29x11 cm, wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Wyrównać mokrą reką(lub namoczoną w wodzie łyżką). Ciasto wyrasta około 3 godzin. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni(przepis oryginalny podaje inny sposób, ale u mnie się nie sprawdza - chleb szybko się przypala, ale to pewnie zależy też od piekarnika). inspiracja Przepis dodaję do akcji Pieczywo pełnoziarniste
FitKotmieszamy (masa będzie wyglądała jak jabłka lekko oblepione ciastem, ale tak ma być). Migdały mieszamy z cukrem. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, posypujemy płatkami migdałów, wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy 45 minut (jeśli zbyt szybko się rumieni przykrywamy folią aluminiową). Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekło, wyjmujemy z piekarnika
Rozpustne gotowaniewyjęcie ciasta z formy), przelać ciasto, wyrównać łyżką i stuknąć kilka razy formą o blat żeby ciasto się równo rozlało. Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić w formie. Jeśli w trakcie pieczenia zacznie się zbyt szybko przypiekać z wierzchu nakryć kawałkiem papieru do pieczenia lub foli aluminiowej. Babkę wystudzić, posypać cukrem pudrem
SzczyptaSmaQwybrałam okazała się dość niefortunna ze względu na panujące upały i odrobinę zbyt dużą ilość nadzienia. Ciasto się po prostu rozłaziło. Zamiast kształtnych ślimaków wyszły pyszne cudaki po prostu. Walorów smakowych w żaden sposób to jednak nie zaburzyło. Sam pomysł cudownie szybki i prosty. W sam raz dla pracujących, leniwych i żądnych smakołyków jednocześnie
Kuchnia po mojemupołączenia składników. Składniki mokre wlać do składników suchych i szybko wymieszać łopatką. Dodać jabłka i połowę migdałów. Szybko wymieszać. W miseczce wymieszać 2 łyżki cukru trzcinowego i pozostałe migdały. 2 foremki każda na 12 muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Papilotki napełnić do połowy ciastem i posypać cukrem z migdałami. Lekko oprószyć cynamonem i skropić sokiem z cytryny. Piec w 180 stopniach
Trzeci talerzzależy już od Was jakiej chce wielkości ciastka :P).Miałam pomocnika ,córcie ,więc,na ciasto rozwałkowane ,rozsmarowałam dżem,a następnie pokryłam ubita bezą ,bo córcia kroiła ,dlatego są nierówne kawałki.. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.proste ,szybkie w zrobieniu ,smaczne ciasteczka ...SMACZNEGO
w mojej kuchniKolejny przepis na bardzo szybką łakoć, a w dodatku przepyszną :) Wystarczy mieszać mokre i suche składniki, przelać do foremki i gotowe :) Dzieciom tak smakowało, że następnego dnia piekłam kolejne. Ciasto wygląda jakby miało w środku kawałki czekolady :) Przepis podpatrzyłam od Letycji , ale zmieniłam nieco proporcje. Składniki: 350 g banana bez skórki (ok.3 dojrzałe banany) 1 jajko 100 ml oleju rzepakowego
Delicious Titbitsdokładnie określić, gdzie ten spirytus, czy ocet dodać. Zresztą, dziwne nam się wydawało dodawanie alkoholu do ciasta. Niestey wybrałyśmy opcję najgorszą z możliwych. Dodałyśmy ocet do rozgrzanego oleju i oczywiście… zapalił się. Przytomność umysłu mojej siostry uchroniła nas od nieszczęścia, ponieważ szybko przykryła garnek pokrywką. Od tamtej pory testowanie przepisów odbywało się już pod nadzorem. Jak widać ta przygoda
mojewypiekiinietylkoNiekonwencjonalne wypieki chyba przestały już kogokolwiek zaskakiwać. W sieci można natknąć się na mnóstwo intrygujących przepisów- od ciasta z kapusty kiszonej po słodkie placki burakowe. Mimo
peanutbuttermonsterKiedyś dawno, dawno temu w podróży w nieznane rodzice zabrali mnie i siostrę do cioci Marysi do Świdnicy. Ciocia upiekła przepyszną szarlotkę. Nie można było się
Ana Mari's worldpragnę zaprosić Was do zapoznania się z magazynem kulinarnym GRYZ , w którym (mamy nadzieję) równie szybko jak my, zakochacie się po uszy. Ze swojej strony słodko zaproszę Was do działu, który mam zaszczyt prowadzić – chyba się już domyślacie jaki, prawda? Ciasta, słodkości, desery czyli to w czym czuję się jak ryba w wodzie. Czekam na Wasze opinie
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: mąka pszenna 30 dag, drożdże suche 1 opakowanie, mleko ciepłe 125 ml, jajka 1 sztuka, masło 5 dag, cukier 10 dag, sól - szczypta, rodzynki 5
W Mojej Kuchni Lubięmogą być przez kilka dni po upieczeniu lekko chrupiące, ale kawałek jabłka włożony do puszki z piernikami szybko je zmiękczy. Natomiast ja nie stosuję tej metody, bo bardzo lubię lekko chrupiące pierniczki , a one i tak zmiękną same za parę dni :-) Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru czubata łyżka miodu 1,5 łyżeczki przyprawy
Anielska Kuchnia Aniktóre nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały! Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym! Delikatny biszkopt przełożony lekkim , egzotycznym kremem przywodzi nam na myśl ciepłe słońce , wakacje i wspaniałe chwile spędzone na łonie natury! Szybki , smaczny i łatwy! Zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI : ( blacha 24 x 28 cm ) BISZKOPT : * jajko
Ostra na SłodkoZnane na całym świecie amerykańskie brownie to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli czekolady... a przy tym istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez
peanutbuttermonster