szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:806/1736)

Mazurek kawowy 243

gładką masę. Dodać resztę składników i miksować, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą. Cisto ma dość lekką konsystencję i takie ma być. Ciasta nie trzeba schładzać. Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 24 cm nie zapominając o bokach na wysokość 2-3 cm. Cisto ponakłuwać widelcem i wstawić na 15 min. do zamrażalnika. Piec w nagrzanym piekarniku(...)wstawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia i kiedy cukry się rozpuszczą zdejmujemy z ognia. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i szybko mieszamy. Całość wlewamy do mleka w proszku i miksujemy, pod koniec wrzucamy miękkie masło i ponownie mieszamy. Całą masę przelewamy na wystudzone ciasto i odstawiamy. Dekorujemy wedle uznania. Kruche ciasto- źródło przepisu  YouTube

Anielskie wypieki
Babka dyniowo-czekoladowa 162

moich rodziców, zbyt szybko zniknęła to raz, a dwa kiedy ją piekłam było już za ciemno na zdjęcia, a następnego dnia wróciłam z pracy tak późno, że znowu było za ciemno. Stąd też babka pojawia się dopiero dziś, poza Festiwalem Dyni, ale tak troszeczkę jeszcze pod jego banderą, ponieważ piekłam ją z myślą o nim. Ciasto zauroczyło nas niecodziennym wyglądem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 393

gotową polewę zdjąć z palnika, polewać od razu ślimaczki - całość lub pojedyncze bułeczki, gdyż polewa szybko gęstnieje- gęstą polewę można podgrzać w kąpieli wodnej lub bardzo krótko w kuchence mikrofalowej Ślimaczki dyniowe są bardzo mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Cienko zwinięte warstwy ciasta sprawiają, że cynamon jest bardzo intensywnie wyczuwalny w smaku. Dodatek purée dyniowego sprawia, że upieczone ciasto

Smakołyki Bereniki
Kopiec kreta 194

być szybsze od wyjęcia z szafki zwykłej mąki i proszku do pieczenia? Szybko więc upowszechniły się domowe wersję kopca kreta, które nie wymagały kupowania proszku z emulgatorem, difosforanem, mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych estryfikowanych kwasem mlekowym czy octowym, ale jednocześnie cytując producenta oryginalnego proszku były “połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą

Ugotowane pozamiatane
Łza słoniowa 191

delikatnie cały czas mieszając. Masa nie może się zbyt szybko rozpuścić, bo się zwarzy. Jeśli w jednym miejscu jest bardziej rozpuszczona, trzymać rondelek w powietrzu i cały czas mieszać. • Gotową polewą posmarować obie rolady z każdej strony. • Włożyć do lodówki na kilka godzin aby ciasto zastygło. • Kroić w plastry

To co kocham
Naleśniki mojej babci. 323

lekko chrupiące zewnątrz. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, a z konfiturą lub śmietaną są jeszcze lepsze. Składniki: 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 170-250 g mąki 2 szklanki wody Przygotowanie: Jajko ubijamy z solą. Dodajemy olej i wodę, miksujemy. Do składników wilgotnych dodajemy składniki suche, wszystko dokładnie miksujemy, aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany (w razie potrzeby

Kuchnia Łukasza
Prosty przepis na tartę wiśniową 162

wgłębienie, wbijamy jajko, wsypujemy cukier, dodajemy śmietanę i kawałeczki zimnego masła, szybko siekamy nożem, zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Przygotowanie w Tefal Companion: Wszystkie składniki wkładamy do misy z założonym nożem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 7 i czas 1 minutę. Ciasto zbije się w kulkę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy

ladykitchen
Prosty przepis na tartę wiśniową 202

wgłębienie, wbijamy jajko, wsypujemy cukier, dodajemy śmietanę i kawałeczki zimnego masła, szybko siekamy nożem, zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Przygotowanie w Tefal Companion: Wszystkie składniki wkładamy do misy z założonym nożem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 7 i czas 1 minutę. Ciasto zbije się w kulkę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy

ladykitchen
ciasto marchewkowe (z serkiem). PIERWSZE URODZINY BLOGA! 189

grudnia 2012r. opublikowałam na blogu pierwszy przepis. To już rok! Jak on szybko minął! Dzięki blogowi poznałam wiele nowych smaków, przygotowałam wiele potraw, o których wcześniej nawet nie słyszałam i wiele technik ich przygotowywania. Podjęłam współpracę z paroma firmami, poznałam ciekawych ludzi z podobnymi pasjami...Same plusy! :) Prowadzenie bloga daje mi wiele radości. Lubię rozwijać swoje pasje, lubię wypróbowywać nowe(...)głównie Wy dajecie mi motywacje do jego prowadzenia. Nie będę się już dłużej rozpisywać, dzięęęęękuję raz jeszcze i przechodzę do przepisu :) Mam nadzieję, że za rok napiszę podobny post! :) CIASTO MARCHEWKOWE Z SERKOWĄ POLEWĄ lekko zmodyfikowany przepis M. Steward // tortownica o śr. 18cm ~130g (szklanka) mąki pszennej ~60ml (1/4 szklanki) oleju (u mnie z orzechów laskowych - polecam użyć jakiegoś 'smakowego

chili & sugar
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z THRMOMASTERA II + FILMIK 137

Chałka to pyszny drożdżowy wypiek z kruszonką. Przygotowuje się ją bardzo szybko, pięknie się piecze i pysznie smakuje. Polecam mój przepis na ten słodki wypiek.  SKŁADNIKI :  550 g mąki pszennej 250 ml mleka 3/2 % 50 g świeżych drożdży 2 małe jajka 80 g masła  1 opakowanie cukru waniliowego 16 g  100 g cukru(...)PRZYGOTOWANIE : Do dzbana z ostrzami thermomastera II włożyć cukry, drożdże, masło i mleko- wymieszać 2 min/30s/50%/obr.4 Następnie dodajemy jajka i mękę, wyrabiamy 1,5 min/30 %/obr. 3. Ciasto wykładamy do miski i odkładamy do wyrośnięcia. Kruszonka - do dzbana wkładamy zimne masło i resztę składników miksujemy 10 s/obr. 5  Kruszonkę przesypujemy do miski i lekko ugniatamy, odkładamy do lodówki

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto z rabarbarem i cynamonem 174

Pyszne i lekkie ciasto idealne do wypieków z owocami. U mnie z rabarbarem i cynamonem, ale na pewno wykorzystam jeszcze :-). Przepis znalazłam tutaj - kilk . Robi się szybko, smakuje rewelacyjnie, nic tylko robić. Ja zamiast cukru dodałam ksylitol. Miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Tortownica średnica 26 cm Składniki: 4 jajka 1 szklanka ksylitolu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 1/2 szklanki mąki pszennej(...)Musi powstać puszysta jasna masa :-). 2. Stopniowo cienkim strumieniem dodajemy olej, cały czas miksując.  3. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy na 3 razy do ciasta miksując delikatnie na najniższych obrotach tym razem.  4. Tortownicę smarujemy masłem, na spód wykładamy papier do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto. 5. Rabarbar kroimy na około 1 cm kawałki

kruche babeczki
Muffinki czekoladowe 184

Zrobienie muffinek jest bardzo proste i szybkie, więc bardzo częto goszczą w moim domu. Zresztą wszyscy bardzo je lubimy :) Te są mocno czekoladowe, więc idealne dla łasuchów zakochanych w czekoladzie :) Gorąco polecam! Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżki gorzkiego(...)składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Dodajemy czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki lub wsypujemy dropsy czekoladowe i ponownie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je ciastem na wysokość około 1 cm od brzegu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy 20-25 minut. Smacznego

kuchnia doski