Dzień dobry, Dzisiejsze danie to moja kolejna propozycja przekąski na karnawałową imprezę . Sigara Böreği, czyli cygara przygotowane z ciasta filo nadziewanego serem feta i ziołami
Chilli Czosnek i Oliwaciepłej wodzie , nie za zimnej i nie za gorącej. Dzięki temu pozbędziemy się zabrudzeń, które ciepła woda usunie wraz z tłustą warstwą z powierzchni mięsa. Należy to zrobić szybko i zdecydowanie aby nie moczyć za długo mięsa w wodzie. Jak gotować rosół? Po umyciu mięsa możemy przejść do gotowania. I tu bardzo ważna zasada, mięso gotujemy, zaczynając od zimnej wody(...)gorąco, stawiając słoiki wieczkiem do dołu. 19 Wystudzony rosół można przechowywać do 2 tygodni w lodówce. 20 Smacznego! Wskazówki Mięso można zużyć do pasztetu a z warzyw przygotować sałatkę z jajkiem. Spodobał Ci się przepis? Masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Po prostu rosół! pochodzi z serwisu Book of spells
Book of spellstrawienie białek w żołądku. Długotrwały niedobór sodu, tzw. hiponatermia, to stan w którym zawartość sodu w organizmie spada poniżej 130 mmol/l krwi. Pojawia się w stanie dużego i szybkiego odwodnienia, np. w momencie choroby związanej z wymiotami i biegunką lub długotrwałego pocenia (maratończycy, osoby pracujące fizycznie w upale). Spadek poziomu sodu do 110 mmol/l krwi skutkuje obrzękiem mózgu, problemami(...)blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady
Karo in the Kitchen