Ciasto, które bez wahania można nazwać awaryjnym. Robi się łatwo, szybko, bez wyszukanych składników i bez nadzwyczajnych umiejętności. Gdy zdarzy się, że trzeba coś upiec na szybko, z tego co jest pod ręką warto sięgnąć po ten przepis. Oryginalny przepis, z którego korzystałam znajduje się tu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe25711.html , u mnie bardzo delikatnie zmodyfikowany. Na ciasto: 20 łyżek mąki krupczatki
Praktyczna plZapalam lampki, niech będzie jeszcze cieplej w obejściu :) Na patelni wesoło bulgoczą żurawinowe korale skąpane w miodzie z szałwią i czosnkiem. Rozwijam miękkie i chłodne ciasto francuskie, układam plastry kremowego sera Camembert, który zbyt szybko przywiązuje się do obecności noża i ciężko ich czasami rozdzielić. Kuchnia wypełnia się owocowo-ziołowym aromatem. Po połączeniu wszystkich składników, wkładam blade prostokąty do piekarnika
Kuchnia w Słońcu Skąpanaobiad i to bardzo, bardzo dobry. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce i proponuję zaopatrzyć się w jedną porcje, taką na wszelki wypadek. Na początek należy rozgrzać piekarnik, to najdłuższy etap pracy. Teraz ciasto francuskie, kulka mozzarelli, jajka i wędzony łosoś, mieszamy, kroimy… Po około 25 minutach obiad gotowy! Delikatne i chrupiące ciasto francuskie z farszem jajeczno śmietanowym(...)odrobina zieleniny, kilka kropel cytryny i uczta gotowa, smacznego! Print Tarta z łososiem i mozzarellą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Szybki obiad dla zapracowanych. Course Obiad Cuisine Polska Keyword ciasto francuskie, łosoś Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 duże
SprawdzonaKuchnia.plCiasto francuskie - chociaż dość tłuste - jest świetnym sposobem na szybką i sycącą przekąskę. Neutralne w smaku pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko. Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej. Składniki (4 porcje) -opakowanie ciasta francuskiego -8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki
Zielona KuchniaJeśli szukacie przepisu na szybkie przekąski, które świetnie sprawdzają się na imprezach, nie tylko Andrzejkowych zachęcamy do wypróbowania przepisu na kwiaty parówkowe. Wbrew pozorom takie kwiaty są bardzo proste do przygotowania, a wyglądają oryginalnie i wzbudzają zachwyt gości. Kwiaty parówkowe SKŁADNIKI: 9 parówek z szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko łyżka jogurtu naturalnego musztarda francuska groszek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPyszne, aromatyczne, delikatne ciasto jesienne z jabłkami, myy pyszotka. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki : 2 kopiaste szklanki mąki pszennej typ 550 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1i 1/2 łyżeczki sody 5 jajek 1 szklanka oleju 4 średniej wielkości jabłka 1 łyżka cynamonu blaszka o wymiarach 35/25 składniki odmierzałam szklanka(...)kakao, cynamonem, sodą i delikatnie mieszamy łyżką, następnie dodajemy starte jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje ciasto piekło się około 45 minut ale w Waszym piekarniku czas pieczenia może być troszkę inny. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliPyszne francuskie ciasteczka, proste i szybkie w przygotowaniu, świetnie nadają się do kawy i herbaty lub np. jako dodatek do deseru lodowego. Nazwa „tuiles” oznacza „dachówk a ”, zachęcam zatem do przygotowania francuskich „dachóweczek” na świąteczny deser i życzę Wam wszystkich pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych! Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 3 min. Porcja dla 6 osób(...)pomocy szpatułki odklej ciasteczka od pergaminu, i natychmiast umieść jeszcze gorące ciasteczka na półokrągłym przedmiocie, np. wałku do ciasta, butelce itp, tak, aby nadać im wypukły kształt dachóweczki. Pozostaw do momentu, aż wystygną i stwardnieją. Wymaga to odrobinę zręczności, bo ciasteczka szybko twardnieją, są też gorące, więc wykładanie ich nie jest łatwe. Można również pominąć ten etap, wówczas ciasteczka pozostaną
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaOstatnie godziny, minuty, sekundy. Przecież Marzenka na mnie liczy. Miałam coś upiec na skalę całej naszej klasy. Coś prostego, coś na szybko, ale pysznie. Szybko, prosto i na temat. Przepis na dużą prostokątną blachę: Ciasto mocno czekoladowe z malinami Masa czekoladowa: 4 szklanki mąki tortowej 2 szklanki zwykłego, białego cukru 2 szklanki mleka 2% 95 g masła 82% + 2 jajka
Eat Shrimpsbabek :) Kupiłam sobie super książkę "Babki i wieńce" C. Bardi, mam również nowiutką formę do pieczenia z kominem. Pierwsze próby pokazały, że ten rodzaj wypieków szybko ma szanse stać się moim ulubionym - robota żadna, ciasto pięknie wypieczone dzięki kominowi. Przy małym nakładzie otrzymujemy 10-12 porcji ciasta, nie jest więc tak, że się nastoimy przy garach a potem
Z butelką mleczka w tleminut Koszt: tanie Troszeczkę odpoczniemy od kaszy jaglanej, za to przejdziemy w świat czekolady :) Dzisiaj przygotowałam dla Was super przepis na mocno czekoladowe ciasto z mnóstwem orzechów w środku. Wilgotny murzynek z chrupiącą wstawką. Szybko się go robi i zasmakuje każdemu. Zamiast orzechów możecie dać inne ulubione dodatki, na przykład suszone owoce. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 272 kcal(...)słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka. polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuminut Koszt: tanie Troszeczkę odpoczniemy od kaszy jaglanej, za to przejdziemy w świat czekolady :) Dzisiaj przygotowałam dla Was super przepis na mocno czekoladowe ciasto z mnóstwem orzechów w środku. Wilgotny murzynek z chrupiącą wstawką. Szybko się go robi i zasmakuje każdemu. Zamiast orzechów możecie dać inne ulubione dodatki, na przykład suszone owoce. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 272 kcal(...)słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec wlewamy rozpuszczoną czekoladę i łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka. polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle
zdrowo i aktywnieKupiłam gofrownicę, yee! Póki co wypróbowuję różne przepisy. Pewnie zanim znajdę ten idealny trochę minie. Więc z cyklu „poszukiwanie ciasta na najlepsze na świecie gofry”, dzisiaj przepis na 4-składniokowe gofry. Bo nie ma nic lepszego niż szybko i prosto. 4 składniki, które każdy ma w domu. Bez dodatkowego cukru, bez tłuszczu. Nic tylko zakasać rękawy i przygotować(...)weekendowe śniadanko. Smak tych gofrów bardzo mi odpowiada. Może sama struktura nie jest rewelacyjna, ale smak jak najbardziej. Szczególnie jeżeli dodacie do ciasta jakiś fajny aromacik. Przede wszystkim polubiłam w robieniu gofrów za to, że mam 4-minutowe przerwy na ogarnięcie kuchni, nakrycie do stołu i przygotowanie dodatków do gofrów. Tym razem podałam je z gruszkami i jogurtem greckim
rabarbarowoZaletą tego ciasta jest to,że robi się je bardzo szybko. A przed Świętami to nieoceniona zaleta :* Składniki : 50 g kakao 120 ml gorącej wody 220 g brązowego cukru (lub zwykłego) 120 ml oleju 2 duże jajka duża szczypta mielonej wanilii 190 g mąki 3/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 120 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu(...)cukier w większości się rozpuści. Dodać olej i jajka. Wymieszać. Połączyć z mąką, sodą, proszkiem i wanilią - mieszać tylko do połączenia składników Dodać jogurt lub śmietanę, krótko wymieszać Ciasto przełożyć do grubo wysmarowanej masłem i obsypanej kakao blaszki o średnicy Piec w 170 *C przez 50-60 min. Gotowe ciasto oblać prostą polewą z kakao, cukru pudru i mleka
Proste PotrawyUcierane ciasto z dodatkiem serka twarogowego z truskawkami i maślano-kokosową kruszonką. Wilgotne nieprzesłodzone bardzo smaczne, szybkie do przygotowania idealne na słodki weekendowy poczęstunek dla gości do kawy. Proste sezonowe ciasto które każdemu się uda. Tortownica lub forma ceramiczna o śr 26 cm Składniki: 3 duże jajka wiejskie 20 dag serka twarogowego mielonego np. „Mój ulubiony” 16 dag mąki
Wanilia i Kardamonpewnością nie wszystkim udało się " nastawi ć" świąteczny piernik ale śmiało w ostatniej chwili możecie przygotować pyszny czekoladowy wypie k . Świąteczny murzynek to wilgotne ciasto z nutą korzenną oblane ciemną czekoladą. Jest szybkie, bardzo proste i znika błyskawicznie. Świąteczny murzynek Składniki: 250 g margaryny 125 ml wody 4 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 łyżka przyprawy korzennej 4 żółtka(...)płynnej masy. Do zimnej pozostałej masy dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia - miksujemy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pianę dodajemy do ciasta, mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i oprószonej bułka tartą keksówki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut - do suchego patyczka. Odlaną część czekoladowej masy łączymy z gorzką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki