szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:711/2080)

Ciastka Leniwca 130

kiedy podczas przeglądu lodówki odkryłam ciasto francuskie parę dni po terminie, chcąc je jak najszybciej zużyć wpadłam na pomysł aby zrobić na szybko ciasteczka. Wyszły pyszne, talerz w mig opustoszał :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 1 czubata łyżka masła 1 jajko ulubiony dżem lub marmolada opcjonalnie trochę cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: masło rozpuszczamy i smarujemy

Blog kulinarny S9.PL
Brownie - pyszne ciasto mocno czekoladowe 287

prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto. Idealnie sprawdzi się do kawy. Jeszcze bardziej posmakuje z lodami! Nie dość, że robi się je szybko to jeszcze szybciej znika! Z wyglądu przypomina zakalec, ale nie. Nie tym razem :). Ciasto wygląda tak, ponieważ ciasto od roztopionej czekolady jest lekko wilgotne w środku. Zapraszam !  Składniki: 100g gorzkiej czekolady 200g mlecznej czekolady 1/2 szklanki

Gotuj z Mąką
Ucierane ciasto z jeżynami i malinami 266

Kolejne ciasto z owocami, tym razem w wersji mini, na keksówkę lub małą blachę. Bardzo szybko się je   robi, i jeszcze szybciej znika :-) To już kolejny przepis z książki „Smaczne i zdrowe ciasta domowe”. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru ½ opakowania cukru waniliowego 4 jajka 250 g dowolnych

Na słodko lub wytrawnie
Ekspresowa kostka orzechowa bez pieczenia 140

Ciasto jest naprawdę smaczne i przy tym bardzo szybkie oraz proste w przygotowaniu. Herbatniki przełożone grubą warstwą kremu maślano-orzechowego i czekolada tworzą świetne połączenie. Wadą jest fakt, że ciężko poprzestać na jednym kawałku, ale bez obaw dwa wystarczą, ponieważ pomimo świetnego smaku kremu na bazie masła chyba nie zje się za dużo... Polecam! (Forma o wymiarach(...)papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy orzechowej, herbatniki, resztę masy i ponownie ciastka. Wierzch ciastek posmarować kremem czekoladowym (ew. polać polewą) i obsypać posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc, aby herbatniki zmiękły. (*) Tym razem użyłam kremowego nadzienia o smaku czekoladowym Lauretta . Jest bardzo stabilne i nie rozpływa się nawet pod wpływem wysokiej

Di gotuje
bezglutenowe i wegańskie pierogi z jagodami 264

między dwoma arkuszami papieru do pieczenia jeśli zacznie się ono przyklejać do stolnicy/wałka -pierogi nie powinny zbyt długo leżeć, ponieważ szybko wysychają i pękają - trzeba gotować je na bierząco -nie ma co przesadzać z nadzieniem, bo ciasto może łatwo pęknąć jeśli będzie go za dużo. Jak widać nie takie pierogi bez glutenu straszne jak je malują więc zaczynajmy(...)folię spożywczą i odkładamy na bok. Odkrojone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3-4mm i szklanką wycinamy koła. Na środek każdego nakładamy jagody i ew. trochę cukru, a następnie zlepiamy boki. Postępujemy tak do wykończenia składników. Zlepione pierogi powinniśmy jak najszybciej ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, ponieważ jak wcześniej pisałam szybko wysychają i mogą pękać. Pierogi można jeść

chili & sugar
Kruche babeczki z kremem cytrynowym 285

świeże owoce, takie jakie lubicie najbardziej, bo wszystkie będą pyszne i wzmocnione smakiem kremu. Na letni deser idealne, dodatkowo łatwe do zrobienia w dużej ilości, a będą znikać tak szybko, że warto się zastanowić czy od razu nie zrobić podwójnej porcji. Składniki (na 12 mini babeczek): szklanka mąki 2 łyżki cukru 100g zimnego masła łyżka zimnej wody Na lemon curd/krem(...)miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone w kostkę masło. Zaczynamy wyrabiać, aż utworzy się drobna kruszonka. Następnie dodajemy wodę i szybko wyrabiamy na jednolitą, sprężystą kulkę. Wstawiamy do lodówki na godzinę.   Schłodzone ciasto kroimy na pół, mniejsze kawałki będzie się lepiej wałkować. Wkładamy ciasto między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na cienki placek. Z każdej porcji

Smaczna Strona
Bananowa delicja bez pieczenia 425

Przepyszne i orzeźwiające ciasto nie wymagające pieczenia. Przy dobrze zorganizowanej pracy również szybkie do przygotowania. Najdłużej czeka się na to aż ciacho nam stężeje ;) Wyśmienite na letnie upały. Polecam :) duże opakowanie kakaowych herbatników 1 l mleka 3 budynie waniliowe 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 4-5 bananów bita śmietana i mięta do dekoracji Zaczynamy od przygotowania galaretki brzoskwiniowej, rozpuszczamy(...)cytrynowe i szybko mieszać aż do rozpuszczenia. Po ok 10 minutach, gdy budyń lekko przestygnie, wylać połowę na herbatniki, ostudzić. Resztę budyniu przykryć folią aluminiową aby nie utworzył się kożuch i całkiem nie wystygł.  3-4 banany obrać i przekroić wzdłuż na pół (jednego zostawic do dekoracji), ułożyć ciasno na budyniu, zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ciasto wstawić na chwilę

Smakołyki Asi
Karpatka z piramidą ptysiową i kremem mlecznym z mango (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 190

cukru kokosowego CIASTO PARZONE Mleko, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kruche kluski", które nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem(...)papierem do pieczenia i wyłożyć do nich ciasto tworząc nie grubą warstwę do 1 cm. Piec spody w 190’C 15-20 minut do zarumienienia. W tym czasie resztę ciasta należy przełożyć do rękawa cukierniczego z dość szeroką końcówką i wyciskać go partiami na blachę, tworząc kształt ptysiów.  Piec w 190’C ok 15-20 minut do zarumienienia. BUDYŃ

Candy Pandas
Sernik z jabłkami 155

śmietankowe lub waniliowe (po 40 g każdy) olejek waniliowy lub śmietankowy 1 cukier waniliowy Wykonanie: 1. Składniki na spód przełożyć na stolnicę, posiekać nożem i szybko zagnieść. Owinąć folią i schować do lodówki. Ciasto wyłożyć na foremkę (23x34cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku przez 15 minut w 190 st.C do lekkiego zrumienienia. 2. Wszystkie składniki na masę serową

Kuchnia domowa Ani
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 141

Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa wygląda jak prawdziwa kłoda drewna. Chociaż wydaje się pracochłonna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta do zrobienia. Przepis na francuskie ciasto na Boże Narodzenie nie sprawi nikomu trudności - szybki biszkopt czekoladowy i dwa rodzaje kremu przygotujecie w niespełna godzinę. Rolada świąteczna Buche de Noel nazywana też Yule Log jest bardzo popularna we Francji, Belgii(...)masy wsypuję niewielkimi partiami przesianą wcześniej mąkę z przeprawami oraz  startą na proszek czekoladę. Całość mieszam bardzo delikatnie szpatułką, żeby piana nie opadła. Blachę lub niską formę do ciasta wykładam papierem do pieczenia, przelewam na nią ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 12 - 14 minut albo do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt, zaraz po wyjęciu z piekarnika

Cztery Fajery
Ciasto drożdżowe – topielec 114

wielu lat robię to ciasto, kiedyś niezliczoną ilość razy. To według mnie jest najbardziej wilgotne i najlepsze drożdżowe, a do tego jest naprawdę szybkie w przygotowaniu bo nie wymaga długich godzin wyrastania. Ciekawe jest to, że ciasto topi się z bardzo zimnej wodzie, dość nietypowy proces ale ciasto dzięki temu jest naprawdę wilgotne po upieczeniu. Niezwykle krótki jest też czas

nietylkopasta.pl
Proste orkiszowe ciasto rabarbarowe 175

Pyszne, puszyste, orkiszowe.. CIASTO RABARBAROWE! Dietetyczne (mała ilość tłuszczów, mąka orkiszowa, zamienniki cukru), zdrowe i mega szybko znikające. Wczoraj piekłam, dziś już nie ma... Ale to chyba znaczy, że się udało!  Jest jednym z prostszych ciast i trzeba nieźle się nasiłować aby nie wyszło.  Składniki na tortownicę o średnicy ok. 30 cm: 1 i 1/2 szkl. mąki

Czarnawisienka
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 349

jagody, maliny itp. Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy na cienko i wkładamy do formy, następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.  Składniki na piankę

Jadło i czytadło
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 603

Pyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego - małe złociste ślimaczki z szynką i serem. Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza. Można je podawać na ciepło i na zimno, same lub z dipami. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki keczupu 5-6 plastrów szynki lub innej chudej wędliny 4-5 plastrów żółtego sera przyprawa do pizzy Ciasto francuskie

Monia miesza i gotuje
Szybki omlet z pomidorami i pieczarkami 151

Szybki omlet z pomidorami i pieczarkami Czasami, ma się ochotę na solidne śniadanie , a nie wiadomo co wciągnąć . Wtedy dobrym pomysłem jest omlet z dodatkami . W tym konkretnym przypadku z pieczarkami , bekonem i świeżym pomidorkiem Nie jest to ciasto, na rasowy omlet , bo ono było by zbyt delikatne , ale jest pyszne . Mój M. uwielbia omlety , każdy bez wyjątku

Ogrodnik w podróży
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 291

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z serem i owocami. Ciastka są proste i szybkie w przygotowaniu i bardzo ładnie prezentują się na stole, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciastek będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie 6 lub 8 ciastek w zależności jak duże je zrobimy 1 rolka ciasta francuskiego 150 g twarogu (chudego, półtłustego

Uwaga Babcia Gotuje
Zawijaski z serem i szynką z ciasta francuskiego 197

Zawijaski z ciasta francuskiego przygotowuję dość często, przede wszystkim dlatego, że są szybkie i banalne w wykonaniu a do tego bardzo smaczne. :-) Ser i wędliny mocno się przypiekają, co daje fantastyczny zapach i smak. Polecam nie tylko na imprezy, bo warzywnych zup pasują doskonale. 1 arkusz ciasta francuskiego 150g sera w plastrach 150g szynki konserwowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego czosnek

Szefowa kuchni