szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:265/2080)

Babeczki z budyniem 134

dużej laski wanilii 100 g cukru 4 żółtka cukier puder do posypania babeczek Sposób przygotowania: Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Do miseczki wlewamy 3/4 szklanki mleka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i żółtka – mieszamy. W rondelku gotujemy pozostałą ilość mleka, dodajemy

Słodkie Przyjemności
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 268

BIAŁEJ CZEKOLADY: 300 g białej czekolady 250 g śmietanki 30% dodatkowo: 1 łyżka maku  Wykonanie:  Masło pokroić w kostkę, dodać mąkę - rozetrzeć palcami. Dodać pozostałe składniki - szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 minut. Zimne ciasto rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą blachę do tarty ( średnica około

kolorowotorcikowo
Makowiec japoński 153

pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 212

pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem

mojewypiekiinietylko
Galette z Jabłkami, czyli Rustykalna Tarta 142

narobić", więc padło na rystykalną tartę z jabłkami z Moje Wypieki . Pierwszą upiekłam późnym wieczorem, która zniknęła w niecałą godzinę. Drugą upiekłam następnego dnia i ta zniknęła bardzo szybko, bo ciasto jest niewielkie, takie dla dwóch osób, albo dla czterech, ale wtedy dla każdego po kawałku. Jeśli chodzi o stopień trudności to bajka, nawet nie trzeba się starać, bo styl

Blondynka Gotuje
Kruche kawowe ciasto ze śmietanową pianką i jabłkami 140

łyżki kwaśnej śmietany Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek oraz Inkę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekaną (zimną ) margarynę i wszystko musimy posiekać razem. Na koniec dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy na ok 60 minut do zamrażalnika. Masa śmietanowa:  440 gram kwaśniej śmietany (18 %) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 budynie śmietankowe łyżka

Słodka Kraina Wypieków
Quiche ze szpinakiem i twarogiem 149

mąki orkiszowej typ 850 100 ml wody 150 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki soli Masło kroimy na małe kawałki i łączymy z resztą składników. Szybko wyrabiamy ciasto do połączenia składników, czyli przez kilka minut. Jeśli byłoby za luźne/za twarde to dodajemy odrobinę mąki/wody. Ale powinno być w sam raz. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą

Marder&Marder Manufacture
TARTALETKI MALINOWO-GRUSZKOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM 118

gruszka 3 jajka  200 ml śmietany 80 g cukru pudru 1 torebka cukru waniliowego 2 łyżki budyniu śmietankowego w proszku A jak to zrobić: Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i na 1 godzinę odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni (termoobieg 180 stopni), foremki do tartaletek posmarować masłem. Foremki wyłożyć ciastem, spody

Kuchnia w opałach
Tarta cytrynowa 194

ziemniaczanej okolo 3 lyzki wody 30g masla wykonanie: Make mieszamy z cukrem i sola. Dodajemy miekkie maslo pokrojone na kawaleczki i opuszkami palcow laczymy skladniki. Dodajemy wode i szybko zagniatamy ciasto. Gdy jest taka koniecznosc dodajemy wiecej wody lub maki. Ciasto owijamy w folie spozywcza i odkladamy do lodowki na 1 godzine. Make ziemniaczana rozrabiamy w 3 lyzkach wody. Jajka

Przysmaki Karolki
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KEFIREM 192

Szybkie i bardzo proste ciasto z truskawkami.Do ciasta można dodać także inne owoce sezonowe i np.rabarbar.Ciasto wychodzi puszyste i wilgotne.  SKŁADNIKI szklanka cukru 3 jajka 3 szklanki mąki pszennej szklanka kefiru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 oleju np.rzepakowego lub słonecznikowego 350g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego WYKONANIE Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i ucieramy dokładnie.Następnie dodajemy

Mała w garnku miesza
Tarta brokułowo cukiniowa 161

pięć minut w wodzie i przecedzam, przelewam zimną wodą Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, dodaję masło zimne pokrojone, żółtka, wodę, przyprawy. Całość kroję nożem potem zagniatam szybko rękoma. Ciasta nie wyrabiamy długo im krócej tym lepiej. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkuje je na papierze do pieczenia, ułatwi to przełożenie ciasta do formy. Formę

wesoła kuchnia
WIELKANOCNE MAZURKI, BEZCUKROWE Z KREMEM DAKTYLOWO-ORZECHOWYM I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 120

pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła  (200 g.) 2 łyżki cukru kokosowego 3 żółtka PRZYGOTOWANIE: na blat wysypuję mąkę, mielone migdały, posiekane masło, żółtka i cukier szybko zagniatam ciasto owijam folią i wkładam do lodówki na minimum 2 godziny po tym czasie dziele ciasto na części  ( u mnie 6  ) rozpłaszczam ręką na papierze do pieczenia, formuje

Upiecz sobie babeczkę

Proponowane wyszukiwania