szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:481/2080)

Ciasto marchewkowo - orzechowe 165

Ciasto z serii "jadą goście". Na szybko, bez zbędnych zabiegów i bicia piany. A efekt? Przepyszny! Pierwsze ciasto marchewkowe robiłam x lat temu (z 10) i pamiętam, że nie byłam nim zachwycona. Postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę i wykazało się! Moja Malwinka pochłonęła po obiadku spory kawałek, mówiąc "mama, to pycha!" Składniki: (na małą keksówkę) 1 szklanka marchewki startej

Cakes By Kejt
Ucierane ciasto z porzeczkami i kruszonką 205

Mnóstwo czarnych porzeczek raz jeszcze :-) Puszyste, ucierane ciasto z nutką cytryny, dużą ilością kwaskowych porzeczek i kruszonką. Klasycznie, szybko i bardzo pysznie! Polecam :-) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 225 g masła 200 g drobnego cukru 100 ml mleka 4 duże jajka 3 łyżeczki cukru waniliowego świeżo otarta skórka z 1 cytryny 2 łyżeczki proszku

maniapieczenia
Ciasteczka francuskie z Lemon Curd 272

Dzisiaj króluje ciasto francuskie. Jeżeli potrzebujecie zrobić coś szybkiego i smacznego - polecam te ciasteczka dla leniwców ;) SKŁADNIKI:  - 1 opakowanie ciasta francuskiego ( w promocji w Lidlu za 3 zł ;) - ok 1/2 szklanki Lemon Curd Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na środku - łyżeczką układamy Lemon Curd Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 minut Możemy maznąć białkiem ciasto

dlaSmaQ
Miodownik z masą grysikową 208

najlepiej zrobić 3 – 4 dni przed podaniem gdyż wtedy zmięknie. Zastanawiałam się, czy nie zrobić z podwójnej ilości składników i szkoda, że tego nie zrobiłam, bo ciasto tak było pyszne, że bardzo szybko zniknęło. Należy przygotować   tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na ciasto : 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 5 łyżek miodu 2 łyżki

Na słodko lub wytrawnie
Naleśniki z serem 231

ciasta.    Rozgrzaną patelnię delikatnie smarujemy olejem (tylko przy pierwszym naleśniku). Nalewamy cienką warstwę ciasta ( tylko tyle, aby przykryło dno patelni). Placki naleśnikowe smażą się szybko, więc po chwili od wlania ciasta na patelnię należy je odwrócić na drugą stronę. Zdejmujemy na płytki talerz a na patelnię wlewamy kolejną porcję ciasta. Gotowy placek naleśnikowy smarujemy masą twarogową, składamy

Maminek kulinarny
Dietetyczne ciasto z owocami suszonymi na fasoli 267

naszego żywienia, a w szczególności słodkich wypieków... ale żeby nie robić tego drastycznie, bo moja rodzina nie wyobraża sobie weekendu bez czegoś słodkiego, postanowiłam upiec im ciasto, które będzie zdrowe, dietetyczne, lekkie, szybkie i pyszne. I takie tez znalazłam na blogu Dietetycznie siostro . Ciasto jest o tyle ciekawe ze nie posiada w składzie maki ale puree z fasoli, którego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babka dla dorosłych 208

wyrośnie, aż tak bardzo Na początku martwiłam się, że całość wyleci z formy, na szczęście nic takiego się nie wydarzyło, a nadmiar ciasto został odkrojony i szybko zjedzony Smakuje wyśmienicie! Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 12-16 kawałków (forma 30 cm średnicy) Składniki: 500 g mąki ¾ szklanki mleka(...)mąki wlać rozczyn drożdżowy, utarte jajka i resztę mleka. Starannie wymieszać łyżką. Dodać rozpuszczone masło oraz cukier waniliowy. Rodzynki odsączyć z rumu. Rum wlać do ciasta. Rodzynki oprószyć w mące i również dodać do ciasta. Ciasto wyrabiać przez około 20 – 30 minut. Przełożyć je do formy (30 cm średnicy, ja użyłam

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 160

wszystkie składniki połączą się w jedną całość/kulę. Można również wyrabiać ręcznie, wówczas najpierw należy posiekać mąkę z masłem, na drobną kruszonkę, dodać jajko, cukier i szybko wyrobić dłońmi aż ciasto uformuje się w zwartą kulę. Ciasto spłaszczyć, zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 240

wszystkie składniki połączą się w jedną całość/kulę. Można również wyrabiać ręcznie, wówczas najpierw należy posiekać mąkę z masłem, na drobną kruszonkę, dodać jajko, cukier i szybko wyrobić dłońmi aż ciasto uformuje się w zwartą kulę. Ciasto spłaszczyć, zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
CIASTO WANILIOWO-KAKAOWE Z PATELNI – bez pieczenia! 180

się uda! A jednak! Nie tylko się udało, ale ciasto swoim smakiem zachwyciło całą rodzinę i przygotowałam je już kilka razy w różnych odsłonach ( z owocami również! ). Ciasto jest łatwe i szybkie – idealnie dla niespodziewanych gości. Mieszamy składniki, wylewamy i kilkanaście minut smażymy pod przykryciem. I tyle! Gotowe! Polecam! Koniecznie spróbujcie! Zachwycicie wszystkich! SKŁADNIKI: * jajko(...)możemy to zrobić w różnych odstępach tworząc mozaikę. Przykrywamy pokrywką ( dokładnie ), smażymy na najmniejszym ogniu przez ok. 30 – 35 minut. UWAGA! Jeśli spód zacznie nam się zbyt przypiekać ciasto możemy odwrócić na drugą stronę na ostatnie 10 minut. Smacznego

Ostra na Słodko
Rafaello na herbatnikach 231

Ciasto jest pyszne, bardzo szybko się je przygotowuje, jeszcze  szybciej konsumuje :)  Ale czy to faktycznie rafaello , czy raczej princessa kokosowa?   Najlepiej oceńcie sami :) Składniki: 2-3 opakowania herbatników 1 kostka masła 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 200-300 g wiórek kokosowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Dwie szklanki(...)Każdy herbatnik moczę w mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch herbatniki. Gotowe ciasto posypuję pozostałymi wiórkami i odstawiam do lodówki na ok 2-3 godziny

Ciasteczkowy Potwór
CZEKOLADOWE BROWNIE Z SUSZONĄ ŚLIWKĄ 108

Wilgotne, mocno czekoladowe brownie z suszonymi śliwkami i delikatnie wyczuwalnym akcentem korzennym. Ciasto jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. A co najważniejsze, u mnie w domu znika ekspresowo, nie zdąży się wystudzić a już zajadamy ;) Przepis dostałam od koleżanki i od razu spróbowałam, smakuje nam tak, że od tamtego czasu piekę je dość często :) Składniki na blachę(...)wymieszać rózgą całe jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę. Dodać mąkę i sól, zmiksować na jednolite ciasto, dodać posiekane śliwki i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170'C. Przygotować prostokątną foremkę, posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej ciasto i wstawić do piekarnika. Piec

Zrób to smacznie
Bułeczki z wiśniami i kruszonką 208

sprawa, wrzucamy tam potrzebne składniki , ustawiamy program i zapominamy o tym na 1,5 godziny.Tyle akurat trwa zagniatanie, wyrabianie i wyrastanie ciasta, a jak już mamy wyrośnięte ciasto to uformowanie bułeczek szybko idzie i potem znów zapominamy na kilka minut aż bułeczki wyrosną.Przepis pochodzi od Dorotki .U mnie wyszło 12 pysznych bułeczek, wyjęłam z piekarnika , poszłam po aparat(...)cukru 60 g masła, miękkiego lub roztopionego Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około

Moje domowe kucharzenie
Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami 378

malinami. Już sama nazwa kusi plus dodatkowo zdjęcia… długo nie trzeba było mnie namawiać. Do tego syn prosił się pół dnia o upieczeniu z nim jakiegoś ciasta. Nie mogłam odmówić. Szybkie w wykonaniu, łatwe i proste a smakiem idealnie zadowalające. Wilgotne, gorzko-czekoladowe Brownie, serek kremowy i zatopione w nim chrupiące na swój sposób maliny. Bardzo polecam. Składniki(...)połączenia się składników. Serek ucieramy z 50 g cukru i 1 jajkiem. Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach 24 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, wygładzamy i przykrywamy masą serową. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wystudzone możemy posypać cukrem pudrem. The post Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami

Made By Mom And Son
Jabłecznik z bezą 216

Jabłecznik z bezą to ciasto idealne na jesienne dni. Najlepiej smakuje, gdy jest posypany cukrem pudrem oraz podany na ciepło. Wbrew pozorom poniższe ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania, a w smaku jest naprawdę pyszne. Jeżeli lubicie białą bezę to najlepiej dopiero po 35 minutach pieczenia jabłecznika wycisnąć pianę z białek. Dzięki temu beza nie powinna opaść i zmienić(...)zimne) masło. Za pomocą noża składniki ze sobą połączyć (tj. masło rozdrobnić na jak najmniejsze kawałki). Następnie na sam środek dodać 4 żółtka i za pomocą dłoni ugnieść kruche ciasto. Należy jak najszybciej ugnieść ciasto, aby zbyt mocno się nie nagrzało. Następnie uformować wałek i ciasto podzielić na 2 kawałki (jeden większy a drugi mniejszy). Przygotowane kawałki ciasta włożyć

Ugotować