szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:312/536)

Jesienny skrzat. 192

szybko znika. I tak było właśnie z tym ciastem.      Jesienny skrzat to ciasto przypominające trochę wiewiórkę, trochę placek amerykański, choć jest zgoła innym zupełnie wypiekiem. Jest to ciasto owsiane, z dużą ilością orzechów, rodzynek, ziaren słonecznika, jagód goi, jabłek, czekolady, o cudownym aromacie podkreślonym cynamonem. Pomimo dużej ilości składników smaki są idealnie, subtelnie wyważone, ciasto jest soczyste(...)Bardzo polecam! Składniki na ciasto: Jesienny skrzat:  na formę 28x40 cm 2 jajka 150 ml cukru 1 łyżka  cukru waniliowego 100 ml oleju 200 ml mleka 200 ml zmielonych płatków owsianych 100 ml dość grubo zmielonych orzechów (u mnie laskowe) 100 ml dość grubo zmielonych ziaren słonecznika 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki orkiszowej

Rozpustne gotowanie
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 232

składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski , po czym mieszamy do połączenia , najlepiej mikserem . Tak przygotowane ciasto wylewamy na mocno natłuszczoną blaszkę do pieczenia ( dużą ) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 C , bez termoobiegu przez około 50 minut , ale najlepiej nakłuć patyczkiem dla pewności ,że się dopiekło . Wyciągamy i odstawiamy do wystygnięcia . Wystudzoną bazę na krem(...)miksujemy z masłem , pamiętając żeby dodawać składniki po łyżce ( łyżka budyniu , łyżka masła itd ) , stopniowo nie od razu . Jak uzyskamy puszystą jednolitą masę , krem jest gotowy . Ciasto dzielimy na dwie połowy , a wyrośnięty grzbiet ścinamy . Smarujemy spód dżemem z aronii , następnie kremem -grubo i nakładamy wierzch , który także smarujemy kremem , ale już cienko – tyle żeby zatrzeć dziury " class

Ogrodnik w podróży
Babka jogurtowo-waniliowa 175

szybkiej w wykonaniu babki jeszcze nie widzieliście :) Wszystkie składniki wrzuca się na chybcika do malaksera, miesza, masę przelewa do formy i po godzinie pieczenia babka gotowa. Z wierzchu chrupka, a w środku wilgotna - taką lubię :) Można ją, po wystygnięciu, posypać cukrem pudrem, ale ja tego nie zrobiłam, bo jak dla mnie ciasto było słodkie samo w sobie. Nie robiłam(...)zdjęć z etapów, ponieważ ciasto jest tak proste w wykonaniu, że tak naprawdę to nie było czemu tych zdjęć robić :) Składniki: małe opakowanie jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 duże jajka (u mnie L) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Piecyk nagrzewamy do 180 stopni

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierniczki Katarzynki 242

Bardzo szybkie w wykonaniu, do tego bardzo proste! Idealne do nadziewania! Czego chcieć więcej? Te pierniczki muszą jednak poleżeć przed podaniem, bo po wystygnięciu robią się twarde. Ale są pyszne, przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Przepis z  MW . Ciasto nie sprawia najmniejszych problemów. Nie mam foremki o kształcie przypominającej Katarzynki, wycinałam więc gwiazdki i serduszka. Takie też mi się podobają(...)wbiłam jajko. Po chwili miksowania wyłączyłam mikser i wyrabiałam ciasto dłonią. Dodałam 2 łyżki śmietany, bo ciasto wydawało mi się za twarde i trochę sypkie. Po wyrobieniu ciasta rozwałkowałam je przez papier do pieczenia. Spód podsypałam mąką. Jak piekłam pierniczki bez nadzienia wałkowałam ciasto na grubość 5 mm - 1 cm, ale te które nadziewałam wałkowałam dużo cieniej. Nadziewanie

Blondynka Gotuje
CIASTECZKA MARCEPANOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 208

Chyba jeszcze nigdy tak szybko nie zniknęły u mnie ciasteczka ze stołu tak jak te. Ciastka są  miękkie(nie kruche), a marcepan, który się w

Smaczne Zdrowe
domowe sezamki II 162

składniki: 100 g czarnego sezamu Helio 300 g łuskanego sezamu Helio 4 łyżki wody 120 g cukru ok. 150 g miodu 2 szczypty cynamonu wykonanie: Sezam

Domowy Smak Jedzenia
Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem 172

świąt, ale będzie się sprawdzał także na co dzień. Przygotowuje się go szybko i poradzi sobie z nim każdy początkujący. Lubię go za wyczuwalną nutę cytryny, mimo, że nie jest wypiekiem na słodko. Dzięki dodatkowi masła i parmezanu jest wilgotny w środku i ja lubię go jeść bez dodatków, ale podany w formie tradycyjnych kanapek też zda egzamin(...)niej mokre składniki oraz zaczyn. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Wyrośnięte rozciągamy na stolnicy na prostokąt o grubości ok 2 cm. Masło rozpuszczamy i mieszamy ze skórką z cytryny. Smarujemy nim ciasto. Posypujemy parmezanem i zwijamy jak roladę. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (25 x 10 cm). Odstawiamy jeszcze na chwilę. Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Jak piec wygodnie i szybko? Przybory kuchenne niezbędne podczas pieczenia ciast 262

kuchenne pozwolą nam bez większego trudu połączyć składniki i dopracować swoje wypieki niemal do perfekcji. Biszkopty, stanowiące podstawę ogromnej ilości ciast, do których przygotowania użyto trzepaczki zamiast miksera, rosną, jak na drożdżach, są puszyste i wyśmienite. Pędzelki kuchenne pozwalają w kilka sekund pokryć ciasto francuskie roztrzepanym żółtkiem jajka, by dodać mu złotego blasku podczas pieczenia. Łyżki kuchenne, szpatułki(...)jednak materiały, które wykorzystano do produkcji asortymentu kuchennego, są wątpliwej jakości i pochodzenia. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. Artykuł Jak piec wygodnie i szybko? Przybory kuchenne niezbędne podczas pieczenia ciast pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SERNIK CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 190

jeden kawałek 😏 Nie zdążyłam też zrobić polewy z gorzkiej czekolady, a i bez niej sernik był znakomity -  widoczna polewa powstała na potrzeby zdjęcia. Ciasto nie jest za słodkie, a do tego ma orzeźwiającą nutę mięty. Nie ma też spodu, dzięki temu jest lekki, no i szybko się go przygotowuje. Goście byli zachwyceni. Gorąco polecam! Składniki: 1 kg zmielonego(...)łyżki). Po każdym dodanym składniku masę dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy porcjami mąkę ziemniaczaną i mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy (średnica 23-24 cm) wykładamy papierem do pieczenia i przenosimy do niej masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 65-75 min. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki. Polewa: Gorzką

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą. 190

małej łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 10 dag polewy mlecznej około 10 dag żurawiny suszonej 20 masy  masy krówkowej o smaku kajmaku ( pół puszki ) Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny do schłodzenia. 2. Następnie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką(...)stolnicy i za pomocą szklanki wykrawamy ciasteczka, jedno całe i jedno z dziurką. 3. Pieczenie: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka studzimy. 4. Przekładanie: Ciasteczko bez dziurki smarujemy masą krówkową, przykładamy tym z dziurką, a do środka nakładamy żurawinę

Izabelawkuchni
Przepis # 17 Szarlotka - inaczej 184

Witajcie, a dzisiaj kolej na deser! Postanowiłam przygotować szarlotkę - trochę inaczej:) To znaczy bez mąki, bez jajek no i oczywiście bez pieczenia. Robi się ją bardzo szybko, dlatego nie trzeba długo czekać aby ją zjeść:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Składniki Spód - 80 gram płatków jaglanych - 60 gram płatków orkiszowych - 40 gram cukru kokosowego - około(...)wcześniej przygotowany spód. Polewa - 40 gram  suchych daktyli (wcześniej namoczonych) - 20 gram gorzkiej czekolady - odrobina mleka roślinnego lub bez laktozy W garnuszku roztapiamy czekoladę wraz z mlekiem. Następnie dorzucamy daktyle i całość blendujemy na gładką masę. Polewamy nią ciasto.  Na wierzch położyłam preparowaną grykę z miodem i migdałami.  Wartości odżywcze ( porcja 70 gram)  94 kcal

Health-Fit-Life
Tarta z morelami 209

stronę   Uczymy jak słodzić  , gdzie dowiecie się jak słodzić z głową, bez wyrzeczeń oraz zapoznacie się ze stereotypami na temat cukru. Wszystko jest dla ludzi, ważny jest umiar, trochę cukru od czasu do czasu nie zaszkodzi. TARTA Z MORELAMI Składniki: ciasto: 160 g mąki 30 g cukru 120 g masła 2 łyżki wody szczypta soli wypełnienie(...)składniki szybko ł ączymy ale nie zagniatamy tak aby powstały okruszki. ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto,które przynajmniej na 30 - 40 minut odkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, przekł a damy do formy i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie na ciasto wylewamy budyń

Bon appetit mon amie
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 173

przepis to świetna propozycja, gdy w domu zalega Wam niepotrzebna marchew i bakalie. Ciasto jest przepyszne i bez żadnych dodatków, ale do środka można dodać suszoną żurawinę i orzechy włoskie i podać oprószone cukrem pudrem - będzie smakowało wyśmienicie! Ciasto marchewkowe: 5 średnich marchewek (ok. 2 szklanki startej marchwi) 2 szklanki mąki 5 jajek 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)czas ubijając stopniowo wlewamy olej. Po dodaniu oleju stopniowo wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Wsypujemy cynamon i kardamon i miksujemy wszystko dokładnie. Na koniec wsypujemy do masy odciśniętą marchew i ewentualnie dodajemy ok. szklankę bakalii (opcjonalnie). Mieszamy wszystko kilkoma szybkimi ruchami miksera. Ciasto przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas

Cooking Monster
Słodkie wspomnienie lata 163

spód 200 g herbatników 200 g masła warstwa malinowa ; 250 g przetartych malin bez ziarenek 250 ml wrzątku 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru warstwa biała 1 op serka Mascarpone 1 cytryna 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny pół szkl wrzątku posypka Delecta posypka o smaku mango posypka czekoladowa Spód;  Herbatniki wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy masło(...)malinową., Dekorujemy posypkami Delecty . To szybkie ciasto jest wspomnieniem smaku i zapachu lata . Maliny ukryły się na dnie zamrażarki i do dziś nie wiedziałam ze jeszcze tam są. Do tego mascarpone, herbatniki i mamy lato na talerzu. Ciasto jest także szybkim wyjściem z opresji kiedy mają wpaść goście na kawkę, nie trzeba tu nic piec tylko kilka chwil na mieszanie

Gotowanie jest łatwe
Niezbędne akcesoria w kuchni, gdy zaczynasz przygodę z pieczeniem 220

Oczywiście fajnie mieć przesiewaczkę, ale jeżeli zaczynacie od zera to radzę kupić takie sitko. Będziecie częściej je wykorzystywać. Płaska blacha, bez boków idealna do pieczenia drobnych ciastek, drożdżowek, bułek, pasztecików itd. Nie ma boków, przez co towar piecze się na niej równomiernie. Mam tego typu dwie, a ta jest najnowsza i jest z Ikei, jest super. Tortownica(...)czarne, lepiej przewodzą ciepło, przez co dopieka się w nich wszystko w miarę równomiernie, i tak radzę zawsze w trakcie pieczenia przekręcić blachę o 180 C, bo sorry ale nie ma idealnych piekarników. W takiej blaszce upieczecie wszystkie ciasta. Celowo ograniczyłam się do dwóch jak minimum, bo tak zaczynałam i dawałam radę. Jasne, w następnej kolejności kupcie średnią keksówkę

greenscarf