szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:240/2080)

Migdałowy miodownik 88

sprawą opublikowania na naszym Instagramie zdjęcia miodownika, ciasta, które piekło się u mnie zawsze na grudniowe święta. Na zdjęciu wygląda on tak apetycznie, że sami nabraliśmy ochoty na miodowe ciasto przekładane masą i dżemem. Nie chcąc powtarzać poprzedniego przepisu, upiekliśmy migdałowy miodownik , w którym mielone migdały dodaliśmy do miodowego ciasta oraz masy z kaszy manny. Miodownik z migdałami jest(...)dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto miodowo-migdałowe: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojoną margarynę, posiekać nożem. Wsypać mielone migdały, trzcinowy cukier, dodać miód, rozbite jajka oraz sodę, szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 5 części, każdą cienko rozwałkować (25/25 cm) między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 170 o C ( z termoobiegiem ), placki piec przez

niecodziennikpary
Szarlotka z prażonymi jabłkami i bezą włoską 90

window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier oraz zimne masło w kawałkach, posiekać nożem. W środku zrobić wgłębienie, wlać żółtka i wodę, szybko wyrobić ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto zetrzeć lub rozłożyć na blasze (25/35cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego

niecodziennikpary
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 157

sama robić kremy do ciast. Natomiast Mojemu Mężowi posmakował i wymyślił, że wykorzysta pozostały waniliowy krem do przełożenia wafli. Kremy polecam jako ratunek dla wszystkich, którzy muszą na szybko ozdobić ciasto, albo boją się samodzielnie przygotowywać masy do ciast. Muszę przyznać, że zapakowanie kremu w gotowy do użycia rękaw cukierniczy to naprawdę świetny pomysł

Cynamonowe szczęście
Sernik krakowski 180

waniliowego -3 łyżki mąki ziemniaczanej -100 g rodzynek -1 żółtko (roztrzepane, do posmarowania kratki) Lukier: -150 g cukru pudru -sok z cytryny Przygotowanie --> Kruche ciasto: --> Wszystkie składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy, formujemy w kulę, którą lekko spłaszczamy. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem

Marta Gotuje
Ciasto z brzoskwiniowym budyniem i pianką. 198

smaczne pomysły. Wykonanie ciasta – Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać za pomocą noża. Musi powstać tzw kruszonka. Dodać cukier, żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części i w oddzielnych woreczkach włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wykonanie budyniu brzoskwiniowego – brzoskwinie odcedzić. Brzoskwinie przekroić na pół i odłożyć

Kuchnia Pokoleń
Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 126

mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka Jako krem - 2 budynie waniliowe owoce do przybrania Sposób przygotowania Ze składników szybko zagniatamy ciasto kruche. Owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30-60 min. Ciasto wałkujemy, wyklejamy blaszkę, nakłuwamy widelcem. Obciążamy ciasto np grochem, ryżem czy fasolą rozłożonymi na papierze do pieczenia

Mieszam w Garnku
Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką 3096

piankę i od razu ciasto nabrało takiego świątecznego wyglądu. Zakupiłam jakąś dziwną odmianę śliwek, troszkę się bałam, że nie nadają się do wypieków, ale wyszło rewelacyjnie, smacznie i szybko. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny pół łyżki proszku do pieczenia 5 żółtek 4 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek pół szklanki cukru pudru pół szklanki cukru

na moim stole...
Bajaderki 176

środku klik zostało mi kakaowe ciasto. Szkoda było wyrzucać a okruszki podać na talerzu to trochę nie elegancko. :) Dodałam trochę bakali i zrobiłam pyszne kuleczki-bajaderki. Znikały bardzo szybko. Składniki: Ciasto 125 g margaryny lub masła 1 jajko 1 szkl cukru 2 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 1 szkl kefiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Dodatki

Ala piecze i gotuje
Parówki z meksykańskim czatnejem zapiekane w cieście francuskim. 137

myśli nie chodzą po głowie! Na początek kolacja, jakoś tak bez weny... Chutney, czyli spolszczony czatnej jest gęstym sosem, u mnie dziś przyprawiany po meksykańsku z parówkami w cieście francuskim. Szybka propozycja na kolację dla dwójki przerażonych staruchów, których dziecko pierwszy raz wybyło z domu na tak długo bez nich. Czego użyłem? -5 parówek -ciasto francuskie, kupne niestety Czatnej: -cebula

BaRepas
KRUCHE CIASTO BEZGLUTENOWE - BAZA 186

wody. WYKONANIE: Ciasto bezglutenowe najwygodniej zagnieść w garnku ręką.  Wszystkie składniki wrzucamy do garnka (pomijając śmietanę/wodę). Pamiętajmy, że masło zimne kroimy w drobną kostkę.  Szybko zagniatamy ciasto.  Jeśli nie łączy się zbyt dobrze dodajemy 2 łyżki śmietany lub wody. Ciasto bezglutenowe ma inną konsystencję niż zwyczajne ciasto kruche - bardziej pęcznieje i szybciej wysycha.  Zagniecione

Wypisz Wymaluj
Marmurkowy bananowy chlebek 219

babka chociaż tak wygląda. To jedno z naszych ulubionych, szybkich, weekendowych ciast, czyli chlebek bananowy - banana bread. Tym razem w wersji biało-czarnej, marmurkowej i ze szklanką pysznej, gorącej kawy smakuje wyśmienicie. Przepis od Roxanny . Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta cytrynowa z winem 200

kosteczkę. Cukier mieszamy z mąką. Szybko siekamy masło razem ze składnikami suchymi, ewentualnie robimy to w malakserze, używając funkcji pulsacyjnego siekania. Następnie dodajemy żółtka i sok z cytryny - szybko zagniatamy ciastoCiasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Zimne ciasto wałkujemy, przenosimy do blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem. Na wierzch

kolorowotorcikowo
Bananowa tarta z bezą 178

porannych rytuałów i rozleniwienia, towarzyszył mi stary przyjaciel: pośpiech . Szybko się umyłam, uczesałam, ubrałam. W biegu wypiłam kilka łyków wczorajszej herbaty, chwyciłam czekoladowe ciastko zamiast śniadania. Pobiegłam łapać życie za ogon; znów się nie udało. A może...?  Odpowiedzi, póki co, brak. Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawe, nieoczywiste ciasto. Znalazłam je w książce Saved by cake Marian Keyes, gdzie(...)masła 1 banan beza: 4 białka 170 g cukru dodatkowo: 2 banany Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozterzeć palcami. Na końcu wbić jajko, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy nieco większej niż średnica formy. Wyłożyć ciastem foremkę. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. W tym czasie przygotować krem bananowy. Mleko zagotować. Cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik 171

Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy(...)łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas

w mojej kuchni
Racuchy drożdżowe jak u babci – na świeżych drożdżach 236

już gorące i całkowicie rozpuszczone, do rondelka wlewamy mleko i po pół minuty wyłączamy gaz pod naczyniem. W ten sposób masło szybko się schłodzi, a mleko delikatnie się ogrzeje.   Zaczyn drożdżowy to podstawa przygotowania każdego drożdżowego ciasta, również racuchów. Drożdże suche, których używam najczęściej, nie wymagają dodatkowej pracy – wystarczy wymieszać je z mąką i resztą składników oraz ciepłym płynem(...)równiej się smażyły. Trzycentymetrowa warstwa oleju byłaby idealna. I teraz najważniejsze – olej do pierwszych racuchów powinien być rozgrzany dosyć mocno – sprawdźcie czy jest gotowy wrzucając kawałeczek ciasta. Jeśli skwierczy i szybko wypływa – olej jest idealnie rozgrzany. Kładziemy porcje ciasta na rozgrzany olej i od razu zmniejszamy płomień. Racuchy lubią się przypalić, a zostaną w środku surowe. Żeby tego uniknąć należy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania