szynka - 15846 przepisów (strona:141/1057)

Włoska uczta i Festiwal Pizzy w SAN LORENZO 172

smaków pizzy! Przetestowałam kilka rodzajów i każdy polecam, fakt byłam głodna, bardzo hehe. Żartuje, wracam na te same smaki więc warto. Jaką pizze zjecie: Regina  sos pomidorowy, mozzarella, szynka, karczochy w oleju i oregano  Mare e Monti  pieczarki, mozzarella, czarne oliwki, rukola  Prosciutto e funghi  sos pomidorowy, szynka, ser, pieczarki San Lorezno  sos ragu(...)mozzarella, płatki parmezanu  Parma  szynka parmeńska, ser mozzarella, rukola i płatki parmezanu  Quatro stiagoni  szpinak, ser gorgonzola, szynka, ser mozzarella, pieczarki, kiełbasa, sos pomidorowy  Salmone affumicato  łosoś wędzony, szpinak, świeża śmietana  Funghi e salsica  sos pomidorowy, ser mozzarella, kiełbasa, pieczarki Promocja trwa w godzinach 16 - 22 Koniecznie wymagana jest rezerwacja

Niezły Młynek
Mus z szynki w galarecie 134

szynki gotowanej, 1 mała cebula lub 2 szalotki, 100 g miękkiego masła, 500 ml bulionu drobiowego (najlepiej domowego), 10 g żelatyny, sok z cytryny, 1 białko do sklarowania bulionu, do przybrania do wyboru: jajka ugotowane na twardo, groszek konserwowy, marchewka gotowana, kukurydza z puszki, Jeżeli bulion nie jest klarowny, należy go sklarować – do zimnego bulionu dodać 2 łyżki soku(...)trochę letniego bulionu, miseczkę wstawić do garnka z wodą i podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Wlać żelatynę do gorącego bulionu, dokładnie wymieszać. Szalotkę drobno pokroić, sparzyć. Szalotkę i szynkę zemleć w maszynce do mięsa. Masło utrzeć na pulchną masę, dalej ucierając dodać szynkę z szalotką. Foremki do galaretki przepłukać zimną wodą. Na dno formy wlać trochę galaretki, odstawić

królestwo garów
Sałatka z tortellini z szynką konserwową 5658

Przepyszna sałatka z tortellini i szynką konserwową. Ekspresowa w wykonaniu a jaki smak! Pyszności! Przepis na sałatkę z tortellini jadłam pierwszy raz u swojej Przyjaciółki parę lat temu. Jest genialna!   Składniki: – 1 opakowanie tortellini (250g) – użyłam tortellini z serem – 200 g szynki konserwowej (gruby plaster) – 1 puszka kukurydzy konserwowej – 1 zielony ogórek – mały(...)łyżki majonezu – 1 ząbek czosnku   Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy (ja jeszcze ciepłe oblewam olejem, tak aby się nie skleiły jak będą zimne). Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę, zielony ogórek obieramy, wycinamy gniazda nasienne i również kroimy w kosteczkę. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z majonezem. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce

CookYourself
Błyskawiczny omlet z pomidorami 255

Błyskawiczny omlet pomidorami to bardzo szybki pomysł na śniadanie. Zróbcie i sprawdźcie, że śniadanie to nie tylko kanapka z szybką albo serem. Wystarczy odrobina inwencji i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka brokułowa z szynką 242

dzisiejszą kolację polecam pyszną sałatkę brokułową z szynką, porem i ogórkami kiszonymi. Sałatka jest bardzo lekka i smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej domowej imprezie. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 brokuł, 1 por, 1 puszka groszku konserwowego, 250g szynki konserwowej, 2 ogórki kiszone, 5 jajek, 5 łyżek majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na małe różyczki. Wrzucam do gotującej się osolonej(...)wody. Gotuję około 5 minut. Odcedzam i studzę. Pora kroję w cienkie plasterki. Przelewam wrzącą wodą. Odstawiam do przestudzenia. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szynkę oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek odsączam z zalewy. 2. Do miski przekładam przygotowane składniki: brokuła, pora, jajka, szynkę, ogórki oraz groszek. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku

Tradycyjna kuchnia Kasi
BEEF WELLINGTON A'LA GORDON RAMSAY 214

pieczarek (lub prawdziwków) - świeży tymianek (może być suszony) - 1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 300g) - 1 żółtko - 1 łyżka masła klarowanego - musztarda dijon lub angielska - sól i pieprz - 150g szynki długo dojrzewającej w plastrach (parmeńska, szwarcwaldzka), u mnie 120g Wołowinę myjemy, osuszamy delikatnie ręcznikiem i dokładnie usuwamy błony. Przyprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Na bardzo gorącej patelni rozpuszczamy masło(...)grzybową wrzucamy na suchą patelnię i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Odstawiamy do wystudzenia. W oryginale było, by rozwinąć folię spożywczą ułożyć na niej plastry szynki na zakładkę, na nich rozsmarować grzyby, ułożyć mięso i wówczas wszystko razem ciasno zwinąć. Pakunek włożyć na ok.20 minut do lodówki. Następnie mięso wyjmujemy, odwijamy z folii i przekładamy

Smaczne Zdrowe
Roladki z sałatką 461

posmarowany majonezem to był rarytas. Bardzo często taki jadłam. Nie tylko od święta ale także na niedzielę moja mama czarowała jajka z majonezem, i sałatkę jarzynową którą owijała w szynkę. Robiła takie ruloniki. Z szynką było wtedy ciężko, ale jak udało się ją upolować to było święto w domu. Z uwagi na to ,że byłam niejadkiem mama zawsze starała się(...)ziemniaków 2 marchewki 1 por biała część 5 ogórków korniszonów 4 jajka 1 kawałek selery sól, pieprz majonez kielecki pozostałe: 3 jajka ogórek korniszon 3 pomidory 4 plastry szynki konserwowej majonez kielecki papryka czerwona natka pietruszki. Ziemniaki gotuję, a marchew, seler wykorzystuję ugotowany z rosołu. Warzywa jak ostygną kroję drobno, dodaję pokrojone ogórki, por, i jajka ugotowane na twardo

wesoła kuchnia
Proste i zdrowe przystawki na Sylwestra / karnawał 7347

zezłocenia. Posypujemy na wierzchu sałatki. Fritata z papryką i fetą: 8-10 jajek, 2 czerwone papryki, oliwa z oliwek w sprayu, ok. 50 g fety, opcjonalnie: 100 g chudej szynki. Omlet na śniadanie? Tak, ale pieczona wersja, czyli włoska fritata doskonale smakuje na zimno. Wystarczy upiec fritatę w piekarniku, by otrzymać nietuzinkową przystawkę. Jako dodatki użyłam papryki, szynki i fety(...)możemy wykorzystać dowolne warzywa. Blachę (23×23) wykładamy papierem i smarujemy/spyskujemy oliwą. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Wlewamy do formy. Posypujemy posiekanymi w kostkę paprykami oraz pokrojoną szynką (jeśli używamy). Na wierzchu rozkruszamy fetę. Zapiekamy w 200°C przez ok. 20 minut. Po wystygnięciu delikatnie odrywamy od papieru i kroimy na kwadraty lub prostokąty. Naleśniki na patyku: usmażone

Poezja smaku
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3250

warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! SAŁATKA Z TORTELLINI I PYSZNYM SOSEM PRZEPIS TUTAJ Kolorowa i bardzo smaczna sałatka z makaronem tortellini, szynką, warzywami i pysznym sosem. Polecam! ROLLSY Z TORTILLI Z ŁOSOSIEM PRZEPIS TUTAJ Smacznie, zdrowo, kolorowo! Łatwe, szybkie i przepyszne przekąski, które w dodatku pięknie prezentują się na stole. ROLLSY Z SZYNKĄ(...)TORTILLI PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczna i efektowna zapiekanka meksykańska w kształcie tortu, z tortillą, warzywami i mięsem mielonym. ROLADKI NALEŚNIKOWE ZAPIEKANE POD BESZAMELEM PRZEPIS TUTAJ Naleśniki zapiekane z pieczarkami, szynką i porem, pod pierzynką z beszamelu i sera żółtego to świetny pomysł na pyszną imprezową zapiekankę. CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ Cukinia faszerowana i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera

Blog z Apetytem
Sałatka z szynką i ananasem 394

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 puszka ananasa 1 słoiczek selera konserwowego 200g szynki z indyka ale może, to być wasza ulubiona szynka 5-6 jajek 1 puszka kukurydzy Spora garść drobno posiekanego szczypiorku i koperku Majonez i jogurt po 3łyżki Sól, pieprz(...)smaku Przygotowanie: Kukurydzę, seler oraz ananasa odsączyć na sicie. Jeśli ananas jest w plastrach, to pokroić go na nieduże kawałki. Jajka   ugotować na twardo, wystudzić. Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać majonez z jogurtem doprawić solą i pieprzem. W przygotowanej misce/salaterce ułożyć warstwowo seler, ananasa, szynkę, kukurydzę. Na to wyłożyć przygotowany sos majonezowo-jogurtowy. Na sos ułożyć drobno pokrojone jajka

W garach u Gosi
Szakszuka z brokułami i szynką parmeńską 132

Odkąd spróbowałam szakszukę oszalałam na jej punkcie. Idealna na śniadanie lub kolację. Pyszna i sycąca, a przy tym kolorowa i zdrowa. Tym razem wymyśliłam sobie jako dodatki brokuł i szynkę parmeńską. Kolejna będzie jeszcze bardziej ekstremalna. Sajgonki chwilowo odpuszczam, ponieważ ostatnia próba popsuła moje nastawienie do nich. Składniki na Szakszukę z brokułami i szynką parmeńską (2 porcje): pomidory krojone(...)puszce brokuł kulka mozzarelli 4 plastry szynki parmeńskiej 4 jajka duża cebula dwa ząbki czosnku sól pieprz zioła prowansalskie łyżka octu balsamicznego płaska łyżeczka cukru trzcinowego Ugotować brokuł w osolonej wodzie i odcedzony odłożyć na bok. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszklić na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wlać pomidory. Szynkę parmeńską podzielić na kawałki i dorzucić

Karola gotuje
Galette z szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi 165

Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) 15 dag żółtego sera (np. gouda) 10 dag szynki parmeńskiej 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła garść liści rukoli sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól oraz schłodzone i pokrojone(...)formujemy je na okrąg o średnicy około 30 cm. W razie potrzeby podsypujemy ciasto i wałek mąką. Przenosimy papier z ciastem na dużą blachę. Na wierzchu układamy warstwę z szynki parmeńskiej zachowując około 1,5 cm odstępu od brzegu. Szynkę posypujemy startym na dużych oczkach serem. Miejscami układamy połówki pomidorków koktajlowych oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość oprószamy tymiankiem

Qchnia po prostu
Brukselka z komosą ryżową i szynką 134

Brukselka z komosą ryżową i szynką posmakuje każdemu, tym bardziej kiedy poznacie sekret, w jaki sposób pozbyć się goryczki z tej małej kapustki. Jedni ją uwielbiają, inni nie znoszą. Mam wrażenie, że brukselka, analogicznie do szpinaku, ma swoich zwolenników i zagorzałych przeciwników. Jeszcze nie tak dawno sama nie przepadałam za tym warzywem, ale odkryłam sposób jak pozbyć się z niej(...)użycia odrobiny cukru. Na szczęście większość zostanie w wodzie, którą się wylewa. Składniki na 2 porcje : 400g oczyszczonej brukselki 80g ugotowanej komosy ryżowej (40g surowej) 140g chudej szynki lub wędzonej polędwicy 1 łyżka oliwy po łyżeczce soli i cukru Ugotować komosę ryżową w lekko osolonym wrzątku w proporcji 2:1. Ostudzić. Można wykorzystać też komosę, która została z obiadu

Dietolog
Pieczeń z suszonymi grzybami i śliwką z nutą majeranku 208

delikatne” łakomstwo i podpinanie guzików w spodniach. Spacery w zimowe, mroźne grudniowe dni sprzyjają zwiększeniu kalorii konkretnym obiadem. Moja rodzina poza słodkościami uwielbia jeszcze wszelkiego rodzaju mięsa. Pieczeń z szynki i mięsa wołowego idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Dodatek suszonych grzybów oraz śliwek nadaje pieczeni niezwykłego smaku i aromatu. Majeranek dodatkowo podkręca ten smak. U mnie w rodzinie robi(...)się różnego rodzaju roladki pieczenie a nawet domowy pasztet czy kiełbasę. Zawsze przed świętami rodzice wędzą swojskie szynki. Uwielbiam ten zapach i smak. Świąteczny czas to taki wyjątkowy czas! Czas lenistwa, podmuchu mroźnego wiatru, skrzących się w słońcu płatków śniegu, odgłosu nuconych kolęd, śmiechu i gwary rodziny, wiary i miłości, nadziei w lepsze jutro, aromatu domowych wypieków, białego opłatka, małego

VioletoweKucharzenie
Piatek: Zapiekanka makaronowa z camembertem 139

prezentujemy bardzo nas do tego zachęciła. Makaronowa zapiekanka inspirowana jest kuglem, stanowi rodzajem hybrydy wersji słodkiej i wytrawnej. Mamy tu makaron, ale pozostałe składniki już deserowe nie są: suszona szynka, jarmuż, pietruszka, parmezan, camembert i oczywiście jajka. Skład zapiekanki może być być rozmaity: camemberta można zastąpić mozzarellą, można zrezygnować z szynki, żeby zdanie było wegetariańskie, lub przeciwnie, dodać do makaronu(...)pieczonego kurczaka. Przepis inspirowany przepisem z Soyummy.com Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 2 jajka Garść szpinaku 5-6 plastrów szynki parmeńskiej lub innej suszonej Garść jarmużu Pęczek posiekanej natki pietruszki 1 szklanka tartego parmezanu 4 plastry camemberta 1 łyżka oleju Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania wsyp

Niedzielny kucharz

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję