lubelskim rynku, ale z pewnością ma już wielu fanów. Duży plus: słuchają klientów, z pokorą przyjmują negatywne uwagi i co najważniejsze wprowadzają zmiany. Do tego jest dość tanio (w porównaniu z innymi lokalami) i mają dowóz aż do 3 nad ranem. Moja opinia o lokalu z dnia otwarcia do przeczytania TU. Jakiś czas później sprawdziłam i dużo się zmieniło
Pasja Smakuwodą gwałtownie zareaguje. Wciąż myślałam, gwałtownie, ale jak? Zadzwoniłam do taty i zapytałam go czego mogę się spodziewać. Przyciągało mnie w tym przepisie dodatkowo to, że jest dosyć tani jeśli chodzi o składniki. Można powiedzieć, że ze strachu, aby odwlec chwilę pieczenia brukowców upiekłam Lebkuchen, Piernikowe choinki i nawet Katarzynki, mimo iż już w pudełkach miałam ogromną ilość przeróżnych pierników
Blondynka Gotujeuszka zamrozić (najpierw mrozimy godzinę poukładane na tacce, dopiero potem można przełożyć do torebek – dzięki temu nie skleją się). Jeśli przygotowujecie bardzo dużo uszek i chcecie przygotować je taniej, można dodać do grzybów starte na tarce, przesmażone pieczarki. Przepis na ok. 70 sztukUszka z grzybami – ciasto:2 szklanki mąki pszennej (ok. 300 g)1 żółtko (można pominąć
Poezja smakuJajko w roli glownej do drugiego dania.Prosto,tanio i pysznie.Sos koperkowy ,ziemniaki puree,ulubiona jarzynka i pelnowartosciowy posilek gotowy.Od zawsze lubie ten zastaw ( ulubione danie z przedszkola) i z przyjemnoscia powtarzam to danie .Mozemy uzyc jajek gotowanych na twardo,jajko mollet (polmiekkie zoltko,sciete bialko) lub jajko ugotowane w koszulce.Skladniki na sos koperkowy:250 ml bulion warzywnego3-4 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!teorii.Dziś w kuchni smalcu nie używa prawie nikt,bo wszyscy wiedzą ,ze tłuszcz ten jest groźny niczym czarnobylska katastrofa.Fakty sa jednak zupelnie inne.SMALEC POSIADA WIELE ZALET.Jest łatwo dostępny,tani,nie posiada żadnych dodatków i nie da się przy nim kombinowac.Nie można go wymieszać z woda,bo będzie pryskał na patelni.Profil lipidowy smalcu wieprzowego jest niemal identyczny jak profil innego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Surowka z bialej kapusty nalezy do najpopularniejszych dodatkow obiadowych.Podanie tej taniej,prostej,smacznej i jakze zdrowej surowki mozna urozmaicic zmieniajac dodatki.Nie zawsze musi jej towarzyszyc niesmiertelna marchewka z cebula i jablkiem.Dzis z papryka,imbirem,orzeszkami ziemnymi i migdalami-na chinski sposob.Niezwykle smaczna a przepis pochodzi z kartki z kaledarza.Nie zapominajmy o tej pospolitej jarzynce ,bo ma zbawienny wplyw na nasz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sledzik" przetrwal wiele stuleci i wszystkie kulinarne mody.W sredniowiecznej Polsce sledzie nalezaly do potraw tanich i pospolitych.Pozniej mawiano,ze gdyby sledz byl drozszy-nalezalby niewatpliwie do najbardziej cenionych przekasek swiata.Moze byc podawany na wiele sposobow i zawsze swietnie smakuje.Sledzie powinnismy spozywac nie tylko w piatki i w czasie Wielkiego Postu ,ale powinny pojawiac sie w naszej diecie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zurek to jedna z najstarszych zup, opisywana juz w XIII wieku,byla przez wieki w Polsce potrawa narodowa.Ta nieskomplikowana i tania potrawa przetrwala stulecia nie tylko w kuchni ludowej ,ale i dworskiej.Przed wiekami sporzadzano polewki z ziarna zboz roztartego miedzy kamieniami.Tak powstal zur bedacy ulubiona zupa naszych przodkow.Po wychodowniu wlasnego zakwasu zur-ek stal sie i moja ulubiona zupa.Zurek gotuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!innymi tajemnymi dodatkami.Choc osobiscie nie jestem szczegolna kielbasiana fanka,czasami z przyjemnoscia racze sie Currywurstem.Musze przyznac,ze jest naprawde smaczna.Smaczna,niezaleznie od tego gdzie ja kupimy,syta,tania i latwodostepna.Oto cala tajemnica popularnosci niemieckiego Wursta.Najsmaczniejsza bedzie jednak ta przygotowana w domu,bo sos bedzie bez "E" dodatkow.Imbissy bazuja glownie na przygotowanych przemyslowo sosach curry,z niemalym wsadem z tablicy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nawet najprostsza ale domowa pizza jest o wiele lepsza niż kupna. Co prawda takie z pizzerii tez bywają smaczne, ale co domowe to domowe. No i co ważne wychodzi taniej, zwłaszcza gdy w domu ma się łasuchów.1 kg mąki pszennej typ 500500 ml mleka 3,2%1/3 szk oleju 1 łyżka soli1 łyżka cukru65 g świeżych drożdżySos :1 czubata
Ewa w kuchniwagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie faszerowańce i nie zawsze musi to być papryka.Rozwi
Ewa w kuchnikupować gotowe wędliny jeśli domowe wędliny można szybko i tanio zrobić samemu? Ja za grosz nie mam zaufania do tych ze sklepu… Robię sama i zdecydowanie wiem co jem! Oczywiście mięso musi być dobrej jakości… Na blogu znajdziecie kategorię domowe wędliny w której można znaleźć przepisy m.in. na schab suszony, mięso w słoiku, szynki pieczone, boczek pieczony
UgotujmyTo.plobiad!! Bez żadnych dodatków w postaci mięsa czy surówki:) No to robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam!SKŁADNIKI:4 cebule2 jajka1/3 szklanki mleka1
Słodko-Słony Świat Ilonyoczywiście do kawy... Smak kawy nabiera zupełnie nowego wymiaru:) U osób z alergią na krowie mleko jest to rewelacyjny zamiennik. No i co ważne, produkcja takiego mleka jest naprawdę tania, koszt oceniam na 2,5-4 zł za 1 litr (potrzeba 1 opakowania 200 g wiórków). Koszt mleka sklepowego to około 8 zł za 400 ml! Ważne jest, aby wiórki
Słodko-Słony Świat Ilonytrzeba to wykorzystać! Dziś mam dla Was błyskawiczny przepis na lekkie , biszkoptowe ciasto , które każdy zje z przyjemnością nawet w największe upały!Smacznie … szybko … tanio! SKŁADNIKI:- jajko – 6 szt- cukier – 1+1/3 szkl- mąka – 2 szkl- proszek – 2 łyżeczki- czereśnie – 300gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Tortownicę ( 24cm ) wykładamy papierem do pieczenia.Piekarnika nagrzewamy na 170C.Z czereśni
Ostra na Słodko