sobotni poranek zapraszam na pyszne francuskie prezenciki z pysznym Dżemem z czarnej porzeczki firmy ORZECH Ciasteczka robi się bardzo szybko dzięki temu zaoszczędzimy czas. Smakują wyśmienicie. Idealne do kawy czy herbaty. Zapraszam i Smacznego :) SKŁADNIKI: 400 g ciasto francuskie 1/2 słoika Dżemu Porzeczkowego ORZECH 10 dag sera białego chudego 0.5 łyżki miodu miód do smarowania ciastek PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkiserowe ciasteczka są uzależniające! Od razu dam Wam dobrą radę - pieczcie z podwójnej porcji bo są pyszne. Robi się je szybko a w krojeniu czy maczaniu w cukrze mogą pomóc nawet małe dzieciaki. Jedyny minus to fakt, że ciasto musi poleżeć przynajmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc, w lodówce żeby było dobrze schłodzone bo od tego zależy
Smaczna PyzaPyszne, bardzo kruche, nieziemsko delikatne i super łatwe ciasteczka dla łasuchów. Szybko się robią i szybciej znikają. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Nie przechowywać
Z Kuchni Do KuchniDziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę
Ewa w kuchniZapiekanka ze słodkich ziemniaków- Edyta Guhl Kochani, dzisiaj szybki przepis na obiad- zapiekankę ze słodkich ziemniaków. Przepyszna, sycąca, wegetarianska. Bez zbędnych słow zapraszam na obiad staropolskim
dolcevitainmykitchenKoktajl z rzodkiewką. Edyta Guhl. Dzisiejszy przepis jest zdrowy i szybki do przygotowania. Ostatnio próbuję zrzucić parę kilogramów i jeszcze nigdy nie bylo to takie trudne
dolcevitainmykitchenWczoraj opisywałam Wam jak zrobić wodę zakwasową a dziś opisze jak zrobić szybki zakwas z niesamowitą mocą z tej wody. Na zrobienie owego zakwasu wystarczy 24 godziny a potem wyrabiamy ciasto chlebowe i czekamy na efekty. Po 24 godzinach zakwas ma taką moc że jestem zaskoczona, co też mogą dzikie drożdże. No to robimy? zabawimy się przy wypieku? Zakwas
Moje Małe CzarowanieSzukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem
MarcinChefMoje ulubione ciasto bez pieczenia. Kremowe, delikatne i kawowe. Dodatek alkoholu to doskonałe połączenie. Moja wersja jest bez jajek, na szybkiego. Każdy może zrobić taki szybki deser a już potem delektować się pysznym smakiem. Składniki: biszkopty podłużne 1 opakowanie śmietana kremówka 500 ml. serek mascarpone 250 gram cukier puder 3 łyżki likier kawowy 2 łyżki kawa rozpuszczalna
Kuchnia Paulettesstopniach. Po tym czasie ciasto wyciągnąć. Wyłożyć farszem I, następnie farszem II. Przykryć drugą częścią ciasta ( podziurkowaną lub startą na tartce o grubych oczkach ). Piec 50 min w 170 stopniach. Jeżeli zacznie zbyt szybko wierzch przypiekać się zmniejszyć stopnie do 160. Po tym czasie wyciągnąć i obłożyć tort pokrojoną w plastry mozzarellą. Wstawić ponownie do piekarnika
Kuchnia PaulettesLubicie ciasto drożdżowe z owocami? Jeśli tak, to polubicie i ten deser. Owoce zapiekane pod kruszonką to prosty i szybki do przygotowania pomysł na zimowy podwieczorek. Do niego kawa, herbata lub kubek kakao i gotowe! *Wpis powstał przy współpracy z Lubellą. Składniki /4 porcje/: 1/2 opakowania mrożonych truskawek 1 jabłko 2-3 łyżki brązowego cukru Kruszonka: 3/4 szklanki
Pasja SmakuDziś przepis na pyszny deser, a mianowicie Szachownicę z masą z serkami Monte. Miałam kilka dni temu większy zapas serków, dlatego postanowiłam coś z nich przygotować
Gotuję Testujęciasto daje na długo uczucie sytości i naprawdę nie mogłam zjeść więcej niż dwa kawałki więc może jednak to ciasto nie jest aż tak bardzo niezdrowe :) a zresztą co tam jesień, smętna pogoda, co będziemy sobie żałować :) Szybkie smaczne i banalnie proste to co robimy :) Składniki (na małą kwadratową blaszkę) : 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 1/2 szklanki cukru
zdrowa vege kuchniaCoś słodkiego na weekend być musi. Gofry przygotuje się szybko, a znikają w takim samym tempie jak się je robi. Do tego świeże owoce, bita śmietana
Z Majeczką w kuchniciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej roboty dżemik, jest w moich przepisach "zobacz TUTAJ" ), nakryć drugą częścią ciasta, schować do lodówki na 2 godziny przed podaniem karpatkę posypać cukrem pudrem - karpatka jest przepysznie pyszna i szybko się zjadła...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię