szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:878/1736)

Torcik makowy z mascarpone bez pieczenia 2341

bakaliami mam przepis na szybki torcik makowy bez pieczenia. Torcik ma 24cm średnicy, ale ma bardzo kremowy smak, także raczej tylko łakomczuchy są w stanie pożreć 1-2 kawałki, więc myślę, że można go pokroić na małe kawałki, żeby starczył dla wszystkich gości przy świątecznym stole. Dla kogo: dla lubiących kremowe, rozpływające się w ustach ciasta dla fanów maku

Mania Wypiekania
Naleśniki na słodko 180

Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym, bitą śmietaną i posypką migdałową Naleśniki to jedno z najprostszych i tańszych dań które możemy zrobić w szybkim czasie. Na słodko, słono. Jak kto lubi. Wczoraj ochota przyszła na nie co słodyczy, i tak na obiad zaserwowałam smaczne naleśniki z dżemem brzoskwiniowym.  Przepis: (10 naleśników) Składniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 jajko(...)cukru brązowego szczypta soli dodatkowo: śmietana kremówka 36% dżem brzoskwiniowy garść migdałów Wykonanie: 1. Mąkę przesiać dodać resztę składników, całość dokładnie mieszamy trzepaczką, lub za pomocą miksera. Konsystencja ciasta powinna być nie za gęsta ani nie za rzadka - konsystencja gęstej śmietany.  2. Rozgrzewamy patelnię jedynie z paroma kroplami oleju, lub smażymy na suchej rozgrzanej patelni, to zależne jakiej

Mój pomysł na
Pierogi z kurkami i mięsem drobiowym 159

kurczaka), 2 cebule, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, sól, pieprz ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Piersi umyć, włożyć do wrzącej wody, przykryć, odstawić. Kurki (pieprznik jadalny) oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodą, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Resztę(...)odparuje. Wyjąć z wody piersi drobiowe, pokroić w cienkie paski, w poprzek włókien, a następnie pokroić w kostkę. Dodać do kurek. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi : mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić

królestwo garów
Pierogi ruskie 212

oczywiście pyszne w dniu ich przygotowania. Można jednak część pierogów zamrozić i ugotować je innego dnia (nic nie tracą na smaku) a będziemy mieli szybką obiadokolację w środku tygodnia. Pierogi ruskie PRZEPIS Ciasto 2 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 szkl. wody ciepłej 1 jajko Nadzienie 50 dkg sera białego 5 średnich ugotowanych ziemniaków 3 średnie cebule pieprz

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka kakaowa z dżemem 183

wielkanocnym stole nie może zabraknąć tradycyjnej babki wielkanocnej. Ja proponuję Wam przepis na pyszną babkę kakaową z dżemem porzeczkowym. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 250g masła, 1 szklanka cukru, 4 jajka, 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 1/2 szklanki cukru pudru(...)masę. Nie przerywając ucierania dodaję po jednym żółtku. Następnie naprzemiennie dodaję mleko, mąkę wymieszaną z kakao i sodą oczyszczoną oraz dżem. Białka ubijam na sztywno. Ubitą pianę dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. 2. Ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy na babkę. Piekę 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy. 3. Cukier puder

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pizza gotowa w 10 minut 906

Dodatki Sos pomidorowy ( np. według tego szybkiego przepisu ) Mozzarella Łyżeczka oregano Dowolne warzywa i wędliny Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj w głębokiej misie 2 szklanki mąki z łyżką proszku do pieczenia i łyżeczką soli. Krok 2 Do suchych składników dodaj szklankę jogurtu. Wymieszaj najpierw drewnianą łyżką, a później ręką. Przełóż na blat. Jeśli ciasto jest za suche dodaj łyżeczkę jogurtu

Niedzielny kucharz
TŁUSTY CZWARTEK - najsmaczniejszy dzień w roku w (nie)typowej wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 147

Pączki pieczone - bezglutenowe i tradycyjne - przepis drugi ze świeżych drożdży, smalcu i masła PRZEPIS 3. Oponki serowe - tradycyjne i bezglutenowe - PRZEPIS 4. Rogaliki - tradycyjne i bezglutenowe - z krucho-drożdżowego ciasta. Przepis Dziadzia... PRZEPIS 5. Rogaliki - tradycyjne i bezglutenowe - z orzechowym nadzieniem. Lekko korzenne. PRZEPIS 6. Kokosanki - totalnie bezglutenowe, bo zupełnie bezmączne - 2 wersje - najeżone i płaskie PRZEPIS Jak widać tłusty(...)przyjdzie taka konieczność. Nie trzeba się męczyć, ale warto się przygotować. Szybkie porady dla tych, którzy cierpią na nietolerancję (nietolerancji :) ): 1. Mąka z tapioki, inaczej skrobia z manioku - jest zalecana przy celiakii. To bardzo zdrowa, 100% naturalna mąką, która działa identycznie jak gluten - momentalnie poprawia jakość (konsystencję) ciasta, a co za tym idzie i efektu końcowego. Ona ratuje przed rzuceniem

Wypisz Wymaluj
Wytrawne rogaliki z nadzieniem. 300

Mąż narzekał, że dawno nie było domowego pieczywa... Więc dziś na śniadanie, albo raczej na drugie śniadanie zrobiłam rogaliki "pikantne półksiężyce" z książki "Szybko i smacznie. Chleby i chlebki." Trochę zmodyfikowałam farsz i zaczęłam od zrobienia zaczynu - w książce napisano, aby od razu wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Ilość jaka mi wyszła to 16 sztuk takich mniejszych rogalików, ale można(...)śniadanie i na piknik. Ja zrobiłam z dwoma rodzajami farszu: paprykowym (do niektórych dodałam pokrojone drobno kabanosy) i drugi z fetą i pomidorkami suszonymi. Rogaliki z paprykowym nadzieniem. Składniki: Ciasto: 5 szkl. mąki pszennej; 20 g drożdży; 3 łyżki oleju lub oliwy; 1 łyżka cukru lub miodu; 1 3/4 szkl. ciepłej (niegorącej) wody. jajko do posmarowania; ulubione zioła do posypania

Miksturownik
FasoLOVE 217

składnikach, które akurat są. Przyznam się, że nie byłam od początku fanką ciasta fasolowego. Wszystko się zmieniło odkąd moja Ewelina <hejo!> powiedziała mi, że dodaje jogurt grecki. I wszystko stało się jasne! Teraz jest to jedno z moich ulubionych przysmaków. Robi się je super szybko i super łatwo a efekt jest superowo pyszny! Nie przedłużając mojej paplaniny... PRZEPIS(...)WYKONANIE: Wypłucz dokładnie fasolę pod bieżącą wodą. Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zblenduj na gładką masę.  Powinno wyglądać jak ciasto na naleśniki Spróbuj, czy jest odpowiednio słodkie, jeśli nie do dosłodź. Przelej masę do silikonowego pojemnika (u mnie na tartę). Łyżeczką nałóż w różnych odstępach dżem oraz truskawki. Wróż do nagrzanego piekarnika na 180* Po 25 minutach sprawdź

fitolarun.blogspot.com
Sałatka z ryżem, jajkiem, kurczakiem i warzywami 183

ciasto można jeść non stop, zawsze jest jakieś inne i nigdy się nie znudzi. 😏I nie istnieje zasada "nie ruszaj to na święta"😆. Wracając do rzeczy luźniejszych, u Was zapewne to samo co u mnie, czyli długa lista i robienie zakupów przed świątecznych, bo już za tydzień przecież święta.🙆 Ja zerwałam się prawie z rana (8.00), szybkie śniadanie i wybrałam

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka brokułowe 220

wartości odżywcze dodała jajka (białko) i olej kokosowy (zdrowy tłuszcz), a ponieważ powstałe ciasto było dość płynne, to użyła jeszcze mąki ziemniaczanej i kokosowej (ta ostatnio bardzo dobrze pochłania wilgoć). Rezultat: sukces! Syn je brokuły w postaci ciasteczek ! Ciasteczka brokułowe są naprawdę proste i można je szybko przyrządzić. Przepis na zdrowe ciasteczka z brokuła : brokuł – średni (około(...)wody – postaraj się uzyskać konsystencję gęstego jogurtu. Nastaw piec na 180° i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Najlepiej wychodzą niewielkie ciasteczka – każde z jednej łyżki ciasta. Nam z podanych powyżej ilości wychodzi 30-35 ciastek. Piecz około 20 minut i gotowe! Ciasteczka brokułowe smakują nam wszystkim . Dla mnie łączą one goryczkę brokuła z wyraźnie słodkim smakiem – choć

PaleoSMAK
Biszkopt z pianką 259

Dodać żółtka delikatnie zmiksować, mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki oraz barwnik w żelu. Tak przygotowane ciasto wylać do standardowej blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temp 160*c.Wystudzone przekroić wzdłuż dwa razy. PONCZ:  Składniki ponczu wymieszać ze sobą. MASA:  Galaretki rozpuścić osobno(...)robić to sprawnie, aby masa nie stężała za szybko.  Przykryć drugim biszkoptem –również nasączyć ponczem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem odłożyć połowę masy jedną część wymieszać z malinową galaretką a drugą ze śmietan fiks.  Część masy z galaretką wylać na drugą cześć blatu biszkoptowego przykryć ciastem i na wierzch wyłożyć masę śmietanową białą. Posypać

Wanilia i Kardamon
Pikantne placki kukurydziane 199

się je robi, praktycznie wszystko wrzucamy do blendera i mieszamy, a następnie pozostaje tylko smażenie, to niestety trochę czasu zajmuje i jest nudne. Kiedy placki się smażą to można szybko ogarnąć kuchnie, a jak się usmażą to mamy co jeść i mamy czysto :) Co do placków. Smak hmm niby słodkie, ale nie. Smaku i wyrazistości nadaje(...)bazylię i doprawiamy solą, pieprzem i chili. Rozgrzewamy olej na patelni, dużą łyżką wlewamy ciasto tworząc placki i smażymy na złoto z każdej strony. Odkładamy na papierowy ręcznik, a następnie na talerz. Podajemy z sosem chili lub z limonką (cytryną). Na drugi dzień, można szybko odgrzać albo na patelni albo w mikrofalówce. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Bananowo-cynamonowe naleśniki 273

jest ktoś, kto nie lubi naleśników? Chyba tylko ten, kto nie trafił na dobrze zrobione. Naleśniki mają sporo zalet: są szybkie w przygotowaniu, dzięki doborowi dodatków potrafią całkowicie zmienić swój smak i charakter (prawie jak mała czarna ;)), wymagaja minimalnych zdolności kulinarnych. Kojarzą się przyjemnie z sobotnimi śniadaniami. Dla fanów social media mają dodatkowy atut: potrafią być bardzo fotogeniczne! Dlatego(...)wsypujemy mąkę do otrzymania dość gęstego ciasta naleśnikowego. Ciasto nakładamy chochlą na rozgrzaną patelnię z małą ilością tłuszczu. Smażymy aż z obu stron będą rumiane. Podajemy ciepłe, przełożone nutellą (ja posmarowałam cienko co drugi naleśnik) a do picia polecam zimne mleko. { "@context": "http://schema.org/", "@type": "Recipe", "name": "Bananowo-cynamonowe naleśniki", "author": "Szybko Tanio Smacznie", "image": "http://szybkotaniosmacznie.com/wp-content/uploads/2016/10/sts_DSC_6293_500.jpg", "description

Szybko Tanio Smacznie
Szybki tradycyjny hummus 182

Przepisów na tradycyjny hummus jest bardzo wiele. Pokażę Wam jak szybko przygotować najbardziej podstawową wersję tego dodatku nie tylko do pieczywa. Oczywiście możecie namaczać i gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania