Wytrawne ciasto-ślimak 191Właściwie nic wyjątkowego. Kolejna wersja przekąski na bazie ciasta francuskiego. Jednak zarówno jej kształt jak i składniki nie są już takie oczywiste.Wnętrze jest serowe z dodatkiem szynki, ale także warzywne. Nie byłabym sobą, gdyby nie wykorzystała tego, co akurat teraz jeszcze jest najpyszniejsze, mianowicie cukinii. Kształt ślimaka-zawijasa, sprawia, że możemy podać to danie w ciekawy sposób po prostu
Pichceniomania
Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 190wieprzowa z suszonymi owocami 700 ml cydru (zastąpiłam redd’s-em), 200 g suszonych moreli, 200 g suszonych śliwek, 1 laska cynamonu, 6 goździków, 1 kg wieprzowiny od szynki (ze skórką), 2 łyzeczki bulionu w proszku lub kostka bulionowa, 2 łodygi selera naciowego, 1 łyżka masła, mąka do zagęszczenia sosu, sól, pieprz. Cydr podgrzać, dodać bulion i rozpuścić, włożyć
Pieguskowa Kuchnia
Makaron z pieczarkami i boczkiem 234problemu zabrać na drugi dzień do pracy i podgrzać w mikrofali. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: 150 g wędzonego boczku ( ja użyłam szynki) 250 g pieczarek 400 g pomidorów 2 ząbki czosnku 400 g makaronu 50 g masła 50 g sera owczego lub feta szczypta soli szczypta pieprzu zioła Przygotowanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem
KuchniaWeDwoje.pl
Szynka z wolnowara 278Pewnej decyzji nie żałuję. Nie żałuję, że kupiłam wolnowar. Mięso przyrządzone w nim jest absolutnie smaczniejsze niż z piekarnika. Jedyny mankament to długie czekanie na wynik. Tym razem robiłam szynkę. Pyszna, smaczna i soczysta, o zapachu już nie wspomnę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Orkiszowa wytrawna rolada i "Nic nie trwa wiecznie" 223pół łyżeczki cukru 300 g jasnej mąki orkiszowej 200 g razowej mąki orkiszowej łyżeczka soli ok. 350 ml ciepłej wody 4-5 łyżek dobrej oliwy Dodatki salami polędwica lub szynka ser dojrzewający np. grana padano dwie garści rozmrożonej fasolki szparagowej łyżeczek suszonego majeranku czosnek granulowany jajko łyżka sezamu Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Dodać do nich cukier
Weekendy w domu i ogrodzie
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 196piekarnika 21 przypiekło 22 gdyby 23 sos 24 rzadka 25 kukurydzianej 26 będzie 27 plastry 28 kluski 29 makaron 30 ugotowane ziemniaki 31 bułka Artykuł Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni
Jaglana tarta ze szparagami i "Nic nie trwa wiecznie" 162wiosenne danie :) Miejmy nadzieję, że pogoda wkrótce się poprawi, by częściej cieszyć się wiosennymi daniami. Składniki (na keksówkę): 180 ml kaszy jaglanej kilka szparagów chili mozzarella wędlina, np. szynka, polędwica sól pieprz szczypiorek Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Kaszę zalać 360 ml wody i gotować do odparowania wody. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kaszę
Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta ze szparagami 253Składniki: 150 g mąki (pół na pół tortowa i krupczatka) 1 jajko 75 g margaryny 1/2 łyżeczki soli 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 plasterków szynki parmeńskiej 2 łyżki kaparów 3 … Czytaj dalej Tarta ze szparagami
czarrna od kuchni
ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową 313składniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem. Na każdy plasterek nakładamy
Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane na 3 sposoby 1141ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem – są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką z dodatkiem rzodkiewki i curry, smakują wyśmienicie. Wszystkie 3 przepisy są szybkie i proste w wykonaniu. Polecam na zbliżające się Święta Wielkanocne Do dekoracji
Marta Gotuje
Torta ze szinkōm (Tort z szynką) 193dnem 38 zrzućcie 39 pokrójcie 40 idziemy 41 później 42 różne 43 plastry 44 gości 45 trzeba 46 napracować 47 nas 48 dużo Artykuł Torta ze szinkōm (Tort z szynką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni
Czarniak po włosku 290Składniki: 30 dkg świeżego fileta z czarniaka 8 plasterków szynki parmeńskiej pasta z suszonych pomidorów przyprawa do ryb Galeo Przygotowanie: Fileta przekroić na cztery kawałki, każdy z nich nasmarować pastą … Czytaj dalej Czarniak po włosku
czarrna od kuchni
Placuszki z szynką 221Zbliża się weekend! Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na śniadanie polecam te pyszne placuszki z szynką i natką pietruszki :) Ja osobiście takie placuszki robię również na obiad czy kolację :) Czytaj więcej
Ana Mari's world
Wiosenna patelnia z kurczakiem, tortellini i Apetina 217sami jak smakuje..a twierdzę, że mój eksperyment smakuje bardzo dobrze! Składniki na 2 porcje: 30 dag mięsa z udek kurczaka bez skóry 15 dag kolorowego tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku
Wanilia i Kardamon
Szynka z szynkowaru drobiowa 210lodówce na całą noc. 3. Na drugi dzień mięso przekładamy do szynkowaru, upychamy, szczelnie zamykamy. 4. Do garnka wlewamy wodę, na spód dajemy ściereczkę, wkładamy szynkowar. Szynka powinna się parzyć jakieś 1,5 godziny. 5. Po tym czasie szynkowar wyjmujemy, studzimy i wkładamy na całą noc do lodówki. 6. Jeśli chcemy wyjąć mięso polewamy spód szynkowaru gorącą
kruche babeczki