak na tłuszcz. Jeśli zacznie się natychmiast smażyć możesz wkładać mięso. Kurczaka wkładaj(...)smaż kurczak partiami – panierka jest kleista i kawałki kurczaka zlepiają się ze sobą. Po wyłożeniu kawałków mięsa na tłuszcz, przesmaż je chwilę i od razu odwróć na drugą stronę. Chodzi o to, że ciasto jest lejące i szybki spływa w dół i na wierzchniej części mięsa zostanie go mało. Jeśli odwrócisz od razu odwrócisz kurczaka panierka obsmaży się z obydwu

Niedzielny kucharz
ROLADKI Z SEREM I SZYNKĄ 305

takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta  1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster sera. Ciasno zwijamy roladki,spinamy

Z Majeczką w kuchni
Filet z kurczaka panierowany w trzech ziarnach 111

Pomysł na kotlety z kurczaka w nieco odmiennej wersji.  Alternatywa dla klasycznych kotletów drobiowych podawanych na co dzień.  2 porcje 2 filety z kurczaka każdy tak po około 120 g panierka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren pestek dyni dodatkowo  1 jajko mąka pszenna do panierowania przyprawa(...)kurczaka masło klarowane do smażenia Filety rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy. Do miski wsypujemy bułkę tartą i wszystkie ziarna, mieszamy. Przygotowane wcześniej kotlety drobiowe panierujemy kolejno w mące, rozbełtanym jajku i panierce z ziarnami.( Mocno dociskamy panierkę aby ziarna nie odpadały podczas smażenia).  Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy

Andzia Pichci
Menu na tydzień: Proste dania orientalne 195

pozostałe dni tygodnia (a potem część zamrozić). Udało nam się skompletować zestaw prostych dań orientalnych, który wygląda następująco: Menu na tydzień – Proste dania orientalne Niedziela: Kurczak w rozmarynie pieczony na ziemniakach Poniedziałek: Tarta z brokułowego ciasta z chorizo Wtorek: Domowy shish kebab z kuskusem z kalafiora Środa: Pieczona cieciorka z wołowiną i kaszą jaglaną Czwartek: Super prosta(...)Pobierz listę zakupów Niedziela: Kurczak w rozmarynie pieczony na ziemniakach To szybki obiad, który robi się sam. Trzeba tylko zamarynować kurczaka w aromatycznej i bardzo prostej marynacie, wyłożyć na warzywa i do pieca. Po 40 minutach wyciągnięcie z piekarnika niesamowicie pachnące danie, do którego wystarczy podać garść sałaty. Zobacz przepis. Poniedziałek: Tarta z brokułowego ciasta z chorizo Jedno

Niedzielny kucharz
Chicken saag 136

puszki -2 łyżki ghee lub zwykłego masła -sól, pieprz Przygotowanie Rozmrozić szpinak. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać.  Na patelni rozgrzać masło. Usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Dodać cebulę, tarty świeży imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć na średniej mocy palnika aż cebula się

Zielona Kuchnia
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 131

kurczaka na połowy, patrząc co znajduje się w środku. Ostatnio, jeśli robimy kurczaka to zazwyczaj właśnie faszerowanego. Obserwując ruch na naszym blogu widzimy, że Wy również lubicie nadziewanego kurczaka. Nasz przepis na kurczaka faszerowanego wątróbką to absolutny hit Niedzielnego Kucharza. Gorąco polecamy Wam też przepis na k urczaka faszerowanego chlebem – klasyk amerykańskiej kuchni, prosty, a naprawdę niesamowity. Jak pieczemy kurczaka(...)tylko jedno: kurczaka pieczemy bez przykrycia. Za to obracamy go podczas pieczenia. Kupujemy też małe kurczaki (polecamy francuskie kurczaki perigold, dostępne w jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas pieczenia takiego kurczaka to 1 ½ godziny. My lubimy dobrze wypieczone mięso o chrupiące skórce. Składniki: Kurczak w całości 300 g mielonego kurczaka lub indyka

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania