szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:382/2080)

Karpatka 256

Karpatka to tradycyjne polskie ciasto. Kiedyś przygotowałam ją kupując wcześniej gotową mieszankę na ciasto. Łatwo, prosto i szybko. Niedawno spróbowałam jednak uporać się z ciastem całkowicie samodzielnie i o dziwo - Karpaty mi urosły.  Karpatka przepis. Składniki: Ciasto: 125 g masła 1 szklanka mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru

Pani domowa
Szybkie ciasto z mrozonymi owocami z mieszanki kompotowej 193

robicie z mrożonymi owocami np mieszanką kompotową? Wiem, powiecie gotujecie kompot. Ale jeśli akurat kompotu nie chcecie? Może jakieś ciasto? Ja tak właśnie zrobiłam i upiekłam szybkie i bardzo smaczne ciasto. Z dodatkiem ciasteczek amaretti, które swoją chrupkością dodały smaku i efektu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 181

czasie wyrastania ciasto nam urośnie, jak również w piekarniku. Finalnie, po wyjęciu z pieca, nasza spiralka powinna być zwarta. Ciasto ma postać spiralki, która niestety zbyt szybko się kończy Samo ciasto poza smarowaniem warstwą masła, możecie dodatkowo potraktować nadzieniem lub tez przełożyć je jak tort po upieczeniu. Możecie piec je w dużej wersji jak ja lub jako małe bułeczki

Mieszam w Garnku
pyszna tarta cytrynowa 173

masła 1 żółtko szczypta soli nadzienie 4 jajka 10dag masła 20dag cukru sok z 4 cytryn skórka otarta z 1 cytryny łyżka mąki Wykonanie p rzygotować ciasto: wszystko razem połączyć ,szybko wyrabiając ,krótko do połączenia składników. Nadać ciastu kształt kuli ,zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej 60 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Po tym czasie

w mojej kuchni
Czekoladowy przekładaniec bez pieczenia-rozpływa się w ustach 1027

Witam Kochani dziś chcę Wam przedstawić przepis na jedno z moich ukochanych ciast. Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.  Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 156

Lato to sezon na owoce. Nie może więc zabraknąć ciast z ich wykorzystaniem. Największym powodzeniem cieszą się przepisy na ciasta proste, łatwe i szybkie w wykonaniu. Takie właśnie jest puszyste ciasto maślane z truskawkami.   Składniki na formę o wymiarach 25 x 35cm: - 6 jaj - 250 g miękkiego masła - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - cukier waniliowy - 2 szklanki

mojewypiekiinietylko
Szarlotka kokosowa 273

ziemniaczanej 200 g miękkiego masła   Wkładka kokosowa: 300 g kwaśnej śmietany 18% 70 g cukru 150 g wiórek kokosowych 2 białka w temperaturze pokojowej   Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zwartego ciastaCiasto wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 22 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia (tylko dno). Szarlotkę spokojnie można

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik krakowski 301

łyżeczka aromatu waniliowego 50 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynków Lukier: 1 szkl cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zwartego ciasta. Uformować z ciasta kulę, 2/3 wyłożyć na spód blaszki o wymiarach 20x30 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia (sernik w blaszce

Nastoletnie Wypiekanie
Ucierane ciasto z żurawiną 180

także w wielu wypiekach i daniach, zarówno tych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Wilgoć zawdzięcza dodatkowi serka macarpone, a aromat  świeżej, kwaskowatej

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z kokosową pianką 296

śmietany 18% 2 op. budyniu śmietankowego (2x40 g) 160 g wiórków kokosowych 60 ml oleju rzepakowego   Dodatkowo: cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe ciasto z budyniem i jabłkami 2551

łyżki masła 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo: 800 g jabłek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto ciemne: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą i umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z musem z białej czekolady i borówkami amerykańskimi 233

temperaturze 180 stopni. Wykonanie ciasta tradycyjne: Wszystkie składniki (poza jajkiem) zagnieść szybko (można to zrobić szybko w rękach lub za pomocą miksera. Na koniec dodać jajko i szybko zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po godzinie wyciągnąć ciasto i rozwałkować (można to zrobić między foliami spożywczymi). Nałożyć na formę do tarty

Mania Wypiekania
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 225

dodatkiem powyższych jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka

Niebieski kubek z kawa
Kruche ciasto z czerwoną porzeczką i różowym lukrem 150

manny Różowy lukier: 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z czerwonej porzeczki (najlepiej świeżo wyciśnięty) Dodatkowo: czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI 126

Murzynek to jedno z moich ulubionych ciast! Niesamowicie łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego przepyszne! Ciasto jest idealnie wilgotne, a zarazem delikatne i lekkie. Świetnie smakuje oblany czekoladą i udekorowany truskawkami albo też obsypany cukrem pudrem. Idealny do popołudniowej kawki! U mnie w pracy się nim zachwycali, a jak będzie u Was? Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 23 cm ) * masło

Ostra na Słodko