wdrożenie nowego stylu życia. Jest to zupełnie tak jak w przypadku zmiany naszego charakteru gdy np. osoba nieśmiała chce stać się bardziej otwarta na ludzi. Nie następuje to szybko a cały proces następuje stopniowo. Konsekwentna chęć zmian i małe kroki to klucz do sukcesu. Problem z rezygnacją z odchudzania to najczęściej słomiany zapał który jest napędzany przez diety które(...)ilość kalorii. Gdy podliczysz każdy dzień wyciągnij średnią dnia spożywanych kalorii w odniesieniu do miesiąca. To będzie Twój punkt wyjścia do dalszej pracy. Przeanalizuj szczególnie posiłki poza głównymi (śniadanie, obiad, kolacja) i to nimi będziemy się głównie zajmować a raczej je sukcesywnie eliminować. Główne posiłki możemy jedynie odchudzić i uzdrowić by zamiast nas zapychały - dały nam dużą porcję energii. Musisz
Kuchnia PROzdrowotnaPulpeciki w sosie pomidorowym z wołowiny, podawane z makaronem spaghetti to włoskie klimaty ale przecież równie dobrze będą smakować z puree ziemniaczanym, ryżem czy pieczywem…
UgotujmyTo.plU nas w Lyon dziś... 12'C! Powiem Wam, że chyba jeszcze nigdy nie doświadczyłam takiej temperatury w grudniu, ale to i tak nie przeszkada w
Kitchens AlphabetSałatka idealna dla osób na diecie, na kolację, II śniadanie, do lunch box'u. Czasami nie mam ochoty biegać między garnkami, doglądać czegoś w piekarniku, więc
Kitchens AlphabetPlacuszki z jabłkami sprawdzą się na śniadanie, podwieczorek lub deser. To zdecydowanie jedno ze wspomnień mojego dzieciństwa. Sama robię je chyba drugi albo trzeci raz w
Kraina Tysiąca Smaków"Prawie risotto" z kalafiorem i boczkiem Właściwie prawie risotto :) Dlaczego prawie? Bo byłam pewna, że mam w szafce torebkę ryżu odpowiedniego do risotto, a
Kraina Tysiąca SmakówCzy połączenie mięsa i mleka skondensowanego nie wydaje się wam szalone? Mnie kiedyś tak, ale gdy znalazłam ten przepis i zrobiłam go pierwszy raz to już
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z
Dieta bez mlekasmak jest jakby mało owsiany w porównaniu do dobrze znanych płatków owsianych. Bardzo lubimy owies a w takiej chrupiącej postaci świetnie wpasował się nam w śniadanie, desery a nawet obiad na słodko :) Komosa: Ziarenka te są okrągłe, drobniutkie, lekkie i nieco chrupiące. Z wyglądu i zapachu bardzo przypominają ekspandowany amarantus. Komosa posiada charakterystyczną goryczkę dla tego ziarna w tradycyjnej, ugotowanej(...)się w nich sprawdzają (przepis już wkrótce). Gryka: Ziarna gryki zdecydowanie są najlżejsze więc przypominają kuleczki styropianu również pod względem struktury i konsystencji. Zbliżone są do preparowanego ryżu, który szybko rozmięka w ustach. Posmak gryki i jej goryczki na szczęście jest obecny (przepadamy za nim) ale nie jest bardzo intensywny. To co chrupie to łuski i nienadmuchane ziarna, które opadły
Candy PandasTa danie znałam znalazłam na jednym z profili na instagramie, który obserwuje. Latem często robię fasolkę szparagową z pomidorami, ale to jest zupełnie inna wersja. Ta
Bernika - moj kulinarny pamietnikWykwintna zupa grzybowa. To nie zupa krem – ale na podniebieniu jest nieziemsko lekka, miękka – aksamitnie kremowa. Skondensowany smak grzybów – i tych suszonych, i świeżych – rewelacyjnie podkreślają
Karo in the KitchenSłodycze też uwielbiam Jak teraz sobie myślę o tym co mogłabym nazwać swoim najulubieńszym daniem, to nie mogę się zdecydować. No ale do rzeczy! Dzisiaj błyskawiczny
Kuchnia w bieguKochani, dziś mam dla Was pyszną i aromatyczną zupkę krem, w sam raz na teraz, gdyż właśnie wszędzie na straganach króluje on- zielony brokuł. Pamiętajcie , że
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj moja propozycja do pierogów na słodko. Jako że uwielbiam szarlotkę, jabłeczną tartę i wszystko z jabłkami posypanymi cynamonem przyszła kolej na dorzucenie ich także do
Lubczyk i WaniliaBrukselka! koszmar dzieciństwa, powraca w smacznej i zdrowej odsłonie :) To niepozorne zielone warzywo to ogromne źródło witamin, minerałów i chlorofilu - świetnie tonizuje organizm, alkalizuje i dodaje
Kuchnia PROzdrowotna