tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:35/313)

Piersi z kurczaka w panierce z ziarnami słonecznika 179

Jeżeli znudziły się Wam piersi kurczaka przygotowane w ten sam sposób, co kotlety schabowe, to zachęcam do zastąpienia bułki tartej - ziarnami słonecznika. Piersi kurczaka z taką panierką będą bardzo sycące :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie ziaren słonecznika (co najmniej 200 g) 2 jajka sól, pieprz olej do smażenia Piersi umyć, osuszyć, rozkroić i za pomocą tłuczka

Ugotować
SAŁATA Z KURCZAKIEM I SOSEM JOGURTOWYM 731

uwielbiamy sałaty na różne sposoby, wręcz- wszystkie możliwe sposoby... Różne zestawy, różne sosy. Dzisiejszy jest na bazie jogurtu greckiego z serem Grana Padano. W połączeniu z grillowanym kurczakiem oraz dodatkiem płatków tartego sera - pychota. Składniki na 4 porcje: - 1 główka sałaty lodowej - 2 piersi od kurczaka - zioła prowansalskie - mielony czosnek - pieprz, odrobina soli Składniki sosu: - ok.200g jogurtu (u mnie

Smaczne Zdrowe
Krokiety z mięsem kurczaka i serem 204

duże białe cebule 1 łyżka masła 15 dkg tartego sera Gouda 1 łyżeczka soli 1/6 łyżeczka pieprzu olej słonecznikowy do smażenia Panierka: 2 jajka 1/2 kubka bułki tartej Jak przygotować krokiety z mięsem . Ciasto naleśnikowe: do plastikowego garnka wbić jajko, dodać sól oraz szczyptę cukru, wlać także mleko oraz wodę. Ubijać przez chwilę robotem ręcznym albo ubijaczką(...)farszem w środku. Na talerz wysypać bułkę tartą, na drugi talerz wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Krokiety obtaczać najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany olej wkładać krokiety. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Krokiety z mięsem kurczaka i serem Smacznego! O czym warto pamiętać

mecooks
Cordon bleu – klasyka kotleta 171

Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta

Smaki Ewy
Tarta z kurczakiem i warzywami 350

dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, lekko skrapiamy oliwą i smażymy na patelni, kilka minut po każdej ze stron. 2. Pierś z kurczaka lekko rozbijamy ręką, w miseczce rozdrabniamy pół kostki rosołowej i zalewamy 2 łyżkami oliwy. Taką marynatą nacieramy pierś i smażymy na patelni w całości, po ok. 3 minuty z każdej(...)jajkami, startym żółtym serem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Masa musi być dobrze doprawiona.  4. Na formę do tarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki.  5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość zalać masą śmietanowo jajeczną

Mój Smak na Życie
Smażone kulki mięsne 360

Mój sposób na wykorzystanie porosołowego bądź pieczonego kurczaka: kulki mięsne z dodatkiem warzyw i ryżu (makaron też może być). Podczas ich przygotowywania jest trochę zabawy, gdyż najpierw obtoczyć je należy w mące, jajku i bułce tartej, ale dzięki temu zabiegowi kuleczki mają rewelacyjnie chrupiącą skorupkę. Mąkę i bułkę tartą zalecam wsypać do wyższej i szerokiej miski, wtedy(...)marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * bułka tarta- 4-5 łyżek * chili, bazylia, sól, pieprz- do smaku * olej- 1/2 litra Dodatkowo: * bułka tarta * mąka pszenna * jajko- 2 sztuki Ugotować ryż. Gotowanego kurczaka zmielić wraz z ugotowaną marchewką i pietruszką. Masę połączyć z ryżem, bułką tartą (masa powinna być dosyć zwarta), przyprawami, ponownie wyrobić całość

Kraina Miodem Płynąca
Roladki z kabanosem 173

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 zielony liść pora, 1 długi kabanos dębowy, 1/2 marchewki, pieprz, sól, ognista mieszanka przyprawa, 1 jajko, do obtoczenia: bułka tarta. Przygotowanie:      Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora

Aga w kuchni
Grzybowa tarta 174

Przygotowana przeze mnie tarta to bardzo fajne połączenie tradycyjnego kruchego ciasta z posiadającymi niezwykłe walory smakowe duszonymi na maśle grzybami. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g(...)folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie wyłożyć formę do tarty, nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, a następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, całość przesmażyć na oleju około

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak nadziewany 372

podrobów, 1,5-2kg wątróbka drobiowa pęczek natki pietruszki pół szklanki bułki tartej mleko 3 łyżki masła jajko sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy w środku solą. Do bułki tartej dolewamy mleko, aż będzie miała konsystencje gęstej śmietany.Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, wątróbkę, jajko, 1 łyżkę masła, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie(...)nadziewamy kurczaka i zaszywamy.  Roztapiamy pozostałe masło, dodajemy do niego przyprawę do kurczaka i smarujemy całego kurczaka z zewnątrz. Pieczemy przez półtorej godziny pod przykryciem i pół godziny bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Sałatka warstwowa z selerem i kurczakiem 1907

przygotowania warstwowej sałatki zastosowałam gotowy tarty seler marynowany, wędzonego kurczaka i ananasa. Często łączę seler z ananasem z puszki, bo to samczne połączenie. Polecam też sałatkę z dodatkiem brzoskwini z puszki: Sałatka z selera z brzoskwiniami i kurczakiem Kurczaka wędzonego kupiłam specjalnie z myślą o tej sałatce i czekał sobie w lodówce na swoją kolej. A groszek, kukurydza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kurkami i kurczakiem 168

kurki). Wszystko zalej mieszanką serowo – jajeczno – śmietanową. Posyp mozzarellą. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło. Artykuł Tarta z kurkami i kurczakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Zapiekanki na drożdżowym cieście z kurczakiem i serem 98

drożdży 250 ml ciepłego mleka 70 ml ciepłej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: 300-400 g piersi lub polędwiczek z kurczaka 1-2 małe cebule 200 g tartego ementalera 1 i 1/2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% mielona papryka szczypta ostrej papryki szczypta mielonego imbiru sól, pieprz olej Do podania: sos tysiąca wysp(...)łyżką czy drewnianą łopatką). Brzegi ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem, a na środek (samo wgłębienie) wykładamy po mniej więcej 1/2 łyżki gęstej śmietany, rozprowadzamy. Następnie rozkładamy usmażonego kurczaka i piórka cebuli. Posypujemy kukurydzą oraz tartym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kolejne 15 minut. Podajemy polane sosami lub ketchupem

Smaki Na Talerzu
Tarta ziemniaczana z kurczakiem i warzywami 267

ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać masło, sól do smaku i drobno posiekany koperek, po czym dobrze wymieszać. Masę ziemniaczaną przełożyć do formy do tarty o średnicy 32 cm, rozprowadzić równomiernie i obkleić również boki. Kurczaka umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę, przełożyć na patelnię i polać oliwą. Doprawić solą i pieprzem, po czym smażyć do momentu(...)dodać śmietanę, rozdrobnioną mozzarellę i doprawić całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na podpieczony spód ziemniaczany ułożyć równomiernie mięso z kurczaka, następnie cukinię i paprykę. Całość polać połową sosu. Następnie ułożyć różyczki brokułu i polać pozostałym sosem. Wierzch tarty posypać oregano i włożyć do piekarnika. Piec około 40 minut. Upieczoną tartę posypać natką pietruszki i podawać. Uwagi: Żeby

Passions hobbies life
Makaron z dynią i kurczakiem 94

pochwałom nie było końca Wersja z kurczakiem okazała się jeszcze lepsza niż wersja bezmięsna! Polecam wielbicielom dyni i dań makaronowych – nie zawiedziecie się na 4 porcje: około 300 g dyni hokkaido 300-350 g polędwiczek z kurczaka 2 cebule 1-2 ząbki czosnku 150 ml śmietanki 30% 40 g tartego parmezanu 1-2 łyżki posiekanej natki mielona papryka(...)minutach zawartość patelni podlewamy około 1/3 szklanki zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż do miękkości dyni. Miękką dynię oprószamy szczyptą mielonego imbiru oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy kurczaka. Wlewamy śmietankę wymieszaną z tartym parmezanem. Podgrzewamy jeszcze chwilę, mieszając, aż do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku szczyptą ostrej papryki oraz pieprzem. W międzyczasie gotujemy w osolonym wrzątku makaron

Smaki Na Talerzu